Tízparancsolat - "Felebarátod feleségét ne kívánjad!"

Bakancslistához adom
Dekalog, dziewiec
16 éven aluliak számára nem ajánlott lengyel filmdráma, 58 perc, 1988

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A sorozat a Tízparancsolat egyes pontjaihoz kötődve, mindennapi történeteket mesél el, kitűnő színészek közreműködésével. Az egyes epizódok közvetlenül nem függnek össze egymással., azonban a Tízparancsolat egy gondolati csokorba fogja őket.

Az impotenciával küszködő kardiológust féltékenység is gyötri. Felesége kapcsolatot tart fenn egy fiatalemberrel. A férj úgy érzi, nincs értelme az életének.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 márc. 03. - 20:16:22
Ebben a részben is rengeteg probléma merült fel: az impotenciától és a féltékenységtõl kezdve a szeretetig, a hûségig, a soha meg nem született (mégis vágyott) gyerekekig, a félig-meddig teljesült vágyakig. Ugyanakkor az is benne van a filmben, hogy meddig vagyunk képesek elmenni egy ügy érdekében (pl. a fõhõs kukkolni is tud, ha a helyzet úgy hozza, esetleg lehallgatja a felesége telefonbeszélgetéseit), mennyire tudunk szembenézni a problémáinkkal. Azt hiszem, ez az epizód is az egymástól elhidegülõ emberek problémáit boncolgatja, hiszen a konfliktushelyzet egyik fõ pillérét az jelenti, hogy a férj és a feleség képtelen egymással igazán beszélgetni, pótmegoldásokat agyalnak ki ahelyett, hogy elmondanák egymásnak a gondjaikat. Az igazi problémám ezzel a résszel a befejezés volt, ami szerintem kicsit giccsesre és sablonosra sikerült.