Tokiói keresztapák

Bakancslistához adom
Tokyo Godfathers
16 éven aluliak számára nem ajánlott japán animációs film, 92 perc, 2003

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Tokióban, karácsony este három hajléktalan élete örökre megváltozik. A szemétben guberálva egy lánycsecsemőt találnak. Elhatározzák, hogy megtartják a csöppséget, és a lehetetlen körülményeik ellenére megpróbálják felnevelni. Azonban hamar be kell látniuk, nem képesek arra, amit vállaltak. Az újév közeledtével úgy döntenek, hogy a kicsinél talált fényképet segítségével megkeresik Kyoko szüleit. A fordulatos nyomozás során számtalan kalandba keveredve feltárul Gin, Hana és Miyuki elátkozott múltja, és a különleges hangulatú Tokió modern labirintusában a reményteli jövőre is rátalálnak.

Stáblista:

Szereplők

Gin hangja
Hana hangja
Miyuki hangja
Yasuo hangja
Hidenari Ugaki hangja

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Jomagam2 2013 aug. 17. - 17:57:44 6/10 Előzmény sipka
Jó is lehetett volna, de nagyon bugyutává tette ez a rengeteg véletlen találkozás. Mindenkinek volt valami elveszett Rokona aki miatt szomorú és pont egyszerre találkozik mindenki mindenkivel. Hú mekkora csoda. Örüljünk. Jupi. Nagyon gyerekes lett emiatt. Pedig a koncepció jól meg lett csinálva és komoly drámaiság lehetett volna benne, ha nem veszik el a dráma erejét. Egyébként szépen meg lett csinálva a világ és jól esett nézni.
9/10
iipepeii 2009 jún. 23. - 20:35:45 9/10
Szuper film. A történet nagyon életszagú és megható. A karakterek zseniálisak. Ha valaki nem szereti az anime-ot, esetleg még mindig csak annyira veszi komolyan, mint a gyerekeknek szóló rajzfilmeket, hát ezt mindenképpen neki ajánlom.
bourne 2009 máj. 29. - 00:45:46
hát ez valami fenomenális egy film volt ... zsenge lelkem már majdnem kezdett belefásulni a Miyazaki féle rózsaszín fellegekbe és akkor jött ez a film ... hatalmas ...
ahogy az elején elmagyarázza, h õ nem b*zi, hanem isten tévedése - hát az szenzációs / a szóhasználtatért elnézést, de a filmbe is így mondják ... vagy 100szor még :)))
nagyon jó
sipka 2008 jan. 19. - 11:01:33
Ez egy nagyon jó anime!!! Sokkal jobban tetszik, mint a "Chihiro Szellemországban"..
A rajzfilm története röviden: Van három "hajléktalan" életmódot követõ csöves, akik egy guberálás alkalmával rátalálnak egy kisbabára... Magukhoz veszik azon indoknál fogva, hogy majd megtalálhassák a családját. S eme "expedició" során rengeteg kalandot élnek át, miközben a saját régebbi életükre is fényderül... Hát végülis ennyi lenne...
Ja, a lényeget nem is mondtam el... Ez a 3 csöves a következõ karaktereket foglalja magában: Egy tízenéves kislányt, egy középkorú alkoholistát, és egy......transzvesztitát.
Hát lehet, hogy egy kicsit morbidnak hangzik, az a tény, hogy ebben a rajzfilmben egy transzvesztita játsza az egyik fõszerepet, de szerintem aki emiatt nem nézzi meg az sajnos lemarad egy orbitálisan szuper alkotásról :)

Szóval aki kedveli az animékat, vagy az igényes alkotásokat az nyugodtan vegye ki a videótékából, mivel nemcsak, hogy humoros, hanem drámai húrokat is megtud pendíteni, amely egyáltalán nem kis dolog (ebben a fõleg középszerû alkotásoktól hemzsegõ idõszakban).