Terminátor: Sötét végzet

Bakancslistához adom
Terminator: Dark Fate
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi, 128 perc, 2019

Értékelés:

222 szavazatból
Szerinted?

Több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) _ és talán ő lehet az utolsó reményük.
Bemutató dátuma: 2019. október 31. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
kékibéla júl. 21. 09:41:38
Nagyon gáz az egész. A Terminator 2 volt az egyetlen igazán jó része.
1/10
sawyerx júl. 12. 12:46:35 1/10 Előzmény Oltalmazó
Jól mondod, pont most olvasom újra őket, hétvégén végeztem az első részével.
Nagyon frappánsan összeköti a dolgokat, csak az nem tetszik bennük (legalábbis az első rész második fele), hogy az író összecsapja az akciójeleneteket és még csak azt sem írja le, hogy milyen napszak van, vagy milyen helyszínen játszódik.
Egyébként a könyvben szereplő Paul Warren és Roger Colvin benne van a Terminátor 1 kimaradt jeleneteiben is.

https://www.youtube.com/watch?v=S9K00_dJPPU

Sz. Péter júl. 10. 07:15:21 Előzmény Oltalmazó
A Terminator sztori eleve egy zavaros időparadoxonra épül.
A kivágott jelenet is ezt erősíti meg.
Oltalmazó júl. 09. 23:55:29
Jóval gyengébb rész ez is és az összes Terminátor film amely a 2. rész után készült. A Terminátor filmeket James Cameron a 2. résszel lezárta, azonban mindenképpen szerettek volna folytatást belőle így az utolsó jelenetet kivágták a filmből:

https://www.youtube.com/watch?v=_qVO48hd4ZQ

Ezzel kellett volna véget érnie, de ha már minden áron folytatni akarták, jobb lett volna ha S.M. Stirling A hasonmás, A közelgő vihar és A jövő háborúja című könyveit filmesítik meg ami valóban a Terminátor 2 történethű folytatása és bemutatja hogyan válik a jövőben John Connor az emberiség vezetőjévé és teljesen végigviszi a Terminátor cselekményét egészen addig amíg visszaküldik a 2 terminátort a múltba. A könyvekben kitérnek többek között arra is hogy a T-800-as terminátorokat kiről mintázták, vagy arra hogy a Skynet hogyan ébredt öntudatára. Akit érdekel a valódi folytatása a filmnek tudom ajánlani ezeket a könyveket.
10/10
Hungary patriot jún. 25. 20:41:19 10/10
Carl a függönyös:D 10/10
1/10
DoctorMorreau jún. 06. 02:33:48 1/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
Sajnos, igazak soraid...
Mondjuk a maszkulin akcióhős-karakterek tényleg baromi sok kárt okoztak számos generációnak, de éppen a Terminátor esetében a főbb karakterekben nem szabadott volna változtatni és nem szabadott volna politikai propaganda üzenetet tenni a filmbe.

Pár akciójelenet jó volt, de tényleg, az első két rész annyira el volt találva, egyetlen robot is olyan félelmet tudott kelteni, amit azóta is képtelenek még csak megközeliteni is.
10/10
gasparp ápr. 20. 10:58:32 10/10
A terminátor méltányos befejezése.De több terminátor filmet nem kérek köszönöm szépen mert tudom ,hogy brutálisan el fogják rontani...🤨🤨
1/10
Bullózus pemfigoid márc. 07. 17:55:06 1/10 Előzmény kovier
Ez is egy vélemény, cska offtopic.
A filmről mi a véleményed?
kovier márc. 07. 12:11:04 Előzmény Bullózus pemfigoid
Te nem "őskövület" vagy, hanem beteg!
3/10
Andriska07 febr. 17. 15:50:11 3/10
Nálam az 5-6 kuka, örültem volna, ha inkább a 4-et folytatják, szerintem az nagyon jó volt. A 3.résznek egy feladata volt, hogy kitörjön a háború. Arnoldot már rég nyugdíjazni kellett volna. Szerencsétlen Michael Biehn-t lecserélni arra a baltaarcú gyökérre, hát elég sértő rá nézve. .
10/10
felhasználónév321 febr. 10. 16:32:23 10/10
El kellet engednem a korábbi részek élményeit, emlékeit ahhoz hogy élvezni tudjam. Tetszett a technikája és a látványa többek között. Ha nem kapaszkodok a korábbi részek élményeibe, és nem viszonyítok, akkor élvezhető. Végig lekötött.
1/10
sawyerx 2020 okt. 01. - 14:40:01 1/10 Előzmény Sz. Péter
Dehogynem, ez volt a karakterfejlődésének egyik fő pontja, a film egyik alappillére. Ha ugyanaz a félénk pincércsaj van diliházba dugva, a szöktetését követően mihez kezdenek vele? Nekem is jobban bejött az első részes Sarah, de szerintem szükséges volt a változás, abban viszont egyetértünk, hogy itt már túl van tolva...
5/10
Rizs Ottó 2020 szept. 21. - 18:48:29 5/10
Minek? alapvetően ez a kérdés fogalmazódik meg az emberben az újabb és újabb Terminator próbálkozásokat látva. Sajnos semmiben nem különbözik az eddigi (2. utáni) Terminator filmektől ez sem, egyszer nézhető eyecandy, bődületes marhaságokkal. Az meg végképp nem értem a 3. rész óta, hogy miért kellene lenyűgöződnöm azoktól a Terminatoroktól akik mind egy kicsit szarabbak technikailag és sokkal kevésbé félelmetesek mint az Ítélet Napja kvázi legyőzhetetlen T 1000-e. és meddig lehet még eladni ugyanazt a menekülő ember sztorit újra és újra felmelegítve? Bár megakadályoztuk az Ítélet Napját, végül mégis bekövetkezett ezért eljátszhatjuk újra az időutazás+ menekülés robot elől c. kalandot. Ásít, lapoz.

A mexikói csaj tökéletesen hiteltelen XXI. századi John Connorként. tényleg hogy gondolhatta komolyan bárki, hogy egy 150 centis kis chica lesz a világ ellenállásának szervezője? értem az új idők szavát, girl power meg kisebbségi tolerancia, de egyszerűen a csaj leugrik a vászonról annyira nem illik ebbe a filmbe és ebbe a szerepbe. Nem nagyon segít rajta az sem, hogy elfelejtettek neki karaktert rni.1/10
Bullózus pemfigoid 2020 aug. 23. - 20:47:11 1/10
"Fos... de ha összeállna, még lehetne simán $zar."

Nos, undorral vegyes utálatot érzek a film megtekintése után.
Undor és megvetés jár azért, amiért még egyszer valaki rávetemedett a többszörösen meggyalázott, szegény, haldokló Terminator franchise újabb megerőszakolásához.
Utálatot érzek a mérték nélkül arcunkba tolt ballip propaganda-halom miatt: latin(x) főhős, női erő-karakter, erős idős-nő(mary-jane) karakter, gonosz-cisz-hetero-fehér férfi a főgonosz, border detention facility a jelenet helyszíne... szerintem nincs az az NGO-elnök, aki ne élvezett volna el legalább háromszor a film alatt.
A kedvencem, hogy a Schwartziból csináltak egy igazi, balos, mintapashee-t, aki teljesen megszabadult a "toxikus maszkulinitásától" és némi gyerekgyilkolászás után visszavonul mezei cuckold-nak, vagyis kitart egy elvált nőt és a kölkeit, de még egy copást se vár el érte. Értettük az üzenetet, mi őskövületek, akik saját kölköt nevelnénk csak és vannak még elvárásaink is :)

Mindazonáltal volt 2 jobb gondolat is a filmben:
1. A gonosz robotot részről-részre fejlesztik és a mostani konstrukció kifejezetten szellemes volt.
2. A colos csaj és a Schwartzi összevetése felveti a gondolatot, hogy vajon valóban hol feszül a határ a robot és az ember közt, mert mindketten tartalmaznak emberi és gépi elemeket is, ráadásul ugyanazon oldalon harcolnak.

Abszolút negatívum:
- Sarah Connor
Atyaég, hogy mennyire szemben áll ez a karakter a T2-béli önmagával.
Az a nő elszánt volt, sérülékeny, fejlődőképes, emberi, anyai.
Ez a mostani meg konkrétan csak egy nehézfegyverekkel felszerelt, rozzant csataló bármiféle motiváció nélkül, minek után egy óvatlan pillanatban elvitte nyaralni a kölkét Mexikóba és hopp, kinyírta egy gép.
Még hülye is lett vén fejére.
Azért sajnálom nagyon, mert az egyik legjobb karakter volt a filmtörténetben. A T2 kifejezetten sokat foglalkozott vele és meghatótól a tanulságos jeleneteken át sokféleképp mutatták be a komplex, de átélhető karakterét. Most viszont csak útban volt. A colos pun€it akarták a lándzsa hegyének, így viszont inkább vált a film önmaga paródiájává.
1/10
Trevor Belmont 2020 aug. 19. - 14:01:20 1/10
Az első 3 rész nagyon jó volt. Adták a végzet hangulatot, de ezek! Csak a kasszasiker számított.
7/10
Clementi 2020 aug. 12. - 13:45:44 7/10
A Genyozisnál mérföldkövekkel jobb, igaz könnyen felejthető film lett. Egyszer be lehet vállalni.
Sz. Péter 2020 júl. 21. - 18:07:57 Előzmény Mike771231
Linda Hamilton-nak már a második részben sem állt jól, ez a kemény vagyok stílus.
7/10
itsme1 2020 júl. 21. - 17:08:18 7/10
Nincs ezzel baj.
3/10
Mike771231 2020 júl. 18. - 17:09:45 3/10
A Terminator filmek nagy rajongójaként is azt kell mondanom, hogy ez a sz.rnak az alja... Semmi újdonság, semmi izgalom, semmi humor! Gyenge, érdektelen szereplők, bárgyú dialógusok. Linda Hamiltonnak öregasszonyként rettenetesen nem áll már jól ez a kemény vagyok stílus, azt pedig k.rvára nem értem, hogy Arni, hogy adhatta a nevét ehhez a gagyi szerephez. Egy könnyű délutáni sorozat szintjén van a film...
7/10
sexykex 2020 júl. 10. - 03:55:00 7/10
Eltelt 35 év felnőtt egy új nemzedék a régi vicceket újra el lehet mesélni. Én a múltban is csíptem a Terminátor sztorikat, természetesen meg kellett néznem a legújabbat is. Elsőre az jött le, hogy tisztességes iparos munka, amivel nyugodtan le lehetne zárni ezt a sorozatot, de kicsi a valószínűsége, hogy ez bekövetkezik. Túl sok újdonság nincs a történetben, az érzelmeket akciókkal pótolják. A cím lehetett volna: Terminátor: A menekülő ember. A nosztalgia faktor működött nálam, ezért lett a pontszám hetes.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu