These Final Hours

Bakancslistához adom
ausztrál thriller, 87 perc, 2013

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
HUN_Sector 2015 ápr. 20. - 12:26:32 8/10
Más sem áll tõlem távolabb, mint a moralizálós filmek, s más sincs hozzám közelebb, mint az apokalipszis.
Ez a kettõ érdekes felállást mutatott elõttem. Adtam neki egy esélyt magyar feliratosan, s elégedetten keltem fel a film végén.

A sztori ugye annyi, hogy jön egy meteorit, becsapódik Anglia környékén, s egy hatalmas tûzgyûrû megy végig a Földön, mely utoljára Ausztráliát éri el, ahol a fõhõs épp a szeretõjénél van, de igyekezne egy bulira a barátnõjéhez, akiért nincs túlzottan oda. Menet közben meglátja, hogy az elszabadult emberi indulatok hova vezetnek, gyereket ment, ápolja a családi kapcsolatait és lezárja az õt nyomasztó ügyeket.
Ennyi és nem több. S nem is kell több. Közben a híradásokból tudjuk, épp mely országok halkultak el, egyre inkább közeleg a világvége. S átértékelõdik benne minden, rájön, hogy ki az, akinek igazán fontos volt és aki igazán szerette. Mindezt anélkül, hogy a film csak egy pillanatig is átcsapna nyálasba.
Nincsenek ufók, nincsen hatalmas CGI orgia, nincsen nonstop akció, egy személyiségfejlõdési szál van a középpontban, s a vele párhuzamosan fogyó idõ.
S jó. Nagyon jó! Mondom én, aki abszolút nem fogékony az ilyesmire. Ezerszer ezt nézném meg újra, mint a Csillagok Közöttet, vagy a Gravityt.
Zender833 2015 febr. 17. - 19:16:51
Úgy kezdtem neki, hogy nem voltak túl nagyok az elvárásaim.A témája miatt érdekelt.Kedvelem a posztapokaliptikus filmeket.Bár eme alkotás joggal nevezhetõ ugye a film fõszereplõi szempontjából preapokaliptikusnak...
SPOILER
A film menete során többször találkozhatunk alapvetõen közhelynek titulálható dolgokkal, ám mégsem volt számomra annyira zavaró.Egy ilyen kaotikus, végsõ helyzetben elõjönnek mindazok az állatias ösztönök, amikrõl azt gondoljuk, hogy a belátható (pár óra lehet) idõn belül bekövetkezõ biztos halál tudatának köszönhetõen elõ kell jönnie az emberbõl...Fõhõsünk szándéka is az, hogy utolsó óráit is egy nagy, végsõ buliban/orgián töltse és ezzel zárja le saját és egyúttal az emberiség életét.Azonban a véletlennek köszönhetõen feléred benne elõbb a kétely, majd a szándék ,végül az elhatározás, hogy talán valami emberileg értékes dolognak kéne lennie az utolsó cselekedetének...
SPOILER VÉGE
Kellemes csalódás, jó operatõri munkával, ausztrál-angollal, abszolút nézhetõ.
10/6,5
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu