Tőzsdetrükkök

Bakancslistához adom
Krach
15 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai-belga-francia thriller, 85 perc, 2010

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Erwan az egyik New York-i kereskedelmi bankban dolgozik. Zseniális pénzügyi szakember és nagyszerű szerencsejátékos, az üzletei rendre bejönnek. Ő azonban nem elégszik meg ennyivel, még többet akar. Egy nap a klimatológiáról szóló cikket olvas egy tudományos lapban. Briliáns ötlete támad, úgy véli, hogy összefüggés van az időjárásban bekövetkező változások és a tőzsde ingadozása között. Találkozik Sybill-lel, a cikket szerző tudóssal, hogy meggyőzze őt a piaci modell kidolgozásáról. Elhatározza, hogy élesben teszteli az ötletet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Belmont 2013 nov. 02. - 15:06:12
Nagyon-nagyon sablonos film, pedig látszik, hogy nem két fillér volt a költségvetése. Se íze, se bûze: aki mozgalmas cselekményre számít, azt sem fogja kielégíteni - aki pedig kidolgozott háttérsztorit sejt mögötte, azt meg még inkább nem.

Látszik persze, hogy utánanéztek valamennyire a témának, mert a „tech-blabla" jó. Csak hát ami a klimatológia-pénzügy sokat sejtetõ összefüggéseit illeti... no, azt olyan „brilliáns ötlettel" oldották meg, mint a kolduspénzbõl leforgatott ZS-kategóriás sci-fikben.