Tomb Raider

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Értékelés:

222 szavazatból
Szerinted?

A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel való folytonos szembesítés dacára Lara elindul, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az apja halálát övező rejtélyt.
Hátrahagyva addigi életét, Lara apja utolsó ismert tartózkodási helyét veszi célba: egy mesebeli sírkamrát, ami egy legendás szigeten, valahol Japán mellett található. Küldetésével nagy fába vágja a fejszéjét; már a sziget megközelítése is veszedelmes kalandot ígér. A tét nagyobb nem is lehetne Lara számára, aki a kedvezőtlen esélyekre fittyet hányva, éles eszére és tántoríthatatlanságára támaszkodva feszegeti tűrőképessége határait, útban az ismeretlen felé.
Bemutató dátuma: 2018. március 15. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Brierley júl. 30. 08:20:09
A nézhető játék-adaptációs mozik közül való; a színészekre nem lehet panasz.
Walton Goggins-nak külön örültem, jó színésznek tartom.
6/10
Jill Valentine ápr. 25. 20:29:58 6/10
Alicia pici lány, és ez végig látszik is a filmben. Angelina jobban vitte a karaktert de annak olyan eurázsiai feje van közelről, hogy ultra gáz. Na mindegy 1x ki lehet bírni annak, aki szerette a játékot.
6/10
kettyo ápr. 05. 02:15:01 6/10
Annyira nem jó mint a Frigyláda vagy a Múmia, de a kategóriájában még így is egész jó. Ennél vannak sokkal rosszabb régészkedős kalandfilmek is. Belenéztem az eredetijébe is Angelina Jolieval, hát abból negyed órát ha bírtam, ehhez képest az egy szemét. Vikander kisasszony sokkal szerethetőbb figura, mint a ripacs, szuperhős-szerű Jolie. Ritka mikor egy újragondolás jobban sikerül az eredetinél. Most hirtelen csak Carpentertől a Valami (DVD-n a Dolog) az ami eszembe jut.
kékibéla jan. 14. 18:57:53
Gagyi szar
6/10
offtopic
kettyo jan. 04. 02:43:10 6/10
Nem tudom, hogy ez van-e olyan jó, mint a Múmia, meg a Frigyláda, de biztosan megnézem majd ha tudom.
1/10
Károly Boráros 2020 szept. 23. - 20:35:00 1/10
Az íjjal mászkálós jelenet adta meg az elhatározást .... 1 csillag ... :-)
7/10
Robert_Feher1985 2020 jún. 18. - 21:50:59 7/10 Előzmény Sz. Péter
Őőőő....igen :-) Elsőre nem azokra gondoltam, de gondoltam azt a részt "átugrom". :-D
Sz. Péter 2020 jún. 18. - 18:18:30 Előzmény Robert_Feher1985
Meg merem tippelni, hogy eddig te vagy az első férfi aki a Lara Croft-alkat esetében az arcot és az orrot vette összehasonlítási alapul. :)
7/10
Robert_Feher1985 2020 jún. 17. - 23:50:48 7/10
Jó film, szinte a végéig követte a játék sztoriját. A végén viszont sajnáltam kifejezetten, hogy pont a magyarázata lett teljes mértékben megváltoztatva a játékhoz képest, és ugye mégis csak az az alapmű, emiatt adtam 7 pontot, de a többi viszont tetszett. Érdekes, hogy a csaj nem tipikus Lara Croft-alkat (még az újakban sem), mert ha megnézzük, a játékban egy tipikus hosszúkás arcú, hosszú orrú nő van bedigitalizálva. Ő kicsit kerek fejű, turcsi orrú. Viszont annyira jól hozta a karakterét az új vonalas trilógiában lévő Larának, hogy ez egy cseppet sem zavart, csak úgy az elején megjegyeztem, hogy nem igazán hasonlít rá. De akkor is örülök, pláne azért, mert a játékokból készült filmadaptációkból a többsége lesz rosszabb film, mint jó....
popeszku 2020 ápr. 19. - 08:46:31
Egy alagútfúrópajzs volt a főbejárat.Nem semmi.
8/10
Tommy Gunn 2020 ápr. 16. - 01:25:18 8/10
Szerintem tökéletes volt erre a szerepre Alicia. Hihetetlenül helyes csaj. Miatta is érdemes megnézni ezt a filmet, meg önmagában is jó szórakozás. Nagy extrák nélkül, de hoz egy élvezhető színvonalat. 8/10
8/10
InteriorLulu 2020 ápr. 14. - 14:53:37 8/10
Teljesen korrekt kalandfilm. Nem tudom, és sosem tudtam megérteni azokat, akik adott filmet illető ítéletüket az annak alapjául szolgáló játékkal összehasonlítva hozzák. Azonos vagy nem azonos sztori, mindegy, hiszen két teljesen más műfajról van szó. Ami itt működik, az ott egyáltalán nem okvetlen működik, ami itt röhejes, az ott simán lehet menő... Mint a színház és a film: még ha ugyanaz is a sztori, nem fair, és nem is szoktuk a kettőt egymással összevetni. A hozzáértők, azaz a film-, színi- és játék-kritikusok nem is szokták, és ez nem is véletlen.
És ha már itt tartok: egyáltalán nem értek egyet Szűcs Gyula kritikájával. Azt rója fel egy a főszereplő karakterét megalapozó, és egyértelműen folytatásokban gondolkodó eredetsztori fő hibájául, hogy mire elkezdődik maga az igazi kaland, eltelt a film fele. Mert hogy a tökösségét és rátermettségét szerinte nem a kalandot megelőzően, ahol a csaj felnő és él, hanem majd ott a dzsungelben kéne bizonyítania. Hát nem. A főhős karakterének alaposabb megrajzolásához nyilvánvalóan több lehetőséget ad, ha őt többféle helyszínen és közegben mozgatjuk, pláne ha az egyik ilyen közeg (a londoni ugye) az ő eredeti, természetes élettere. És hangsúlyozom, pláne egy ilyen, egzotikus kalandokkal telizsúfolt folytatásokban gondolkodó sztori esetében.

És visszatérve a hsz-em legelejére, nem véletlen nem akciófilmet írtam. Érdemes észrevenni, hogy a tőrőlmetszett, Indy-féle kalandfilmek az elmúlt harminc évben igencsak átalakultak; mint ahogy a világ is, a filmművészet is, a nézői elvárások is. Ma már minden kalandfilm tele van (akár vértelen) akcióelemmel, olyanokkal, melyek a nyolcvanas és kilencvenes években egyáltalán nem voltak a kalandfilmek sajátjai. Ez persze nem okvetlen baj, hisz a mai kalandfilm ezzel csupán rezonál a megváltozott korszellemre, amely a korábbinál sokkal jobban ragaszkodik a realista, nem finomkodó és csak mérsékelten vicceskedő ábrázolásmódokra. És ez jellemzően egyfajta sötétebb, borúsabb tónusban, több akcióban, több erőszakos jelenetben nyilvánul meg. Ezért gondolom ezt a Tomb Raidert is - ahogy a nyolcvanas évek Indy-jének bármelyik kalandját - simán kalandfilmnek, és nem akció-kalandfilmnek, pláne nem akciófilmnek: egyszerűen mert az akciófilmekre jellemző motívumok egy kalandfilm esetében ma már mind olyan alapok, melyek nélkül elképzelhetetlen ez a műfaj.
Sumomo_ 2020 febr. 10. - 08:25:51 Előzmény wolfat
Csatlakozom.
AvatáR Gil Maerth 2020 febr. 10. - 08:12:20
Végignéztem. Ez nem Alicián múlt. Valamiért közepes volt. Pedig volt minden: üldözés, menekülés, visszaemlék, mitológia, harc, némi fejtörő...
10/10
wolfat 2020 jan. 03. - 14:49:30 10/10
Az A. Jolie-s változat karaktere kidolgozottabb volt, a negatív főhősben csak a pszichopatát lehet látni, „sem Lara karakterét (játék), sem különösebb extrákat nem tartogatott a film” és hasonlók… Megvallom, csak hüledeztem, amikor ezeket a véleményeket olvastam a filmről. Ezek után legközelebb már azon sem fogok meglepődni, ha teszem azt, valaki(k) arról ír(nak) hosszú értekezéseket, hogy a Bud Spencer valamelyik filmjében a szereplők karakterének ábrázolása elnagyolt, hiányzik belőlük a drámaiság, ezért sem ők, meg a róluk szóló történet sem igazán hiteles -, meg hasonló baromságokat. Ez a film nem erről szól, nem az ilyen kritériumoknak való megfelelés a célja, mivel műfaji megjelelőlését tekintve is akciófilm! Értsd: a néző szórakoztatása, kikapcsolása mintegy két órára főként meghökkentő jelenetek által! Ehhez képest a „többi” az ilyen tipusú filmekben szinte csak körítés és mese! Ezeket szem előtt tartva a film nekem nagyon is tetszett mindenekelőtt Alicia Vikander miatt, aki szerintem egy nagyon tökös csaj, és tkp-en viszi a filmet! Persze tudom, már akinél / akiknél, mert ugye ízlések és pofonok… - ennek ellenére is töredelmesen bevallom, nekem sokkal jobban bejött, mint a „dögös”, amúgy teljesen csinált, majdhogynem művileg szériagyártott hollywoodi sztár, A. Jolie. Indokolhatnám még jóval hosszabban is a véleményem, de nem teszem, mert tudom a semleges, tájékozódni kívánó nézők nem szeretik a túl hosszú eszmefuttatásokat -, és igazuk van! Csupán arról szeretném őket meggyőzni, ha egy jó kis akciófilmet akarnak megnézni, akkor ne hagyják magukat az itt olvasható „tudományos szakvéleményektől” félrevezetni. És még valami, egyébként nagyon ritkán nézek akciófilmeket, ha igen, akkor is kikapcsolódásként meg a társaság kedvéért -, lehet, ez a recept, hogy valaki ezt a filmet élvezettel tudja végignézni.
Cleo. 2019 szept. 20. - 16:33:48
Élvezhetetlen szemét! És nem azért, hogy pl. realitástól elrugaszkodott, meg ki hiszi el ezt vagy azt erről a kiscsajról, hanem mert borzalmas erőltetett, kínos és gagyi!
7/10
doktormacko1 2019 szept. 07. - 22:02:50 7/10
Szokásos színvonal . 7 / 10
8/10
Warthog82 2019 máj. 26. - 14:22:26 8/10
Spoiler veszély! Szerintem nagyon is vállalható film,az eredetinél sokkal eredetibb.Azt hittem a végét sikerül elrontani mint Az öngyilkos osztag-ot valami mitikus,szájbatekert varázsló boszorkánnyal,de nem igy lett.A kiscsajszi aranyos karakter bár kevésbé dögös mint A.Juli.Két dolgot hiányoltam csak a karakterből:két nagykaliberű pisztolyt és két 110/D-s mellet.
3/10
supermario4ever 2019 jan. 23. - 18:01:30 3/10
Egy ideje figyeltem már a DVD-t, aztán amikor lement az ára 990 forintra, úgy voltam vele, hogy ennyit megér, mert annyira rossz nem lehet. De megbántam, hogy megvettem. A Lara Croftot alakító színésznőről egy pillanatig nem hittem el, hogy ő az a régészlány, akit a videojáték sorozat rajongói annyira kedvelnek. Végig azt érzékeltem, hogy egy tapasztalatlan kiscsaj álmát látom, hogy majd ő lesz egyszer Lara Croft. Még csak belé sem tudtam erőltetni, hogy valóban a Tomb Raider hősét látom. A negatív főhősben is csak egy pszichopatát láttam, akit teljesen megrészegített, hogy bármikor felnyithatja Himiko sírját, ezáltal hatalomhoz, vagy a jó ég tudja, mihez juthat, de ezért embertelen rabszolgamunkára fogni azokat, akik a szigetre kerültek, valami rettenetes dolog. Igazából pont ettől volt izgalmas néhány jelenet, hogy azokat a szerencsétlen embereket juttassák ki a rabszolgasorsukból, de amúgy az egész film kiszámítható volt - látható, hogy kik azok, akikre valóban lehet számítani, és nyilvánvalóan lehetett tudni, hogy mi lesz a vége. Most vagy hanyag munkáról van szó, vagy azt hitték, hogy a játék neve úgyis eladja a filmet, nem tudom, de az biztos, hogy nagy csalódás volt.
Querelle82 2018 dec. 30. - 09:48:59 Előzmény bszabii
Nekem inkább Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag ugrott be a jelenetről.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu