Tolvajok városa

Bakancslistához adom
The Town
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 125 perc, 2010

Értékelés:

544 szavazatból
Szerinted?

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.
Bemutató dátuma: 2010. október 21. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Pete Postlethwaite
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Jeremy Renner
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Jeremy Renner

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
wolfat 2021 dec. 19. - 22:09:33
A maga műfajában szerintem is nagyon jó film! Hogy nem „tiszta” akciófilm, hanem van benne egy romantikus szál is, számomra ez csak növelte az értékét. A végén én is eltűnődtem, hogy mit akart ezzel a befejezéssel mondani a film. A Ben Affleck által alakított karakter egyre inkább úgy bontakozik ki, mint aki inkább sorsszerűen keveredett bele az alvilágba, így valahol elfogadható, ha a végén nem bűnhődik.
10/10
Haminyó apó 2021 dec. 07. - 23:47:09 10/10
Rendesen lekötötte a figyelmem. Még a reklámokat is kivártam. Életszagú és /sajnos/ valóságos történet. Először láttam, de rövidesen újra meg kell néznem.
10/10
-Vídia- 2021 dec. 07. - 20:26:46 10/10 Előzmény BogTam
mindenki golyót érdemel, miért? netán homokosok?
9/10
BogTam 2021 jan. 11. - 23:26:26 9/10
Szerintem remek, pörgős, jól felépített film, a magam részéről egy dolgot sajnáltam

!!!! SPOILER !!!!
Ben is osztozhatott volna a többi sorsában, sem a nagy adakozás, sem a szerelmi zálog, sem Fergie likvidálása nem menti fel, éppúgy golyót érdemelt volna, mint a többi. A végén azért szurkoltam, hogy mindegyik megkapja, ami jár, így elmaradt a katarzis, ezért csak 9. Pedig tényleg jó film.
antibond 2021 jan. 11. - 14:51:51
Kedvelem ezt a filmet, bár valóban megkérdőjelezhető Doug "felmentése" a végén.
Jeremi Renner odateszi magát rendesen - mint általában mindig. A többi színész is remekül alakítja a szerepét. Nekem egy jelenség piszkálja a csőrömet kezdettől fogva: SPOILER!!! Az öreg Fergus - aki azért mégsem egy terminátor - mi a búbánatra számít, amidőn részletesen feltárja hősünk előtt, miként tette tönkre, igencsak rendesen, anyját, apját?!
Kitüntetésre? Holtig tartó hálára?? Meg is kapta, amit érdemelt, még szép!
9/10
vargama 2021 jan. 11. - 12:03:19 9/10
Izgalmas film. Bankrablós, romantikus szállal, ami oldja a feszes történetet. A kettőjük kapcsolata az események láncolatában fejlődik. A vége nem lezárt, de benne van a "talán boldogok lesznek".
10/10
Anna Dé 2020 dec. 26. - 13:06:48 10/10
Nem vagyok oda Affektáló Benért, de ez jó film tőle. Nem tudom hányszor láttam már. Sokszor. Idén is megnézem még utoljára. 10/10.
9/10
Dörflinger 2020 aug. 20. - 21:43:18 9/10
Szerintem ez egy nagyon jó film, érdemes megnézni. Az elejétől a végéig leköti a figyelmet, nincs benne üresjárat. Másodszor láttam, de gyanítom, nem utoljára. 9/10
Judit Seregelyes 2020 aug. 19. - 20:46:06 Előzmény sexykex
Már a Good Will Hunting forgatókönyvéért is Oscart kaptak közösen Matt Damonnal.
8/10
sexykex 2020 ápr. 13. - 08:34:00 8/10
Kezdem tisztelni Ben Affleck színészeten túli próbálkozásait is. Akciófilm kategóriában ez egy kimagasló munka és egyben pénzügyi siker. Nem először láttam és valószínűleg nem is utoljára.
tortura 2018 ápr. 29. - 13:38:01 Előzmény Edmond Dantes
"Pörgõsen rendezett, autós üldözések ebben is (ahogy minden amerikai filmben mindig) szédületesek -hogyan csinálják ezeket élesben/forgalomban?- ."
2 tippem van, jóbarát.
Az egyik, hogy lezárják azt a városrészt a forgatás ideje alatt (én is láttam pár ilyet, igaz, nem Bostonban, hanem LA-ben ottjártamkor).
Második: filmstúdióban veszik fel a közeli jelenteket, aztán valahogy utólag városi környezetbe integrálják. Én nem tudom, hogy kell ezt, de a technika mai állása szerint lehetséges.
7/10
idõjós1010 2017 aug. 15. - 23:55:25 7/10 Előzmény Edmond Dantes
...de, õt minden felmenti, mert szerelmes :-D és ettõl olyan zseniális a film.
Bár szerintem ettõl vicc az egész
7/10
idõjós1010 2017 aug. 15. - 23:52:45 7/10
Elvileg ez egy akciófilm, és pont.! No most ha az is maradt volna, akkor azt mondom elsõ osztályú, de mivel a helyzet úgy áll, hogy kemény 50%-ban feltöltötték romantikával, abból egyrészt az következik, hogy már nem az a csupa nagybetûs akció, másrészrõl fõhõsünknek egyetlen olyan döntése sincs, amivel józan paraszti eszû ember, egyet tudna érteni. ...de a legkevésbé sem azok, akik az akció besorolása miatt ültek le elé. Mennyi idõ volt a filmben az elsõ rablás, talán 10 perc ? Na onnantól kezdve Doug-nak elmegy az esze, és jó távol is marad tõle a film teljes hosszában. Biztosan kajálják ezt a nõk, és a csajok, hisz a jóképû Ben Affleck, a kõ kemény rosszfiú valójában mélyen romantikus, és minden erejével azon van, hogy jó útra térhessen szíve választottjával, csak pont ettõl lesz tucatdarabbá. Sajnos a múltban viszont én ezt a filmet egy nagyon gyenge pillanatomban hét pontra értékeltem. Ma már nem adnék neki többet hatnál, de mivel fele részt romantikát kaptam akció helyett, így reálisabban kinézne neki az 5/10
10/10
Cukros csirkecomb 2017 márc. 11. - 23:17:51 10/10
Rebecca Hall nagyszerû volt, kiemelkedõ az alakítása a sok jó férfi színész között is. A zene tökéletes. Az egész film nagyon kerek. A befejezésen tényleg el lehet gondolkodni, hogy lett volna igazán rendben. Nekem megkönnyebbülés volt, hogy így ért véget.
antibond 2017 márc. 11. - 19:32:57 Előzmény Semprini
Nem tudom, miért gondolják oly sokan, miszerint az a választóvíz a jó és a rossz filmek között, hogy kiszámítható-e vagy abszolút nem.
Ez igaz, jobban mondva érvényes lehet egy krimire, de a többi mûfajban sokkal fontosabb szempontok alapján érdemes osztályozni.
Nekem az az értékes mozi, amely komoly elgondolkodásra késztet - de nem az elõre kitalálható fordulatait illetõen! -, arra bír rá, hogy vizsgáljam meg önmagam, ennek, vagy annak a szereplõnek a helyében, az adott szituációban én hogyan cselekedtem volna.
Vagy biztosítson felhõtlen szórakozást.
Legjobb példa a "Csupasz pisztoly" trilógia sok jelenete. Hányszor láttunk már olyat, hogy a leparkoló autó belerongyol az elõtte állóba, vagy kukákat borogat hátramenetben, elinduláskor! Mégis, újra és újra halálra röhögöm magam - huszadjára is -, mert ahogy azt Leslie Nielsen elõadta, senki más nem tudta ennyire viccesen.
Legalábbis, szerintem.
Tehát igenis lehet nagyon jó egy "kiszámítható" film is, ha jól van megcsinálva.
8/10
Xxy92 2016 okt. 22. - 23:08:07 8/10
Nem szokványos akciófilm erõs érzelmi szállal, mely alatt nem feltétlenül csöpögõs szerelmet, hanem egy önmagát keresõ ember érzéseit értem. Igen sok film foglalkozott már a bûnözõ pozitív oldalának bemutatásával, ez a film viszont igényesen teszi ezt, anélkül, hogy az akciót mellõzné. A végeredmény pedig egy lövöldözõs dráma, mely túlmutat a sablonon.

8
6/10
Semprini 2016 júl. 25. - 14:17:02 6/10
Ben Afflecket totálisan tehetségtelen színésznek tartom, hacsak lehet, igyekszem kerülni a filmjeit, utoljára a 2004-es Apja lányát láttam vele, abban sem tetszett. Ezúttal azonban kivételt tettem, mert kíváncsi voltam, hogy Rebecca Hall, aki a kedvenceim közé tartozik, hogy állja meg a helyét egy akció-krimiben.
Nos, azt kell mondjam, nem is csalódtam, a film kb. azt hozta, amit vártam tõle, sõt talán kicsit még túl is teljesítette, Rebecca Hall pedig ezúttal is remek volt. Affleck ezúttal sem gyõzött meg színészi képességeirõl, viszont rendezõként egész jól levezényelte a mozit, sõt a forgatókönyvet is õ jegyzi.
A sztori kicsit sablonos és helyenként túl kiszámítható, de volt benne egy-két fordulat, ami váratlan volt, a végével viszont nem igazán voltam megelégedve. Jeremy Renner pedig arról gyõzött meg, hogy a negatív szerepek sokkal jobban állnak neki, mint a pozitív hõsök.
Összességében egy jó erõs közepest adok rá, tulajdonképpen kellemesen csalódtam.
6,5/10
nandelecki 2016 máj. 27. - 17:52:55
Bankrablós filmes kliséket alkalmazó, kiszámítható, hangulatos, jó film. Érdemes megnézni, 7,5/10.
Edmond Dantes 2016 ápr. 24. - 11:48:11
Újabb bankrablós film, érzõ szívû bankrablóval (Affleck), szerelmi szállal, ez-lesz-a-legeslegutolsó-akció, örökre-ki-akarok-szállni típusú fogadkozásokkal. Pörgõsen rendezett, autós üldözések ebben is (ahogy minden amerikai filmben mindig) szédületesek -hogyan csinálják ezeket élesben/forgalomban?- ...és számomra nem nagyon vonzó befejezéssel ld ez alatt.


***spoiler***
Fõhõsünk mégiscsak többszörös bankrabló, ha nem is ölt meg senkit. Nem vagyok erkölcscsõsz, de azért rossz "üzenete" van annak h egy bankrabló végül megússza büntetlenül. A jégcsarnokra, egyéb jótékonykodásra + a hölgynek küldött adománypénz nem menti fel.
***spoiler vége***
tortura 2016 ápr. 21. - 14:54:47 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Ha bármit lépett volna, akkor neki is gatter. Tkp. mindkettõjüknek annyi. Szóval ez az egyetlen értelmes lépés, amit tehetett. Arról nem is beszélve, hogy õ volt az, aki egyáltalán nem akarta ezt az akciót. Minek, volt már pénz bõven. Sõt, már az elõzõt sem kultiválta, az idióta erõltette. Rá is fázott.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu