Top secret

Bakancslistához adom
Top Secret!
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol akció-vígjáték, 90 perc, 1984

Értékelés:

260 szavazatból
Szerinted?

A szocialista világrendszer bomlása akkor kezdődött, amikor az amerikai rocksztárt vendégszereplésre hívták a vasfüggönyön túlra. Az Elvis nyomdokaiban botladozó Nick Rivers egyedülálló ajánlatot kap, az NDK-ba hívják koncertezni. Arra azonban nem számít, hogy egy piszkos politikai játék egyik bábúja lesz, és a vasfüggöny mögött világuralomra törő, vérgőzös nácikkal kerül szembe. De nem esik kétségbe, fölismerve a helyzetet, kiutat keres. Az elrabolt NSZK tudós kiszabadítására indul a szívszerelmével, a tudós lányával és a földalatti mozgalom képviselőjével.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Atyavilág 2023 jan. 29. - 18:37:53 10/10
Ezt a filmet azok értik meg igazán, akik éltek az NDK-ban. Nekem volt ilyen szerencsém, négy évet éltem ott, aztán rendszeresen visszajártam, évente többször is átléptem az NDK-csehszlovák határt, tanúja voltam néhány durva jelenetnek mind a saját (NDK), mind más országok állapolgáraival szemben, engem szerencsére elkerültek ilyenek, bár mindig zabszem volt bennünk. De szerettem ott élni, mert igazán csak az anno szocialista külfölddel tudtam összehasonlítani, és ott nem tették meg azt, amit pl. itthon Komáromban a határőrök, hogy a túl hosszú hajam miatt leszállítottak a vonatról, ami elment, és az állomási fodrásznál kellett levágatnom, és megvárni a következő nemzetközi járatot Berlin felé.
Az NDK belső rendje mai szemmel nézve rendkívül szabályozott, politikailag szélsőségesen korlátok közé szorított volt, de az nem igaz, hogy nem volt élhető. 1969 óta volt benne részem, és ha a szabályokat betartottad, kellemesek voltak a hétköznapok. De a Top Secret rendkívül kisarkított poénjai mind ülnek, mert az is a rendszer része volt, ha nem is az átlagemberek mindennapjai.
7/10
sawyerx 2021 dec. 17. - 10:18:16 7/10
Harmadszorra nézve is el lehet vele lenni, de a Csupasz pisztolytól és a Nagy durranástól messze elmarad. Azokkal ellentétben itt pont a két főhős csak közepes - míg a mellékszereplőkön rengeteget lehet röhögni, Val Kilmer maximum az éneklős jeleneteknél bravúrozik, a nő borzalmas. A vége sincs túlbonyolítva, a poénok ütősek, csak kevés van belőlük.
7/10
7/10
vargama 2021 nov. 01. - 22:29:49 7/10
A hozzászólások alapján többet vártam. A film első fele érdekesebb, később ellaposodik. (én legalábbis unatkoztam) Való igaz, hogy többször nézhető, sőt ajánlott is újra átfutni a videót, ha tisztán akarjuk látni a történéseket. Van benne humor és néhány meghökkentő fordulat, de valahogy csikorog az egész. A főszereplők (különösen a lány) játéka is kívánnivalót hagy maga után.
Az ismertetőben azt még leírhatták volna, hogy a francia ellenállási mozgalom tagjai akarják az elrabolt tudóst kiszabadítani, aminek a tudós lánya is a tagja.
9/10
nyman 2021 márc. 15. - 19:00:44 9/10
Soxor nézhető
dorog 2019 márc. 25. - 17:51:24


Mit mondjak? Lehet, hogy 35 évvel ezelőtt jó film volt, én tegnap gyengének találtam. Volt 1-2 poén benne (a főhőst anyja elvesztette egy áruházban, pl.), de amúgy semmi különös. Azt meg végképp nem értem, miért vállalta Omar Sharif azt a 2 (egyenként max. félperces) jelenetet benne.
Blindmouse 2019 márc. 25. - 10:44:27
Valahányszor látom, képtelen vagyok a filmbeli rákendroll korszakbeli idősíkot realizálni, pont olyan minden mintha a háború idején játszódna, de ez benne az egyik fő poén. :)
10/10
Picasso™ 2019 márc. 04. - 20:57:27 10/10
Nekem (is) az tetszik, hogy nem veszi komolyan magát a film. A '80-as évek érzés is megvan, a hangulata is olyan.
A saját korát is parodizálja, nem lehet unatkozni rajta; közönségmozi. Szerintem.
beldonbp 2018 febr. 07. - 22:23:53
bábúja...
7/10
sawyerx 2017 nov. 30. - 18:32:41 7/10
Nagy durranás, Csupaszt pisztoly, Top Secret - a három legnagyobb favorit, bár hangulatban ez jön be kevésbé.
A visszafele lejátszós rész igen ötletes, nem lehetett könnyû eljátszani :D
Ami nem tetszett, az Val Kilmer és a bamba feje, erre a szerepre jobb lett volna más - meiner meinung nach.

9/10
10/10
Poothy Bickmann 2017 okt. 11. - 11:16:41 10/10
A kevés közül, az egyik olyan vígjáték, amin otthon ülve, egyedül is \"hangosan\" felnevetek!
Szerencsére, semmi sem normális ebben a világban.
cellasto 2017 jún. 03. - 09:27:47
ez tipikusan az a vígjáték, amit ha ötödszörre nézel meg, akkor is felfedezel benne valami új poént :D
zuckerék és abrahams nagyokat tudtak alkotni együtt :)
9/10
gregga 2017 jún. 03. - 02:39:37 9/10
A legjobb filmek egyike.
Kérek egy Schnauzert a Wiener Schnitzel mellé.
Die Sauerkraut ist in mein Lederhosen.
10/10
Namegasztán 2016 dec. 31. - 10:29:43 10/10
Mindenképpen a mûfaj legjobbjai közé tartozik.
Kevés film van, amin nem csak mosolygok, hanem hangosan nevetek, ez olyan.
Ennek bármelyik 5 percében van annyi ütõs poén, mint egy átlagos, vígjátéknak nevezett filmben összesen.
lacy 2016 jan. 01. - 14:06:35
mindenki figyelmébe ajánlom, hogy a sokat sztárolt egyéb itt említett filmek mint pl Airplane vagy a Csupasz pisztoly-ok is mind a Z.A.Z trió munkásságának része (David Zuker Jim Abrahams Jerry Zuker) és többnyire elõbb is készült kivéve az Airplane 1,2 na azok korábbiak.
de mindegy ezek még jók a 90-es korszak és az azutáni már cseppet sem hozta színvonalban ezeket. Sajnos
kifogytak az ötletek vagy/és a filmek amiket parodizálni lehet
8/10
goteki 2015 jan. 30. - 12:41:09 8/10
Oltári nagy ökörség - és szerencsére nem is akar másnak látszani. :)
drrightaway 2014 júl. 02. - 23:02:46
Az én kedvenc poénjaim általában a francia ellenállókkal kapcsolatosak: Chocolat Mousse leüti a tücsköt..., miután vaktában lövöldözve csak a németeket talál el, a semmibõl elõtûnik egy feka brotha', akitõl pacsit kap. Déja Vu az eredeti hangalámondásban: "Nick, az élet tele van apró csalódásokkal, melyeket férfimódra kell elviselnünk", majd a tenyerébe tüsszent, és halálraváltan kiugrik az ablakon. A régi narrátoros verzióban Chocolat Mousse-t Csokiszájnak fordították... :-)))
Az egyik legjobb poént a szinkronos verzióban félrefordították: amikor Nick managerét az Anal Intruderrel találták, és elmondják, hogy a barátja nyilván elfelejtette hogy mi itt Európában 220V-os feszültséget használunk. Utána a fritz azt mondja : Maybe the Americans choose to reconsider....? (vagyis hogy az amerikaiak is végre megfontolhatnák átállni a 110 Voltról...) Ehelyett valami olyasmi a szöveg, hogy "nem gondolta meg magát, amerikai barátom?"

Cápa zenéje a bikatámadásnál
Bonanza zenéje a víz alatti bunyó végén
Ford Pinto poén, amikor épp hogy összeérnek a lökhárítók (a Pintonak rossz híre vol a tank sérülékenysége miatt)
Souveniiiirs, noooovelties, partytricks.....
10/10
nimrod666 2013 okt. 18. - 23:33:53 10/10
*** SPOILER ***

Pár dolog: már az elején kiköti az egyik katona a motorját, mint egy lovat-késõbb Nick elhajtja a többit a tárolóból mikor a börtönbõl próbál megszökni(JAV. elején motor az elhajtásnál kerékpárok vannak), Nick kivégzésénél a járókeretes néni(lassan megy, de így is megmenekül! :D), a koncerten NEEK és nem Nick név van a rajongói táblákon, a börtönben direkt oda van készítve egy feszítõvas-továbbá Nick mögött a börtönben az egyik polcon van egy turmixgép.

A börtönben megszólal a telefon(Nicket vádolják támadással-majd gyilkossággal) - Nos, hogy van Krüger hadnagy úr? Igen, értem. Kérem értesítsenek, ha valami változás áll be az állapotába.(leteszi a telefont) Meghalt!

A 2 verõember egyikénél van egy újság, amin Olivia Newton John látható, mikor Nicket kínozzák elájul és 'rosszat álmodik', hogy éppen suliban van, de mikor magához tér szinte boldog, és megkönnyebbült, hogy még mindig "csak" kínozzák, mikor vissza viszik a cellájába a vak verõember nekimegy a falnak és elkezd bolyongani.

Mikor Nick épp a managerérõl beszél, hogy õ biztos segít neki kiszabadulni a börtönbõl, az egyik katona közli vele, hogy sajnálatos dolog történt, majd mutatják mit használt nem kellõ módon és a célszerszámon egy kinyílt banán van.

Cuki a postagalamb a kis táskájával és a kis pilóta sapikájával! :D

Az elején mikor a vonatot megállítják egy embert a gyanús csomagja miatt kivégeznek, közben, mint kiderül a gyanús csomagban kutyakeksz volt. A 3 vérszomjas katonakutya mellé hirtelen megjelenik egy kis pudli is.

Mikor betérnek a könyvesboltba, a pulton az egyik könyv címe: Lesbian Bars.

-Meg kellett tanulnunk a túlélés módszereit. - Majd mutatják, hogy Nigel a dárdájával ledöf vmit a szikla mögött, majd felemeli és egy fürt banánt emel a kezéhez. Hillary, mikor gyümölcsöket gyûjt egy bevásárló kocsit tol, amin még egy táska is lóg hátul(persze minden növénybõl van). -Bambuszból és nádból ügyes hajlékot tudtak építeni, majd mutatják, hogy egy nagy családi házaz építettek és még garázs+garázsnyitó is van. A garázsban kerépkár, szék, mosógép, felette szárítógép, bevásárló kocsi és egy kézi fûnyíró van(mind bambuszból és egyebekbõl). A tetején pedig fából egy antenna is. Mikor a szigeten felfedezik egymást több kéz van, mint kéne.

Mikor Nick elmeséli, hogy elveszett az egyik nagy áruházban azt mondja: -Aztán egy februári napon amikor nagy árleszállítás volt, Lincoln születésnapja alkalmából, megkértek, hogy segítsek a 10 ÉVEN ALULI ANYÁK OSZTÁLYÁN.

Meg persze a kandalló nem maradhat ki.
10/10
DjMcMaster 2013 okt. 18. - 23:15:36 10/10
Ez a film a VHS korszak veteránja! Szerintem kevés ember volt aki nem látta annó hangalámondásosan a filmet legalább egy tucatszor. Kicsit fura szinkronosan, de ma is megmosolyogtat, az összes marhaság ami benne van!

Zuckerék akkoriban nagyon elemükben voltak! Lásd: Airplane, Csupasz Pisztoly(ok)
10/10
nimrod666 2013 okt. 18. - 22:37:47 10/10
SPOILER

Pár dolog: óriás galambszobor, a börtönben az ajándék, a németeknél a csörgõ telefon, meg mikor beöltöznek tehénnek a csizma nagyon kell ám( !), (durva egy kicsit a bika és a boci), már az elején kiköti az egyik katona a motorját, mint egy lovat-késõbb Nick elhajtja a többit a tárolóból mikor a börtönbõl próbál megszökni, Diótörõ jelmez.
10/10
tombenko 2013 okt. 18. - 20:45:09 10/10 Előzmény tricc
Pedig vannak benne kevésbé intellektuális poénok is. Igaz, Adam Sandlert magasan veri, de ha neked annyi is elég...
Összes hozzászólás