Epizód

Titkok szállodája

mexikói filmsorozat, 11. rész, 65 perc 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Isabelhez a legjobbkor érkezik meg barátnője, Matilde. Sofia napokra bezárkózik a szobájába és nem hajlandó beszélni Alfredoval. Teresa útnak indul, hogy találjon egy hűséges orvost, aki megtartja magának a titkokat. Ezalatt Julio ismét nagy bajba kerül.

A műsor ismertetése: Julio és a családja aggódik Cristina miatt, ugyanis immár egy hónapja nem jelentkezett. Julio útnak indul a Grand Hotelhez, hogy személyesen bizonyosodjon meg húga jóllétéről. Útja közben azonban megismerkedik egy gyönyörű nővel, Isabel Alarcónnal...

Egyéb epizódok:

Stáblista:


Vélemény:

október 15. 08:06:24
október 15. 08:06:24

sajnálom, h nem az epic dramanál nézed a spanyol gran hotelt ott legalább nincsen 5 percenként idesítő főcím megjelenés, meg reklámok egyik sorinál sem. vége a sori, 1 kis műsorajánló aztán következik a másik film. ha délután 17:50h nincs időd megnézni a premiert, akkor másnap kora reggel vagy a déli órában újra megismétlik. a mexikói csak 2 névvel van eltérés a főszereplőnőt k(c)ristina a neve, a spanyol verziónál alicia meg a 2 sori címe is eltérő. legalábbis csakennyit tudok ugyanis én a tv2-n a mexikóit nem nézem csak belenéztem.

október 11. 06:10:51
október 11. 06:10:51

Köszi az összehasonlítást - habár az itt látott sok szereplő eddig még föl se bukkant.
Yon Gonzales, a 2011-ben forgatott sorozatban a huszas évei elején volt, ahogy látom. Lehet, hogy nem volt egy izomkolosszus, de tuti izmosabb volt Erick Eliasnál. És mindenesetre sokkal jóképűbb volt!
Ahogy látom, itt a sorozat újraforgatásának semmi más oka nem volt, csak hogy mexikói környezetbe helyezzék a történetet.
Sajna a Gran Hotelt anno nem láttam, és valahogy most sem tudok belenézni, így maradok a Titkok szállodájánál.
Habár roppantul idegesít, hogy kb. 5 percenként benyomják a főcímben látott szállodát és az epizódot telenyomják a 10 perces reklámokkal.
Valahogy az egész úgy néz ki, mintha össze-vissza vágták volna, szinte a mondat közepén ér véget az epizód....
De szerencsér csak kb. 80 részes, így még elviselhető a hossza.

október 10. 19:08:34
október 10. 19:08:34

Itt lathatod az eredeti es a remake szereploit egymas mellett.

https://youtu.be/X4BZoeRq_oU

Itt meg azt, hogy Yon Gonzalez sem volt nagyobb izomkolosszus

https://youtu.be/dfoooBoeDBQ

október 10. 08:59:56
október 10. 08:59:56

Rajta valahogy kevésbé látom a kort, de azt igen, hogy ő sem húszéves már.
Nem tudom, hogy a történetben az író kit milyen korosztályra állított be, de igen, úgy hiszem, hogy mindenki idősebb a koránál. Itt eredetileg nyilván egy huszonéves generáció volt megírva, nem a harmincas éveik második felében járó szereplőgárda. Lezsámítva persze a szülőket, ők a helyükön vannak.

október 10. 07:46:40
október 10. 07:46:40

Valóban nem biztos, hogy Erick Elias volt a legjobb választás, de akkor mit mondjunk az Isabelt játszó Irene Azuelaról. Ő még Ericktől is idősebb egy évvel...

október 10. 05:56:32
október 10. 05:56:32

Sehogy sem értem, hogy Teresa Alarcon miért favorizálja annyira ezt a Diegot? Rátukmálja a lányára, jobban megbízik benne, mint a saját gyerekeiben, miközben messziről látszik, szinte ordít, hogy ez a Diego egy gátlástalan bűnöző.
Igaz, a gyerekei nem százasok, Felipe, az egyetlen fia egy lump alkoholista szerencsejátékos, Sofia egy elnyomott, megfélemlített asszony, Isabel meg... na őt meg más érdekli, nem a hotel. De ő is behódolt az erős akaratú anyjának, hisz elfogadta Diego házassági ajánlatát, miközben viszolyog tőle.
Erick Elias, mint Julio - hát nem is tudom. Nyilván nem ilyen volt az eredetiben. Nyiszlett, nyamvadt, egyáltalán nem rendelkezik férfias izmokkal, ráadásul kissé túlkoros is.
Ha ő Cristina ikertestvére - és a szobalányok fiatal, szép lányok, nem harmincasok, mint a 38 éves Elias... A fiatal szobalányok vagy férjhezmentek legkésőbb a huszas éveik elején, közepén, vagy pár év munka után előléptek valami magasabb pozicióba, de 38 éves szobalányok akkoriban nemigen lehettek... Nyilván nem volt nehéz fiatalabb, csinosabb lányokat találni a helyükbe, pláne olcsóbbakat.

október 04. 06:05:40
október 04. 06:05:40

"Ennek vaj van a füle mögött" - mondja a nyomozó Juliora. Szóláskeverés, mert a vaj nem a fül mögött szokott lenni, hanem a fejen!
Vaj van a fején, avagy sok van a füle mögött - két külön szólás, mindkettő azt jelenti, hogy az illető bűnös valamiben.
De a két szólást összevonni és így egy értelmetlen hülyeséget kitalálni elég nagy bunkóság.
-------
Amúgy meg mit fog csinálni Julio, ha megjelenik az az illető, akire inasként vártak? Mert nyilván kértek egy új inast, mondjuk egy ügynökségtől, hisz senki nem csodálkozott, amikor Julio megjelent és bejelentette, hogy ő az új inas. (amúgy fura, hogy semmi papírt nem kértek tőle, sem az ügynökség levelét, sem az előző helyei ajánlásait....)

október 02. 05:50:47
október 02. 05:50:47

Sehogysem értem, hogy Julio miért vitte azt az adag reggelit egy idős házaspár szobájába a fiatal Alarcon helyett? És pláne miért rázta ki akendőből a húga fényképét?

Na és Dona Tereza miért akarta, hogy a lánya Sofia eltitkolja a vetélést? Akkor még nem is tudhatott Belén terhességéről. Holott nagy a valószínűsége, hogy egy idegen gyereket akar a lány a ágyába csempészni.

szeptember 28. 17:17:44
szeptember 28. 17:17:44

Vicces volt, hogy a satnya Julo hogy elbánt a két nagydarab boxolóval...

szeptember 28. 17:05:33
szeptember 28. 17:05:33

Igen, közben már én is rájöttem. De szemüveg nélkül eléggé hasonlít a két nő. Hasonló korúak, mindkettő fekete varjú ruhában, egyforma frizura, stb. Meg amíg meg nem szokom a szereplő arcát, addig még téveszthetek.

Amúgy nem értem, hogy a mexikóiak miért forgatták le a Gran Hotelt újra, hisz nyelvi nehézségeik nemigen lehettek egy spanyol sorozattal.

szeptember 28. 16:06:21
szeptember 28. 16:06:21

Egy kis kiigazitas: Andres anyja, Angela es nem Teresa. Teresa a hotel tulajdonosa, Angela pedig a noi munkaeronek a vezetoje a szállodaban.

szeptember 28. 06:34:00
szeptember 28. 06:34:00

Nem igazán értem, hogy ha Julio gazdag, vagy legalábbis előkelő családból származott, akkor mi a csudának dolgozott a húga egyszerű szobalányként a hotelben?
Az világos, hogy Julio álnéven beáll a szállodába pincérnek, hogy kinyomozza, mi is történt a húgával. Azt nyilván sejti, hogy már nem él a lány, különben nyilván hazatért volna, vagy legalább életjelt adott volna magáról.
Fura, hogy Andres anyja a "banya", vagyis donna Tereza, aki amolyan felügyelő-féle ott és Andres mégis segít Julionak, amikor pedig a családja elkötelezett a hotel tulajdonosai mellett.

szeptember 19. 07:24:49
szeptember 19. 07:24:49

OKé, majd meglátom és esetleg kivesézem...
Hú, undok vagyok, minden furcsaságot észreveszek... vagy majdnem mindent... Ha-ha...
Nézni fogod te is?

szeptember 19. 06:27:49
szeptember 19. 06:27:49

Es amellett, hogy izgalmas a tortenet, legalabbis az eredeti az volt, sok helyen nagyon szorakoztato is, illetve voltak benne vicces tortenesek. Legalabbis az eredetiben nagyon jol csurtek-csavartak a szalakat. Kivancsi vagyok itt mit hagytak meg belole.

szeptember 19. 05:38:41
szeptember 19. 05:38:41

Köszi, szerintem ez tetszeni fog nekem, nem túl hosszú, kosztümös, délután adják, szóval minden szerencsés. Remélem, hogy a történetet nem rontják el.
Kedves tőled, hogy a megszólításra jelentkeztél, mostanában nem látlak.... Köszönöm.

szeptember 18. 22:30:24
szeptember 18. 22:30:24


Az 1900as evek elejen szerintem.
Itt a cimet szo szerint leforditottak.
Az eredeti sorit Malvin is megnezte. Es az eredeti tetszett neki is.

Angol nyelvu trailer
https://m.youtube.com/watch?v=_C7FHaVLJlM

Spanyol nyelvu trailer
https://m.youtube.com/watch?v=8pOry3IOSvc

szeptember 18. 19:36:58
szeptember 18. 19:36:58

Köszi a választ. A spanyol sorozatot nem néztem, pedig biztos tetszett volna, márcsak a kosztümös mivolta miatt is.
Ez a sorozat mikor játszódik? A holdpont.hu-n egy olyan kép van föltéve a beharangozójánál, hogy nem tudtam eldönteni, hogy kosztümös-e, vagy csak valami báli jelenetmiatt van estélyi a nőn.

Kissé zavar, hogy egy nagyon hasonló című sorozat (A szálloda) is mostanában kezdődik a Dunán.
Olyan ez, mint a sorsok útvesztői, meg a sors útjai.- nem tudom miért nem tudnak kicsit karakteresebb, eltérő címeket kitalálni.

szeptember 18. 19:20:40
szeptember 18. 19:20:40

A spanyol Gran Hotelnek a feldolgozasa 80 reszben. Megmondom neked, nem neztem, viszont szinkronosan kovetni szeretnem.
Az eredetit lattam, az nagyon bejott, megha gyengult is a vegere. Ennek csak a finalejaba neztem bele, es azt kell mondanom a mexikoi verzio finaleja jobban tetszett. Az eredetiben hianyoltam, hogy bizonyos karakterek nem kaptak meg a buntetesuket.

A tortenet arrol szol, hogy Julio Olmedo a Gran Hotelbe erkezik, hogy meglatogassa a noveret, am Cristinarol mar tobb mint egy honapja semmit sem tudnak. Allitolag lopas miatt kirugtak, de Julio jol ismeri a noveret, ilyesmire nem lenne kepes. Julio kapva kap egy varatlan lehetosegen, es egy pincernek adja ki magat, akit eppen varnak a Gran Hotelbe. Julio a szemelyzet tagjakent probalja kideriteni mi is tortent a hugaval a szallodaban, amelynek falai rengeteg titkot oriznek. A hoteltulajdonos no legkisebb lanyaban szovetsegesre talal, Isabel segit neki felfedni a szalakat. Szerelem szovodik kozottuk, am Isabelnek hozza kell mennie Diegohoz, a hotel gazdasagi igazgatojahoz, akinek igy olebe hullhatna a szalloda is. A hotelre azonban mas is palyazik, megpedig Isabel novere, aki egy fiugyermekben latja a megoldast minel hamarabb. Es Isabelnek van egy fiutestvere is, aki bohem eletet el, allandoan bajba keveredik, nokre veri el a penzet. Isabel anyja Diegot partolja, mert megvannak a maguk kozos kis titkaik. Mindekozben a hotelben tevekenykedik egy aranykeses gyilkos is, aki komoly problemat jelent a helyi rendoroknek is, es valahogy a szereploket kiserteni kezdi a multja, mind Juliot az exnoje, Cecilia szemelyeben, mind Diegot egy ellenlabasa szemelyeben, aki revansot szeretne rajta venni, es bizony a szallodatulajdonosnonek es a noi szolgalok fonokasszonyanak, Angelanak is megvannak a multbeli titkaik, melyek kihatassal lehetnek arra is, hogy ki lesz valojaban a hotel örököse.

Nem igazan neveznem telenovellanak ezt a kosztumos darabot, sokkal komplexebb attol ahogy sorozat, minthogy csak egy szerelmi drama lenne.

szeptember 18. 16:34:11
szeptember 18. 16:34:11

Kedves Suxel!
Tudsz valamit erről a sorozatról? Hány részes és nagyvonalakban miről szól? Jó, gyengus, vagy közepes a színvonala?

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás