Tolvajok városa

Bakancslistához adom
The Town
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 125 perc, 2010

Értékelés:

487 szavazatból
Szerinted?

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.
Bemutató dátuma: 2010. október 21. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Pete Postlethwaite
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Jeremy Renner
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Jeremy Renner

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2018 ápr. 29. - 13:38:01 Előzmény Edmond Dantes
"Pörgõsen rendezett, autós üldözések ebben is (ahogy minden amerikai filmben mindig) szédületesek -hogyan csinálják ezeket élesben/forgalomban?- ."
2 tippem van, jóbarát.
Az egyik, hogy lezárják azt a városrészt a forgatás ideje alatt (én is láttam pár ilyet, igaz, nem Bostonban, hanem LA-ben ottjártamkor).
Második: filmstúdióban veszik fel a közeli jelenteket, aztán valahogy utólag városi környezetbe integrálják. Én nem tudom, hogy kell ezt, de a technika mai állása szerint lehetséges.
7/10
idõjós1010 2017 aug. 15. - 23:55:25 7/10 Előzmény Edmond Dantes
...de, õt minden felmenti, mert szerelmes :-D és ettõl olyan zseniális a film.
Bár szerintem ettõl vicc az egész
7/10
idõjós1010 2017 aug. 15. - 23:52:45 7/10
Elvileg ez egy akciófilm, és pont.! No most ha az is maradt volna, akkor azt mondom elsõ osztályú, de mivel a helyzet úgy áll, hogy kemény 50%-ban feltöltötték romantikával, abból egyrészt az következik, hogy már nem az a csupa nagybetûs akció, másrészrõl fõhõsünknek egyetlen olyan döntése sincs, amivel józan paraszti eszû ember, egyet tudna érteni. ...de a legkevésbé sem azok, akik az akció besorolása miatt ültek le elé. Mennyi idõ volt a filmben az elsõ rablás, talán 10 perc ? Na onnantól kezdve Doug-nak elmegy az esze, és jó távol is marad tõle a film teljes hosszában. Biztosan kajálják ezt a nõk, és a csajok, hisz a jóképû Ben Affleck, a kõ kemény rosszfiú valójában mélyen romantikus, és minden erejével azon van, hogy jó útra térhessen szíve választottjával, csak pont ettõl lesz tucatdarabbá. Sajnos a múltban viszont én ezt a filmet egy nagyon gyenge pillanatomban hét pontra értékeltem. Ma már nem adnék neki többet hatnál, de mivel fele részt romantikát kaptam akció helyett, így reálisabban kinézne neki az 5/10
10/10
Cukros csirkecomb 2017 márc. 11. - 23:17:51 10/10
Rebecca Hall nagyszerû volt, kiemelkedõ az alakítása a sok jó férfi színész között is. A zene tökéletes. Az egész film nagyon kerek. A befejezésen tényleg el lehet gondolkodni, hogy lett volna igazán rendben. Nekem megkönnyebbülés volt, hogy így ért véget.
antibond 2017 márc. 11. - 19:32:57 Előzmény Semprini
Nem tudom, miért gondolják oly sokan, miszerint az a választóvíz a jó és a rossz filmek között, hogy kiszámítható-e vagy abszolút nem.
Ez igaz, jobban mondva érvényes lehet egy krimire, de a többi mûfajban sokkal fontosabb szempontok alapján érdemes osztályozni.
Nekem az az értékes mozi, amely komoly elgondolkodásra késztet - de nem az elõre kitalálható fordulatait illetõen! -, arra bír rá, hogy vizsgáljam meg önmagam, ennek, vagy annak a szereplõnek a helyében, az adott szituációban én hogyan cselekedtem volna.
Vagy biztosítson felhõtlen szórakozást.
Legjobb példa a "Csupasz pisztoly" trilógia sok jelenete. Hányszor láttunk már olyat, hogy a leparkoló autó belerongyol az elõtte állóba, vagy kukákat borogat hátramenetben, elinduláskor! Mégis, újra és újra halálra röhögöm magam - huszadjára is -, mert ahogy azt Leslie Nielsen elõadta, senki más nem tudta ennyire viccesen.
Legalábbis, szerintem.
Tehát igenis lehet nagyon jó egy "kiszámítható" film is, ha jól van megcsinálva.
8/10
Xxy92 2016 okt. 22. - 23:08:07 8/10
Nem szokványos akciófilm erõs érzelmi szállal, mely alatt nem feltétlenül csöpögõs szerelmet, hanem egy önmagát keresõ ember érzéseit értem. Igen sok film foglalkozott már a bûnözõ pozitív oldalának bemutatásával, ez a film viszont igényesen teszi ezt, anélkül, hogy az akciót mellõzné. A végeredmény pedig egy lövöldözõs dráma, mely túlmutat a sablonon.

8
6/10
Semprini 2016 júl. 25. - 14:17:02 6/10
Ben Afflecket totálisan tehetségtelen színésznek tartom, hacsak lehet, igyekszem kerülni a filmjeit, utoljára a 2004-es Apja lányát láttam vele, abban sem tetszett. Ezúttal azonban kivételt tettem, mert kíváncsi voltam, hogy Rebecca Hall, aki a kedvenceim közé tartozik, hogy állja meg a helyét egy akció-krimiben.
Nos, azt kell mondjam, nem is csalódtam, a film kb. azt hozta, amit vártam tõle, sõt talán kicsit még túl is teljesítette, Rebecca Hall pedig ezúttal is remek volt. Affleck ezúttal sem gyõzött meg színészi képességeirõl, viszont rendezõként egész jól levezényelte a mozit, sõt a forgatókönyvet is õ jegyzi.
A sztori kicsit sablonos és helyenként túl kiszámítható, de volt benne egy-két fordulat, ami váratlan volt, a végével viszont nem igazán voltam megelégedve. Jeremy Renner pedig arról gyõzött meg, hogy a negatív szerepek sokkal jobban állnak neki, mint a pozitív hõsök.
Összességében egy jó erõs közepest adok rá, tulajdonképpen kellemesen csalódtam.
6,5/10
nandelecki 2016 máj. 27. - 17:52:55
Bankrablós filmes kliséket alkalmazó, kiszámítható, hangulatos, jó film. Érdemes megnézni, 7,5/10.
Edmond Dantes 2016 ápr. 24. - 11:48:11
Újabb bankrablós film, érzõ szívû bankrablóval (Affleck), szerelmi szállal, ez-lesz-a-legeslegutolsó-akció, örökre-ki-akarok-szállni típusú fogadkozásokkal. Pörgõsen rendezett, autós üldözések ebben is (ahogy minden amerikai filmben mindig) szédületesek -hogyan csinálják ezeket élesben/forgalomban?- ...és számomra nem nagyon vonzó befejezéssel ld ez alatt.


***spoiler***
Fõhõsünk mégiscsak többszörös bankrabló, ha nem is ölt meg senkit. Nem vagyok erkölcscsõsz, de azért rossz "üzenete" van annak h egy bankrabló végül megússza büntetlenül. A jégcsarnokra, egyéb jótékonykodásra + a hölgynek küldött adománypénz nem menti fel.
***spoiler vége***
tortura 2016 ápr. 21. - 14:54:47 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Ha bármit lépett volna, akkor neki is gatter. Tkp. mindkettõjüknek annyi. Szóval ez az egyetlen értelmes lépés, amit tehetett. Arról nem is beszélve, hogy õ volt az, aki egyáltalán nem akarta ezt az akciót. Minek, volt már pénz bõven. Sõt, már az elõzõt sem kultiválta, az idióta erõltette. Rá is fázott.
tortura 2016 ápr. 21. - 14:53:16
Kinek kinek ízlése és értelmi szintje szerint...
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 20. - 14:26:19
Ééés ha szerintem NEM jó film?
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 20. - 13:26:41
<-- Szóval ezt is foldolgozták.
Most mondjam hogy "Holivudnak semmi se szent", vagy örüljek?
6/10
Nótárius 2016 ápr. 20. - 10:49:38 6/10
Ez SZERINTEM az egyik legjobb film ...
... az egyszer-nézõs, 6 pontosok mezõnyében! ;-)
napkorall 2016 ápr. 19. - 14:13:58
Jó! :) Izgi a végsõkig! :)
Roberto DiCapribogyó 2016 ápr. 19. - 09:43:47
Hhú, izgalmas, érdekes, feszült egy film volt! 10/8.

Meglepõdtem ezen a filmen, régebben hallottam róla, hogy jó, de azt hittem valamiért, hogy ez egy ilyen hagyományos-komótos-izgalmas thriller-dráma (mint mondjuk a Titokzatos folyó), ehhez képest a második felében nagyon komoly-kõkemény akciójelenetek voltak és nem is kevés..itt kicsit a Szemtõl szemben híres bankrablásos-menekülõs, nagyon életszerû jelenetének hangulatát hozta a film (ami ugye nagy dicséret).

Hihetetlen, hogy milyen jó rendezõ lett Ben Affleckbõl (az Az Argo-akción ennél is jobban izgultam), nagyon profi az egész film, ráadásul a forgatókönyvet is õ írta részben! A feszültségkeltéshez nagyon-nagyon ért, kifejezetten sok olyan jelenet volt, amikor tövig rágtam a körmöm (a Virágosnál az a fenyegetõ jelenet, a 2. akciójuk, a stadionos rész)
A színészek közül többen is remekeltek, pl. Jeremy Renner "lemászott a vászonról":), a zsarut játszó színész is remek volt.

Volt egy-két zavaró dolog számomra, ami miatt "csak" jó filmnek tartom (néhány kiemelkedõ jelenettel). Pl. a csaj és Ben Géza között szerintem nulla kémia volt, ez nekem kifejezetten hiányzott.. aztán...

SPOILER!

A végén nem volt túl szimpatikus amikor Ben végignézte bambán, hogy mi történik az "olyan vagy, mintha a testvérem lennél"-vel...
10/10
pp13 2016 márc. 04. - 18:24:36 10/10
Nagyon jó!
tortura 2016 febr. 01. - 14:48:03 Előzmény Hungariancorazon
Ki mondta, hogy kell? Nem kell. Sõt, a filmet megnézni sem kötelezõ, de még kommentelni sem.
7/10
King Diamond 2014 szept. 28. - 17:40:44 7/10
KIS SPOILER LEHET BENNE!!!
Emlékszem, még akkoriban meg akartam nézni ezt a filmet, mikor kijött. Aztán azóta már eltelt 4 év, és most úgy döntöttem, hogy meg kell már nézni, mert jónak tûnt a leírás alapján. A kibõvített, 150 perces változatot néztem meg, lehet, hogy nem ezt kellett volna. Az egyáltalán nem zavart, hogy a kibõvített részek nem voltak szinkronizálva, és folyton átváltott angol hangra meg feliratra, legalább hallhattuk a szereplõk eredeti hangját is. Viszont így kicsit hosszú volt. Ha ezt így egy munkanap után nézem meg, több, mint valószínû, hogy elaludtam volna rajta. Attól függetlenül, hogy unalmasnak sem mondanám, mert szinte végig lekötött. Jó volt a történet, nem volt benne olyan sok akció, de szerencsére a romantikus, drámai szálakat sem vitték túlzásba. A szereplõk nagyon jók, Ben Affleck, Jeremy Renner, a két FBI-os ügynök is, valamint Blake Lively itt is gyönyörû, nagyon szép és csinos nõ (jól állt neki ez a kicsit kurvás szerep), habár azért Rebecca Hall sem rossz. A maszkok is nagyon jók voltak, hogy váltogatták õket, ötletes. A vége is jó lett, körülbelül ilyesmire számítottam elõzetesen. Azt mondjuk én is furcsállom kicsit, hogy a csaj nem ismerte fel Doug hangját, bár a bankban nem beszélt olyan sokat. A magyar hangokkal sem volt semmi bajom, illettek a színészekhez. Azt viszont nem hiszem, hogy még egyszer meg fogom nézni, annyira nem tetszett.
7/10
Hungariancorazon 2014 aug. 20. - 20:11:35
Miért kellene rabló, gyilkos bûnözõknek szurkolnom???
Fel nem fogom!!!
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!