Top-Show

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar szórakoztató műsor, 60 perc

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A kilencvenes évek legendás műsora, mely egy egész országot ültetett a képernyők elé, nem csak a házigazda, Rózsa György személye miatt, hanem mert a hazai csillagok és a legkedveltebb külföldi előadók adták egymásnak a mikrofont.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bessie 2016 dec. 03. - 19:44:36 10/10
Örülök, hogy az M3 adón ismételik a mûsort. A mai részben így olyan ritka (elõ elõadás) is láthattam, amit neten nem találhatok meg. Pl: Énekelt Somló Tamás és XL-es csapata, majd Seress Rezsõ dalait énekelték: Raksányi Gellért, Huszti Péter, Szilágyi Tibor, Bessenyei Ferenc.

Köszönöm szépen!
offtopic
cellasto 2014 máj. 17. - 18:03:56
emlékszem errõl az albumról pár számra,de a keresztes félére nem,ezért elõbb meghallgattam :)
súlyos :D
SB 129 2014 máj. 17. - 17:04:18
Ez mûsor már a maga idejében is bukott volt, kár ismételni, bár az igaz, nem minden tanulság nélküli.
A legutóbb, amikor beleszaladtam ebbe a valamibe, Keresztes -kell most sírni?- Ildikó volt a porondon, aki ebben az idõben, zenei körökben elég felkapott volt, tekintettel arra, hogy a (Karthago rockegyüttest is alapító) Szigeti Feri által életre hívott Supra Hits* nevû válogatássorozat elõadóinak egyik oszlopos tagja volt, bár a mûvésznõ nevét ekkor még nem sokan ismerték.
A mûsorban Ildikó "ippeg" a Coco Jumbo címû, méltán(?) népszerû opus elõadásával "tündökölt". Vonagló táncánál csak hunglish kiejtése volt röhejesebb:
Pút mí áááp, pút mí dááán, pút má' fídbekk ándagránn

Vajon hány pontot adna magának egy, az általa elfoglalt zsûrizõ székben, valamely tehetség(telenség)-kutató versenyben?


*Fiatalabbak kedvéért a Supra Hits válogatás a 80-as évek legvégén indult "hódító" útjára hazánkban, és érthetetlen okokból az ezredforduló környékéig -sõt még azon is túl- húzta, és borzolta a hallással és ízléssel rendelkezõ zenekedvelõk kedélyeit. Alapkoncepciója az volt, hogy az aktuális év világslágereit (többnyire) hazai elõadók énekelték el, (általában) eredeti angol, értsd hunglish nyelven, amolyan magyar narancsos filozófia (kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk)szerint. Ez az ötlet a kiadó részérõl azért tûnhetett "nagyszerûnek", mert az így elõadott dalok után az anyakiadónak nem kellett jogdíjat fizetni, csak engedélyt kérni a publikálásra. Az így eladott hanghordozók teljes bevétele a hazai kiadó bevételeit gyarapította.
Késõbb, midõn a hunglish nyelvhasználat egyre cikibbé vált (már a kiadó számára is), tekintettel arra, hogy a rendszerváltást követõen az emberek egyre nagyobb tábora bírta basic english-t, új ötlettel áltak elõ: Supra Hits - Világslágerek magyarul, melybõl olyan "nagyszerû remekmûvek" keletkeztek, mint az alábbi is (csak saját felelõsségre):
http://www.youtube.com/watch?v=Sn2lOsBWX2M
A Supra Hits elõadóinak táborát olyan nevek fémjelezték, mint a már fentebb említett Keresztes Ildikó, aki több külföldi nõi elõadót is helyettesített,
vagy Gergely Robi, Auth Csilla,
vagy éppen a Brian Adams imitátor Túri Lajos (a.k.a.) Lui, aki a Suttognak a fák címû dallal (everything I do) próbált brillírozni, de jelen volt a teljes hazai popszakma krémje, és még sokan mások is.