Testvéred feleségét...

Bakancslistához adom
Brodre
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán filmdráma, 117 perc, 2004

Értékelés:

74 szavazatból
Szerinted?

Michael mindent jól kézben tart az életben: sikeres karrier a hadseregnél, gyönyörű feleség és két lánygyermek. Öccse, Jannik ide-oda sodródik, néha a törvénnyel is összeütközésbe kerül. Michaelt egy ENSZ misszió során Afganisztánba küldik, ahol eltűnik egy bevetésen - halottnak nyilvánítják. Sarah csak Jannikra számíthat, aki azonban minden rossz tulajdonsága ellenére képesnek bizonyul arra, hogy felelősséget vállaljon önmagáért és a családért. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy közös szimpátiánál többet éreznek egymás iránt.
Bemutató dátuma: 2005. május 26. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
parduc100 2021 júl. 28. - 21:52:58 10/10
Két fivér.
Egy szőke, egy sötét.
Egy hazafi, egy sittes.
Egy fekete bárány, egy fehér.
Egy gyilkos, egy bankrabló.
Egy ember, egy szörnyeteg.
Egy tolvaj, egy meglopott.
Ki a szörnyeteg? Ki a tolvaj?
Szörnyeteg-e, akit a szükség visz rá az ölésre?
Tolvaj-e, aki nem tudja, hogy másét lopja?
Hol kezdődik a lopás? hol kezdődik a megcsalás?
A gonosz és a jó bennünk mindig is bennünk rejlett, vagy az élethelyzet dönti el, mi és ki válik belőlünk?
Létezhet-e olyan szükség, amiből csak más élete árán lehet menekülni?
Hol kezdődik és hol végződik az önvédelem?
Mivé tesz a háború? Hőssé? Szörnyeteggé? Áldozattá?
Egyáltalán: rá lehet-e a fogni pusztán a háborúra, ha átfordul a személyiség?
Lehet, hogy a háború olyasvalami, ami kiforgat magunkból?
Vagy éppen ellenkezőleg: olyan szélsőséges élethelyzet, ami valódi lényegünket hozza felszínre?
.
Két fivér.
Egy szőke, egy sötét.
Egy hazafi, egy sittes.
Két élethelyzet.
Egy újrakezdés, egy megmérettetés.
https://videa.hu/videok/filmklub/film-animacio/testvered-feleseget-elozetes-dan-film-trailer-4EkV8PoWp0IC0rlT

9/10
vargama 2021 jan. 24. - 19:30:30 9/10
Én is láttam az amerikai változatot, a Testvérek címűt (remake, 2009). Örülök, hogy ez láttam másodszorra. Ez jobban tetszett.
8/10
Ildikó Nóra 2020 nov. 19. - 15:33:03 8/10
Szeretem Susanne Bier filmjeit, ez is tetszett (a zenéje is jó), érdekes, komoly történet, jó színészi alakításokkal. Az amerikai változat is tetszett, ajánlom mindkettőt megnézni.
8/10
Magnolia1 2020 febr. 15. - 18:15:58 8/10
Susanne Bier a legjobb női rendező, akitől már sok filmet láttam (direkt keresem őket), és egy kivételével (Serena) mindegyik mély nyomot hagyott bennem. Megrázó, életszagú, pátoszmentes alkotások. Ez is adott egy gyomrost és még jó darabig biztosan itt marad velem.
lucaildy 2019 jún. 19. - 16:30:59
Testvérek (2009) ez ugyanaz a film csak amerikai változat.
https://port.hu/adatlap/film/tv/testverek-brothers/movie-107859
5/10
attikaivan 2017 aug. 22. - 09:39:31 5/10
A két férfi fõszereplõ hiteles játéka sem menti meg ezt a filmet, amit végig izgulhatunk, hogy látunk-e benne valami elõre nem látható fordulatot, közhelyeken átlépõ cselekményt. Lehet, hogy van akit kárpótol, hogy Connie Nielsen ha kell, ha nem sokat mosolyog.. Ez a film kifejezetten nehéz, sõt, néha kínzó, és végül szerintem nem éri meg a két órás erõfeszítést.
1/10
Korika01 2017 jan. 14. - 19:30:12 1/10
Ez egy igazi nézhetetlen szar film....................
9/10
RememberMe 2016 febr. 15. - 17:25:40 9/10
Kemény film, érdemes megnézni...
tortura 2015 ápr. 19. - 15:42:52 Előzmény NADALFAN
"rémisztõ cselekvést , amit elkövet a túlélés reményében. de erre azért mentség nincsen."
Aha, értem. Szóval akkor Te - az õ helyében - inkább agyonlövetted volna magad... Igen, a fotelból valószínûleg mindenki ilyen erkölcsös lehet. Nekem meg marad az õszinteség....
A filmnek egyébként van egy amerikai változata (az USA-filmek fikázóinak nagyszerû lehetõség - kérem, ki ne hagyják), a Testvérek. Ebben játszik a pókember meg a dülledtszemû. Én azt láttam elõször, dacára, hogy késõbbi alkotás. Szinte dettó ugyanaz a két film, csak a környezet más kicsit.
Nagyon nyomasztó film, ahogy valaki írta, tényleg kicsit sok. Nagyon megrázó, elgondolkodtató, és - jó. De nem nézném meg többször, mert szörnyen lehangoló. Ezért is gyûlölöm én a háborút, bárhol is folyik, bármely cél érdekében. Mert nemcsak az a veszteség, amennyien meghalnak ott, hanem a túlélõk is valahol a veszteség oldalon vannak. Mert belõlük normális ember már sosem lesz. Amiket ott átélnek, látnak... Aztán ha haza is kerülnek, csak a családjukat terrorizálják. A film közben is néha az jutott eszembe, bármily ronda gondolat is, hogy talán jobb lett volna mindenkinek, ha a fõszereplõ meghalt volna.
8/10
NADALFAN 2013 okt. 11. - 17:27:56 8/10 Előzmény gimbiikeeh
megszokott kitûnõ film a dánoktól, olyan témát feszeget amit nagyon nehéz jól megítélni. a fõszereplõ személyisége azért hordozta magában azt a rémisztõ cselekvést , amit elkövet a túlélés reményében. de erre azért mentség nincsen.
ez a színész a Bannshe sorozat Proctora ,ez után a film után nem véletlenül kapta meg:)
7/10
gimbiikeeh 2013 ápr. 10. - 01:10:53 7/10
Nagyon komoly, nehezen emészthetõ dráma. Nekem kicsit sok volt.

7/10
10/10
H.B. 2011 okt. 14. - 10:10:00 10/10
Igazi XXI. századi dráma, tökéletesen kivitelezve. 10/10
10/10
Bozótharcos 2011 okt. 07. - 13:51:19 10/10
A film egy óriási drámai alkotás, ami mélyen a szívedig hatol. A címe sajnos nem olyan ami miatt ezt sokan megnéznék, de ha egyszer látod soha nem felejted el. Ebbe a történet ami mindent visz, lelkileg többször is a mélybe taszít, és hiába teszed fel magadnak a kérdést hogy "Te mit tettél volna a helyében?" nem tudsz jó választ adni. Összegyûjtöttem azokat az alkotásokat, amik örök és maradandó emlékek, amik mindig ott vannak a legjobbak között, ez is oda került. 10/10
10/10
szorokin 2011 máj. 10. - 20:37:24 10/10
rendezte, írta: Susanne Bier, akinek
5 filmjét láttam és mind az 5 rendben volt.......
frenchbullie 2010 nov. 03. - 13:30:55
Üdv! Elgondolkodtató film! Nem sokkal a "Megölni egy papot" és a "Dal egy agyonvert fiúért" után láttam. Számomra akadtak párhuzamok a három filmben. Spoiler-féle:-)***Megbocsátható-e a gyilkosság, és vajon a tettes képes-e valaha is megbocsátani saját magának?***Spoiler vége
Catarina50 2010 márc. 22. - 20:54:20
A most futó film kapcsán jutott eszembe, hogy tulajdonképpen miért is nem nézünk mi több dán filmet? Pedig ez nagyon jó volt.
anankhe 2008 máj. 01. - 00:44:56
***SPOILER***
Utána is a tagadást választja, a nõnek azt mondja, hogy férjét átszállították és mikor utoljára látta életben volt. És közben emészti a féltékenység. Kisebbik lánya szülinapján ott a teljes család, Jannik egy nõvel jön. A nagyobbik lánya pedig felháborodik a rideg atyai szigoron és hozzávágja, hogy nem kellett volna visszajönnie. azt is mondja, hogy az anyukája is jobban szeretne Jannikkal hancúrozni. Erre mindenki felháborodik, de a vendégek távozása után Michael iszik, majd porrá zúzza a konyhát, fenyegetve a lányokat meg a feleségét, hogy megöli õket. Sarah megpróbálja csendesíteni majd menekülõre fogja. felhívja Jannikot és a rendõröket. Janik ékezik hamarabb, így összeverekednek, közben a lányok kimenekülnek az anyukájukkal. Megérkeznek a zsaruk is és mindkét testvért beviszik. Jannik hamarabb szabadul és segít Sarahnak rendbe tenni a lakást. Kísértésben van,hogy bemenjen hozzá a zuhany alá, de végül inkább elmegy.
Michael börtönbe kerül, ahol Sarah meglátogatja és közli, hogy ha nem mondja el mi történt vele, többet Õt nem látja. Férje megtörik, ölébe hajtva fejét zokog és annyit hallunk, hogy "kicsi fia van...."
Hihetetlenül szép képek vannak a filmben, a közeliek gyönyörûek.Az igazi befejezést meg megírja mindenki magának.
Amúgy mi történt az elején???:-))))
anankhe 2008 máj. 01. - 00:32:23
***SPOILER***
Én nem láttam az elejét, akkor kapcsolódtam be mikor búcsúzkodott a bevetés elõtt. De itt ragadtam a film elõtt. Egyszerûen lenyûgözõ. Azzal vitatkoznék, hogy reménytelen a vége, hiszen az utolsó mondat arra utal, hogy bevallotta a feleségének. Bár nem lesz egyszerû ezzel élni, de legalább elkezdhetik felépíteni ami maradt nekik.
Amit inkább problémásnak tartok, hogy elárulta a fegyver használatát. Abba nem gondolt bele, hogy hány gépet fognak lelõni és akkor hányan halnak meg. Hiszen kollektíve az súlyosabb mint az, hogy megölte egy társát.
Nagyon súlyos kérdéseket feszeget ez a film és itt a legkisebb probléma a szerelmi háromszög.
Vajon a másik katona mit tett volna hasonló esetben?.....
csigabajnok 2008 máj. 01. - 00:03:27
hali! valaki esetleg meg tudná mondani, hogy mi lett a film vége? lehet, hogy spoiler dolog, de mivel holnap korán kelek, már nincs cérnám végignézni, pedig csak egy fél óra, de akkoris... szóval addig láttam, hogy Michael elmegy a katonatársának feleségéhez, és ott elkezdenek beszélgetni. elõre is köszi!
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu