Tiltott gyümölcs

Bakancslistához adom
Kielletty hedelmä
finn-svéd filmdráma, 104 perc, 2009

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Maria a világtól elzártan élő, skandináv, protestáns, keresztény megújulási mozgalom, a Laestadian közösség tagja, amely elutasítja a világi örömöket. A tizennyolc éves lány elszökik otthonról, és Helsinkibe megy. Meg akarja tapasztalni a világot, mielőtt visszatérne az otthonába, és férjhez menne a közösség egyik férfitagjához. Ki akarja próbálni mindazt, amit ott tiltanak: a táncot, a tévénézést, az alkoholfogyasztást és a szexet. A közösség idősebb tagjait aggodalommal tölti el Maria viselkedése. A legjobb barátnőjét, a nagyon konzervatív Raakelt küldik utána, hogy hozza vissza a tékozló lányt.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
fulpet 2011 dec. 26. - 10:45:56
Eddig csak eredeti nyelven láttam a filmet. Nagyon tetszett. Nem is tudtam róla, hogy lefordították. Lehet tudni, hogy mikor mutatták be és hol adták le itthon? Nagyon kíváncsi lennék rá.
Ford Mustang 2011 júl. 09. - 16:32:59 Előzmény NADAL14
Nem tetszett...
10/10
NADAL14 2010 dec. 14. - 15:23:23 10/10
Furcs a hogy még nem szóltak ehhez a kitünõ filmhez mások.Sajnos nincs igény az ilyen film alkotásokra.Hát azért aki tudja nézze meg ,és az hogy eredeti nyelven adják le még érdekesebbé teszi.Nagyon tetszik a fin nyelv -mintha magyarul halandzsáznának a szereplõk.:DDD
10/10
NADAL14 2010 dec. 05. - 21:48:12 10/10
Szerintem isteni jó film! Az a film amin aztán ellehet filózni. Sok érdekes kérdést vet fel ,fõleg a szabad választás lehetõségét ,amivel a hívõ felekezetek a legtöbször példálóznak. De pont õk akik nem igazán engedik! Egy gyermek nem tudja még igazán eldönteni melyik utat válassza -tehát ha fel nõ engedtessék már neg neki a szabad választás jogossága.És azt méltósággal is viseljék akármi is lesz az.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu