Tiszta szívvel

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar akció-vígjáték, 101 perc, 2015

Értékelés:

243 szavazatból
Szerinted?

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.
Bemutató dátuma: 2016. április 28. Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ledina nov. 25. 19:18:50 10/10
Fantasztikus film, megható és izgalmas történet. Profin játszó amatőrök és jó karakterek.
Ylwaar júl. 01. 18:47:21
Remek!!"minosegi, egyedi es szorakoztato/Ing"Csakugyan.Elöször azt hittem angól film-olyan profi volt,nem a megszokott magyar nívó.Testi fogyatékosokról--míg szellemi fogyatékosokról>>(mint pld. FAZEKAS MARIA hozzászoló :-) majd legközzelebb.
10/10
Haminyó apó máj. 05. 11:08:12 10/10 Előzmény petikee69
30 perc után ne írj véleményt... Nézd végig, de ha fogalmad nincs a bemutatott világról és pl. a káromkodás sérti a füled, akkor ne...
7/10
sexykex ápr. 23. 16:46:27 7/10
Till Attila egy tehetséges ember. Ez a majdnem akció, majdnem komédia képregényfilm egészen jól sikerült. A kisebb-nagyobb hiányosságokat, vagy hibákat egészen jól kiegyenlíti a meghökkentő szereplőgárda. A rendezés is ügyesen egyensúlyoz: nem csöpög látványosan a szirup.
elemes márc. 21. 14:01:36 Előzmény alizka53
két éve találkoztam azzal a sráccal, aki a film főszereplője és egész konkrétan a vele való pár perc beszélgetés után szántam rá magam, hogy megnézzem a filmet.
alizka53 márc. 20. 22:03:15
Nekem is tetszett. Ma néztem a GO-n. Sok váratlan fordulat volt benne, de a legmeglepőbb az volt, ahogy a mozgássérült fiúk szerepeltek. Biztos nagyon fárasztó lehetett fizikailag ezt a szerepet eljátszani. Sok akció és krimifilmet láttam már és szerintem ez bőven belefért és a rendezés is jól sikerült. Én ezek után biztos megnézem Tilla filmjeit. A történet egy kerek egészet alkotott a film végére és örültem, hogy nem balul sült el a szereplők sorsa. Nekem elég valósághűnek tűnt a story. 10/10.
8/10
Fecni007 2018 júl. 27. - 13:47:46 8/10
Régen röhögtem ennyit filmes poénokon. Jó film.
jetdrive 2018 márc. 18. - 12:38:17
Ez egy nagyon jó film. Szórakoztató és közben szívszorító. És nagyon jó volt, hogy a rendező úgy fogalmazta, és fogta meg a kényes témákat ahogy, mert a sérültek világa nem érinthetetlen és Tilla ezt határokon belül tudta és megtartotta. A MEREK kemény hely. Kemény benne élni és nagyon nehéz, Tilla ebből sokat megmutatott, és gyógypedagógusként , valamint a tanítványaim nevében is köszönöm, hogy emberként néztek a kerekesszékesekre és nem sajnálnivaló leírtakként.
8/10
Mozila 2018 febr. 25. - 00:37:44 8/10
Nem vígjáték,nem akció,nem mûvész film,mégis jó! Mindenbõl van benne egy kevés,és egyáltalán nem kiszámítható. Pont úgy voltam vele,mint az elõttem szóló: tchabee. :)
9/10
tchabee 2018 jan. 02. - 08:19:18 9/10
Hú de sokáig kerülgettem, kár volt, mert nagyon nagyon jó, kerek történet, érdemes végignézni, mert jön a csavar és nagyon máshogy fogod látni a filmet utána.
Le a kalappal!
7/10
idõjós1010 2017 dec. 25. - 19:29:35 7/10
Sok olyan Magyar film van, ami valahogy olyan mû, színpadias. Jó alakítások születnek, de túljátszottak, egyáltalán nem természetesek, és kizárólag színpadon tudja elképzelni az ember. Filmvásznon már-már nevetséges. No most ez a film határozottan nem ilyen ! Ez életszagú volt. Mármint a színészi munka. Életszerû párbeszédek, reakciók, és arcjáték. Ami akciójelenet belekerült, az pedig számomra kifogástalannak tûnt. Igényes munka. Eredeti ötlet. Am nagyon lehangoló a film. legalább rám ilyen hatással volt.
FAZEKAS MARIA 2017 nov. 28. - 12:54:42 Előzmény microtrauma
te még nem láttál filmet...zsenike..
FAZEKAS MARIA 2017 nov. 28. - 12:53:28
még azt a címet sem adom neki, hogy ez film....inkább meleg étel osztogatás valahol Magyarországon.....nyasgem....
10/10
microtrauma 2017 nov. 19. - 22:00:56 10/10
zseniális, all in
Oh jajj 2017 nov. 19. - 02:00:44
Most nézni kezdtem. Nem csalódtam: pont olyan ostoba, suttyó film, mint amit vártam.
10/10
gyurmok 2017 nov. 10. - 06:24:22 10/10
jó film
Oh jajj 2017 szept. 17. - 09:44:19
Tilla neve elég hozzá, hogy ne is akarjam megnézni. A leírása is egy gyökér bandáról árulkodik. Kösz, nálam 0 pont.
lng 2017 szept. 17. - 09:37:07
Szerintem egy remek film, nagyon jol megirtak Tilla. Nekem nem volt vulgaris, total eletszeruek voltak a parbesedek, hiszen az emberek karomkodnak. A poenok szerintem egyaltalan nem voltak sertoek, nem hiszem hogy a kerekes szekes emberek nem poenkodnanak egymassal. Nekem ettol a filmtol csal pozitivabb lett a roluk kialakitott kepem. Az operatori munka szerintem jo volt, a rendezes is. A foszereplo ugye ver profi. A zene es a kepregenyesites nekem nagyon bejott, es a vegen a visszaszamolas is.

Egyetlen dolog amibe beletudok kotni az az uto szinkron, nem ertem miert nem lehetett megoldani hogy ne kelljen megcsinalni.

En buszke vagyok hogy ilyen minosegu, egyedi es szorakoztato filmeket tudnak a magyarok kesziteni. Nalam 9/10.
gladiolus 2017 aug. 21. - 07:32:33
Én ott kezdtem komolyan venni és nézni, ahol mások kikapcsolták. Szóval érdemes túljutni az elején, érdemes belejönni, és aztán eljutni a végéig, mert így lesz kerek egész. Érdemes nem fennakadni a vulgáris kifejezéseken, mert ebbe a történetbe ez belefér, ha belegondolunk ezekbe az emberi sorsokba, mások sokkal kevesebbért is használják ezt a túláradó szókészletet. Itt legalább indokolt, amikor más már nem marad.

Kicsit szkeptikusan fogtam hozzá, mert féltem, vajon milyen lesz egy olyan film, aminek ilyen címet adnak? Vajon kiérdemli e ezt a megtiszteltetést? Mert a Tiszta szívvel, magyar embernek, egyet jelent József Attila versével, nem lehet csak úgy felhasználni ezt a szószerkezetet akárhová. Viszont a végére megértettem, hogy a téma és a mondanivaló kiérdemelte ezt a címet, mert a filmben végülis sokminden megvalósul mindabból, ami e csodálatos versben benne foglaltatik. Hiteles alkotás a szenvedésrõl.

Biztosan megvannak a filmben az alant leírt gyengeségek, de valahogy én nem erre koncentráltam, mert érdekelt, hogy hová fejlõdik a cselekmény, és miért ne lett volna cselekmény? Színészi játék meg végképp volt, elsõsorban Fekete Ádám és Thúróczy Szabolcs részérõl.
A Fekete Ádám által alakított Barba Papa társaságában érdemesebb eltölteni jó pár órát, mint más, úgymond "egészséges, normális" emberinek látszó képzõdményekében. Itt látható, ki is az ember, és mitõl is lesz az ember valóban ember.
Befújja magát, mert sosem lehet tudni, mikor tûnik fel egy nõ a láthatáron. Igazi hasfalszaggatós poén, mindenféle erõlködéstõl mentesen.Ennyire szeretetreméltó, ennyire élni akaró és az életre ennyire méltó személyiséggel ritkán találkozunk életünk során.
És ezek a fiúk -Fekete Ádám és Fenyvesi Zoltán valóban önmagukat adják, annyira örültem, hogy nem kellettek filmtrükkök, hanem jött két, teljesen hiteles ember, és eljátszotta ezeket a karaktereket úgy, ahogyan senki más nem tudja, hogyan is tudhatná, minden elismerésem az Övék.

Thúróczy Szabolcs pedig már sokszor bizonyította, hogy a színészmesterséghez ért, és a figurák, akiket megformál, szükségesek, jók és igény van rájuk. Egészen meglepõ az a jelenet, amelyben az ember képessé válik egy pillanatra lábra állni, ha az élete múlik rajta, remélem, valóban létezik ilyesmi.

Szóval én csak jót tudok mondani errõl a filmrõl, aki teheti, nézze meg. Nem gondolnám, hogy éppen ez az a film, amiben csalódni fog. A sok sablonos, semmitmondó, gagyi vacak között nagyon jó látni egy ilyet, ami másról szól, mint az átlag. Az életrõl szól-reálisan.
1/10
newmoonlight 2017 aug. 12. - 16:51:04 1/10
Hol is kezdjem?
Talán ott, hogy a fogyatékkal élõk gegbõl történõ \"felhasználását\" pont kinéztem ebbõl a \"Tilla\"-nevû médiacsótányból. Biztos, hogy egy másodpercre sem meditált azon, hogy azok a poénnak szánt beszólások, hogy \"mikor voltál nõvel\", meg \"mikor fogtál utoljára nõi mellet\" mennyire sérthetik a filmet esetleg megnézõ \"érintettek\" önérzetét. Tilla ilyesmivel nem bíbelõdik. Egy \"poénért\" az anyját a ravatalozón...
Az \"alkotásról\" annyit, hogy (fogcsikorgatva) egy órát bírtam végignézni. De ezt is csak azért, hogy ne elhamarkodottan alkossak róla véleményt. (Az -gondolom- nem várható el egyetlen nézõtõl se, hogy 60 perc után fedezze fel egy történet élvezhetõségét.)
Életem egyik legsanyarúbb 60 perce volt. Se dramaturgia, se fokozatosság, se történet, se párbeszédek, se operatõri munka, se rendezés, se feledhetetlen színészi játék, se egy premier plán, se egy emberi mimika, se egy kifejezõ szemvillanás, se semmi. Innen-onnan összelopkodott, idegesítõen sután megvalósított pillanatképek. Nulla. Olyan \"tillás\" semmi az egész.
A történet (ha lehet annak nevezni) nulla. Se felvezetés, se okok, se magyarázat, se ész és értelem. Egy balesetben lerokkant tûzoltó, aki hirtelen hidegvérû, profi bérgyilkossá válik. MICSODAAAA? Mit? Miért? Hogyan?
Mintha valakinek adnának egy halom pénzt és azt mondanák, hogy költsd el valamire, amire messzirõl, hunyorított szemmel azt lehet mondani, hogy egy film, van rá két heted, de még véletlenül se legyen élvezhetõ a végeredmény.
Egy másodpercre sem volt olyan érzésem, hogy wow, na ezt én ne tudnám megcsinálni. Egy hiteltelen, lelketlen, cselekménytelen, katyvasz, amiben annyi ellentmondás volt, hogy bele sem kezdek a felsorolásukba, mert tovább tartana, mint maga a film.
Ha egy szóval kellene jellemeznem az egészet,, azt mondanám, hogy KÍNOS.
Tilla-Tilla, maradtál volna a kaptafánál és röhöghetnél továbbra is fülig érõ szájjal a felettébb színvonalas mûsoraidban az aprópénzedért a semmin. Az való neked, nem a filmrendezés. Azt hagyd meg szépen azoknak, akik értenek is hozzá...
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!