Tolvajok, mint mi

Bakancslistához adom
Thieves Like Us
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 123 perc, 1974

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Három gyilkosságért elítélt bűnöző: Bowie, Chicamaw és T-Dub megszökik Mississippi állambeli börtönéből és - jobb híján - rászokik a bankrablás édes ízére. Harminchat bankot kirabolni számukra gyerekjáték! A sajtó mindenhol a nyomukban jár, miközben ők újra meg újra kitörnek a törvény őreinek kezei közül, sőt még romantikázni is kedvük támad. Klasszikus, romantikus gengszter-melodráma a mester, Robert Altman "kamera-töltőtollából".

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2015 szept. 03. - 06:48:07
Sajnos, azt kell mondanom, hogy Robert Altman ide, Shelley Duvall és Keith Carradine oda, ez egy végtelenül lassú, unalmas, elavult, és nagyon gyenge képminõségû film.
Az 1967-ben készült, hasonló stílusú Bonnie és Clyde nagyságrendekkel jobb.
Aki ezt kihagyja, semmit nem veszít, inkább nyer másfél órát az életébõl, amit sokkal hasznosabban is eltölthet.
10/10
lebrac 2010 febr. 22. - 11:19:07 10/10
Sajnos ezek a képek nem elég hûen tükrözik a film hangulatát, mondhatnám sehogy, mert nem Altman filmjébõl valók!
Az eredeti mû, az 1930-as években(tehát kosztümös!) játszódik, és a "lófejû nõ" -t, azaz polgári nevén, Shelley Duvall-t, a jó öreg Altman pont így akarta láttatni, hát õ el is játszotta az egyszeri és megismételhetetlen, pazar karaktert.
chyga 2009 dec. 19. - 19:45:30 Előzmény Christian29
Fínom Altman film. Kár lett volna kihagyni.
Christian29 2009 dec. 18. - 21:11:02
Hirtelen a palinak nem fájt az összes bordája mikor a lófejû nõt húzta.... Bár a pasinak is volt 1 fejszerkezete... Ettõl függetlenül csak háttérzajnak jó ez a film...
asanisimasa 2009 febr. 23. - 20:57:29
***SPOILER***Robert Altman filmje a 30-as évek gazdasági válságánának idején játszódik, régi idõket és letûnt korokat jellemzõ színvilággal. A film három gengszterrõl mesél olyan hangnemben, ami szinte maradéktalanul demolálja az amerikai „gengszter-álom-világot”. Altmanra egyébként is jellemzõ a kritikus hangvétel mind az amerikai társadalommal, mind pedig az amerikai mítoszokkal szemben. Két évvel korábbi filmje a „Mr. McCabe és Mrs. Miller” egy anti-western változat, míg a „Tolvajok, mint mi” címû alkotásban „szitává lövi” a gengszter-mítoszt... Bár a film a nagyközönség elõtt nem volt óriási siker, hozzám mégis közel áll. Így például megindító volt a szerelmi viszony õszintesége, Altman irónikus humora, mely sok esetben kontrapontja volt a filmvásznon játszódó eseményeknek... A filmet tudom ajánlani bárkinek!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu