Törvényen kívüli király

Bakancslistához adom
Outlaw King
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai életrajzi dráma, akciófilm, 121 perc, 2018

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A 14. századi Skóciában I. Róbert skót király magáénak akarja a koronát, és ádáz felkelést vezet az ország szabadságának visszaszerzéséért az angol uralom alól.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Robert Bruce, Earl of Carrick
King Edward I of England
Edward, Prince of Wales
William Lamberton, Bishop of St. Andrews
Aymer de Valence, Earl of Pembroke
Robert Bruce Senior
James Douglas, Lord of Douglas
Elizabeth Burgh

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ildikó Nóra 2022 szept. 25. - 18:58:58 10/10
Az igaz történet alapján készült filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó. Tetszett a történet, a rendezés, az operatőri munka, a szereposztás, a színészi alakítások, a gyönyörű helyszínek, a ruhák, a filmzene is. A főszereplőknek jól állt a szerep, különösen Chris P-nak, jól lenne látni több ilyen filmben.
8/10
Filmz 2022 jan. 05. - 20:42:09 8/10
Meglepett ez a film, jó értelembe véve. Valahogy úgy voltam vele, hogy: "ááhh hány bőrt húzunk le még ezekről a storykról". Hozzáteszem szeretem ezeket a történeteket, nem véletlenül néztem meg. Tetszett a történelmi hűsége. Végre egy olyan film, melyben a skótok a XIV. század elején nem az általunk elképzelt, némileg heroizált skót szoknyában rohangálnak. Teszem hozzá nem a szoknya a gond, hanem, hogy konkrétan ez a viselet akkoriban még egészen más volt. Ez bár apróságnak vehető de mégis tetszett a részletességre való odafigyelés. Valamint a további történelmi hűség is. Tetszett a képi világ, a hangulat. Néha meglepően morbid volt számomra (nem "emelték el" a kamerát ha "olyan" történt) de úgy érzem ez a fajta ridegség jót tett a filmnek. Kicsit jobban elhelyezett abban a korban, világban. Konkrétan éreztem ahogy szorul a "hurok". Érdekes módon valahogy, történelmi hűség ide vagy oda, érzetre nem lesz belőle egy 5 Oscar-díjas Rettenthetetlen (de azért persze fényévekre van egy Rob Roy-tól), persze nem is kell annak lennie. Mondjuk úgy, a Rettenthetetlen egy Mel Gibsonnyival jobb volt. :D Valamint jó volt Chris Pine-t így, egy ilyen szerepben látni. Jól állt neki. Jó volt. Ez egy egész elfogadható történelmi film! Jó időtöltés annak, aki szereti az ilyet.
Genius64 2020 aug. 17. - 08:39:19 Előzmény krisstoff95
Legyen az több fok. De a hitelességét csak a rendezöi szabadság adja meg. Történelmileg nagyjából a helyükön vannak.
6/10
krisstoff95 2020 jan. 08. - 21:57:07 6/10
Egy fokkal jobban sikerült alkotás (történelmi hitelességet nézve, ami nekem fontos), mint a másik Netflixes film, az V. Henrik.