The Oxford Murders

Bakancslistához adom
spanyol-angol-francia krimi, 108 perc, 2008

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
SandroVM 2013 márc. 12. - 08:33:19 9/10
Úristen ez mekkora film volt. Végig annyira figyeltem rá, hogy többször vissza kellett tekernem, hogy én is gondolkodhassak (pl. az idióta-sorozatot pillanatok alatt kitaláltam, még mielõtt megmondta volna Seldom, hogy milyen könnyû, de valószínûleg ez nem is olyan nagy erény). Vannak filmek amik az elsõ pillanattól kezdve úgy tûnnek, hogy zseniálisak, és ez is ilyen volt. Ez a John Hurt, valami olyan elképesztõ kvalitással játszott, hogy nálam ez már Oscar-díj számba megy. Ebben a filmben minden megvan ami egy jó misztikus filmhez kell. Bár ide pusztán egy "krimi" titulus van írva, jóval több ez annál. Ráadásul nem vagyok jártas a témában, de mindenképpen okosabb lettem a filmtõl, még ha néhány fogalmat nem is értettem...

SPOILER SPOILER
A végét már kezdtem azt érezni, hogy nem fog tetszeni, ez nem lehet csak "ennyi", muszáj, hogy történjen még valami, biztos, hogy nem az a gyilkos, aki elõ van adva. Aztán, ahogy látszik, hogy nincs lezárva még a film, be is igazolódik ez a gondolat - pont ahogy lenni kell egy klasszikusban. Azt hiszem remekül játszik a rendezõ és a forgatókönyvíró azzal, hogy ki a gyilkos, nem nagyon volt szereplõ, akire ne gondoltam volna legalább egyszer, hogy õ lesz a gyilkos. Tulajdonképpen várható volt a vége, mégis nagyot ütött, nem azért, mert megtudtuk ki áll a dolgok hátterében, hanem azért mert beigazolódott - vagy legalábbis még egy bizonyítást nyert - Seldum nézete, amirõl tulajdonképpen az egész film szól, és amirõl õ az egész alkotásban beszél.
9/10
cineplex 2013 febr. 24. - 18:47:07 9/10
Most néztem meg, szerintem nagyszerû krimi, remek színészekkel. Már rég terveztem megnézni, sajnos csak most volt rá idõm, de nagyon megérte. Fura hogy minden szemetet bemutatnak és kiadnak nálunk, de az ilyen filmek valahogy évekig elkerülnek minket.
Jason Becker 2012 nov. 20. - 09:38:57
Én most belenéztem és rögtön rosszul lettem... persze csak azért, mert azt a szerencsétlen - gondolom fõszereplõt - összekevertem a Harry Potter mócsing-gyerekkel. Pff! Nagyon hasonlít rá.
Utánanéztem, remélem jól láttam és nem õ az. Ha nem az a ... akkor megnézem. :)
10/10
varghachaba 2010 ápr. 06. - 17:34:15 10/10
Hihetetlen, hogy eddig egy hozzászóló sem volt e filmhez...Pedig nagyon ütõs, és nem kis nevek szerepelnek benne, mégis a port még csak egy képet sem tett fel hozzá.
Az én részemrõl 10/10, kérdések nélkül. Csak ajánlani tudom!