Tökös csávó

Bakancslistához adom
Bad Ass
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 90 perc, 2012

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Frank Vega kitüntetéssel tért vissza a vietnami háborúból, de képtelen volt beilleszkedni a társadalomba. Magányosan, visszavonultan él a házában, se munkája, se barátnője. Egy napon szemtanúja lesz annak, hogy a helyi buszjáraton két skinhead megtámad egy idős, fekete férfit. Vega közbeavatkozik, és megmenti őt. Mindezt valaki levideózta, és a felvétel a médiához is eljut. A férfit újra hősként ünneplik. A helyzet azonban rosszra fordul, amikor Vega barátját meggyilkolják, és a rendőrség nem tesz semmit.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
a bal mellsõ lábam 2016 jan. 26. - 02:22:34
Bárcsak attól, hogy röhögtem ezen a filmen kétszer is, hirtelen holnap arra ébrednék, hogy ismét 16-18 éves vagyok.
Lécci lécciiiiiii
a bal mellsõ lábam 2016 jan. 26. - 02:20:00 Előzmény bogotizsolt
Valami azt súgja, olyanokkal vagy összezárva, sokat. :-)
10/10
pedro0202 2015 dec. 14. - 00:23:07 10/10
A 2, része is nagyon de az csak feliratosan van fent mindenhol.
Tibag05 2015 júl. 21. - 16:26:17 Előzmény beo71
egész jó volt! Trejo egyébként is egyik kedvenc!
4/10
bogotizsolt 2013 dec. 15. - 21:33:57 4/10
16-18 éves közepesen értelmes , nem nagy igényû , nem kifinomultabb ízlésû fiataloknak ajánlom. Másnak nem. 4/10.
Arnold Sveháter 2013 okt. 23. - 00:18:54
A buszos jelenet a Vörös zsaru címû filmbõl lett egy az egyben kivágva ott is a végén van. :)
5/10
Spooner 2013 aug. 24. - 16:20:24 5/10
Az eleje nekem nagyon bejött, aztán nagyon gagyi lett... a végén már vártam h vége legyen
7/10
King Diamond 2013 aug. 08. - 18:07:32 7/10
Szeretem Danny Trejót, de ennek a rendezõnek már sajnos láttam egy korábbi filmjét, és így kicsit félve ültem le megnézni ezt. Egyáltalán nem számítottam semmi másra, mint egy átlagos, B kategóriás akciófilmre. És ezt teljes mértékben meg is adja. Jó, nem egy Feláldozhatók (vagy, hogy a fõszereplõnél maradjunk, nem egy Machete), de egyszer remekül lehet rajta szórakozni. A szakáll kicsit furán áll Trejónak, pedig már nem egy fiatal fazon, de így még öregebbnek néz ki. Van benne verekedés, lövöldözés, stb., amik nem mennek át gagyiba, én egy pillanatig nem unatkoztam a film nézése közben. A szereplõk is jók, Ron Perlmant mindig jó látni, és a fekete csajszi nekem nagyon bejött.
Akciófilm és Danny Trejo kedvelõknek mindenképp ajánlott.
7/10
3/10
Russel 2013 júl. 07. - 20:31:28 3/10
Annyira rossz, hogy már jó. 3/10
Yutubevideo szinten marad a sztori. Sokat nem költhettek rá az tuti.
5/10
Sadenal 2013 jún. 30. - 16:36:09 5/10
Elég gyenge egy film volt.


5/10
3/10
zs9302 2013 jún. 29. - 17:21:10 3/10
Ez a film nem volt elég tökös.
m-pali 2013 jún. 10. - 21:48:26
Szerencsére nem vettem túl komolyan ezt a B-movie-t, onnantól, hogy „magyar hangok: Harsányi Gábor…” Egy-két rajzfilm szinkronja ugrott be, és hirtelen nem tudtam ehhez a figurához illeszteni.
Arcszerkezet alapján Badár "Bad Ass" Sándort vettem volna rá a szinkronizálásra, az jó poén lett volna.
pendrivedealer 2013 jún. 09. - 04:56:14
***SPOILER PÓTOLVA***

Tökös csávó kritika-Öregember, keményemberAz elmúlt idõszakba inkább vígjátékokat, romantikus filmeket, és drámákat néztem, így gondoltam magamba, kéne valami jó kis akciófilmet is nézni. A választásom a Tökös csávó címû 2012-es filmre esett. Nem tudtam pontosan mire is számíthatok, csak annyit tudtam róla, hogy egy bosszútörténetrõl van szó. Bosszútörténeteket meg már láttunk ezerszer, de én bizakodva álltam, vagyis pontosabban ültem neki a filmnek, reménykedve, hogy a téma ezeregyedszerre is szórakoztató mozit takar. Ami elõször meglepett az Danny Trejo volt, akinek olyan szakálla van a filmbe, mint Fidel Castro-nak.Na de akkor elõször is a történet.

Fõszereplõnk Frank Vega, (igen, tudom mire gondoltok, de nem rokona Vincent Veganak, a Ponyvaregénybõl) aki egy vietnámi veterán, segélybõl, és hot dog árulásból próbál megélni. Egy nap a buszon jól helybenhagy két bõrfejût, miután azok az egyik idõs utast bántalmazni próbálják. Valaki felveszi a küzdelmet, és feltölti a netre. Egy pillanat alatt Frank Vega internetes híresség lesz, akit mindenki csak Tökös csávónak hív.

Amikor Frank anyja meghal, Õ és barátja Klondike költözik be az örökölt házba. Klondike, egy Flash Drive-t ad Frank-nek, hogy rakja el, és õrizze meg. Klondike-t megölik, és mivel a rendõrök nem igazán törõdnek az üggyel, Frank maga veszi kézbe az irányítást….A történet nagyvonalakban ennyi.

Az elsõ számomra idegesítõ hibát már az elején megtaláltam, mégpedig a hosszú fõcímnek köszönhetõen. Persze elhiszem, hogy ilyen sokan dolgoztak a filmben, és tényleg gyönyörûen lettek megcsinálva az animációk, de valahogy hosszúnak találtam.

Szerencsére rögtön ez után nagyon jól mutatják be, hogy hogyan vált azzá az emberré, aki lett. Megmutatják, hogy hol élt gyerekként, milyen jól sportolt, hogy bevonul katonának, hátrahagyva a barátnõjét. Megmutatják, hogy miután hõsként hazatér, mi is várja otthon. A barátnõje nem várta meg, és már gyerekei vannak, nem veszik fel rendõrnek, mert sérült katona, sõt egyáltalán semmilyen munkát nem tud szerezni magának.

Ezek a jelenetek igen valósághûekre sikerültek, és bennem komoly együttérzést is keltett a fõszereplõ iránt.

Kis hibának lehet ugyan venni, hogy a fiatal Frank egy igen jóképû, ráadásul fehér ember, míg az öreg Frank egyértelmûen latin amerikai, és korántsem a címlapokra való.

A film történetét innentõl kezdve nem lehet igazán komolyan venni, de ez nem is baj, mivel a készítõk nem is akarják ezt elhitetni nekünk. Hány olyan filmet láttunk már, ami elpróbál hitetni velünk valamit, de a film hibái miatt ezt mi nem tudjuk megtenni, és végül a film végén csalódottan távozunk a filmtõl. Õk ellenbe szórakoztatni akarnak minket, és ezt sikerül is nekik teljesíteni.

Az ismert receptet követi, egy kis bunyó, egy két vicces beszólás, és egy icipici romantika, hogy a végén lehessen egy teljes, boldog Happy End.A film végét én kicsit összecsapottnak érzem, itt találni a legtöbb hibát.

Elõször is van egy buszos jelenet, amivel a fél várost romba döntik. A film eddigi összképe ezt a nagy rombolást nem követelte meg, sõt kimondottan ártott neki. Arról nem is beszélve, hogy a fõellenség majdnem leveri Frank-et, egyedül, pusztakézzel. Pedig ez elõtt, fél tucat kigyúrt fegyveresnek se sikerült bántania Frank-et.

Ráadásul érdekes, hogy Frank, mély vágott sebbel is képes futni.

Na és persze a vérfröccsenések, néha olyanok voltak, mintha vörös por lett volna, és a lõtt seb is csak belül vérzik, a ruhát nem üti át a golyó.

Viszont a filmhez választott zenék nagyon jók, személy szerint nekem mind nagyon tetszett.

Összegezve a film rengeteg hibája ellenére, megtette a magáét, és nálam sikerrel járt, ezeregyedszerre is sikerült neki ugyanazt a sztorit eladnia.

Mindenképpen megérdemel egy egyszeri végignézést, mert láttunk már ennél sokkal-sokkal rosszabb filmet is.

Kinek ajánlom:

-Az akciófilm rajongóknak

-Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak

-Azoknak, akik nem csak a tökéletes filmeket szeretik

Kinek nem ajánlom:

-Azoknak akik gyûlölik az akciófilmeket

-Akiknek már a könyökükön jön ki a bosszú sztori

-Rendõröknek, bõrfejûeknek

A film végsõ értékelése tehát:

6,8/10
6/10
convar 2013 jan. 01. - 17:21:05 6/10
Amilyen komolyan indul a film (néhol már-már a Gran Torino szintjén mozog), annyira csalódás a folytatás és a befejezés. Gondolok itt a béna CGI-re vagy a buszos jelenetre.

Tipikus példája annak amikor sokat akar a szarka...


6/10
7/10
beo71 2012 dec. 10. - 16:50:32 7/10
Danny Trejo hozza a Machete stílust.
Lehetne mondani, hogy egy szokványos sztori, de Trejo eleve nem mindennapi és a latinos feeling is jó,ami azért kiemeli a közepes filmek sorából.7/10.
somersby 2012 aug. 03. - 20:07:13
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu