Törvényen kívüli király

Bakancslistához adom
Outlaw King
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai életrajzi dráma, akciófilm, 121 perc, 2018

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A 14. századi Skóciában I. Róbert skót király magáénak akarja a koronát, és ádáz felkelést vezet az ország szabadságának visszaszerzéséért az angol uralom alól.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Robert Bruce, Earl of Carrick
King Edward I of England
Edward, Prince of Wales
William Lamberton, Bishop of St. Andrews
Aymer de Valence, Earl of Pembroke
Robert Bruce Senior
James Douglas, Lord of Douglas
Elizabeth Burgh

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Filmz jan. 05. 20:42:09 8/10
Meglepett ez a film, jó értelembe véve. Valahogy úgy voltam vele, hogy: "ááhh hány bőrt húzunk le még ezekről a storykról". Hozzáteszem szeretem ezeket a történeteket, nem véletlenül néztem meg. Tetszett a történelmi hűsége. Végre egy olyan film, melyben a skótok a XIV. század elején nem az általunk elképzelt, némileg heroizált skót szoknyában rohangálnak. Teszem hozzá nem a szoknya a gond, hanem, hogy konkrétan ez a viselet akkoriban még egészen más volt. Ez bár apróságnak vehető de mégis tetszett a részletességre való odafigyelés. Valamint a további történelmi hűség is. Tetszett a képi világ, a hangulat. Néha meglepően morbid volt számomra (nem "emelték el" a kamerát ha "olyan" történt) de úgy érzem ez a fajta ridegség jót tett a filmnek. Kicsit jobban elhelyezett abban a korban, világban. Konkrétan éreztem ahogy szorul a "hurok". Érdekes módon valahogy, történelmi hűség ide vagy oda, érzetre nem lesz belőle egy 5 Oscar-díjas Rettenthetetlen (de azért persze fényévekre van egy Rob Roy-tól), persze nem is kell annak lennie. Mondjuk úgy, a Rettenthetetlen egy Mel Gibsonnyival jobb volt. :D Valamint jó volt Chris Pine-t így, egy ilyen szerepben látni. Jól állt neki. Jó volt. Ez egy egész elfogadható történelmi film! Jó időtöltés annak, aki szereti az ilyet.
Genius64 2020 aug. 17. - 08:39:19 Előzmény krisstoff95
Legyen az több fok. De a hitelességét csak a rendezöi szabadság adja meg. Történelmileg nagyjából a helyükön vannak.
6/10
krisstoff95 2020 jan. 08. - 21:57:07 6/10
Egy fokkal jobban sikerült alkotás (történelmi hitelességet nézve, ami nekem fontos), mint a másik Netflixes film, az V. Henrik.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu