Traffic

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott német-amerikai krimi, 147 perc, 2000

Értékelés:

163 szavazatból
Szerinted?

Javier Rodriguez és Manolo Sanchez mexikói rendőrök és jó barátok, akik nap mint nap szembesülnek a hatalom és a pénz kísértésével, és bár ellenállnak, a korrupció mégis olyannyira behálózza őket, hogy végül kilátástalan helyzetbe kerülnek. Az Egyesült Államokban, Ohio Állam Legfelsőbb Bíróságának bírája, Robert Wakefield az Elnöktől fontos megbízatást kap: őt nevezi ki a drog elleni harc új főnökévé. A megalkuvásra képtelen, konzervatív Wakefield a kábítószer elleni küzdelem egész szervezetének felülvizsgálatára készül és a mexikói rendőrséggel való együttműködést tervezi. De otthon, ő is csak szülő - feleségével, Barbarával tinédzser lányuk, Caroline egyre jobban elhatalmasodó kábítószer-függőségével kell szembesülniük. San Diegóban Montel Gordon és Ray Castro DEA-ügynökök a hírhedt Obregon drogmaffia leleplezésén fáradoznak. Foglyuk, a középszintű kábítószer-kereskedő, Eduardo Ruiz hajlandó tanúskodni a gazdag drogbáró, Carlos Ayala ellen. Carlos letartóztatása döbbenetes hír mit sem sejtő feleségének, Helenának, aki gyermeket vár. Pillanatok alatt szörnyű kelepcébe kerül: az egyik oldalon férje cinkosai fenyegetik, míg a másikon a DEA-ügynökök tartják megfigyelés alatt.
Bemutató dátuma: 2002. május 30. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Díjak és jelölések

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ildikó Nóra nov. 21. 20:25:51 7/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, nekem kicsit hosszú volt (kb. 2 óra 15 perc) és néha unalmas, valamint zavaró volt az "ugrálás" a kék és sárga színű képek (USA-Mexikó) között. A szereposztás, színészi alakítások (Benicio Del T., Michael D., Erika C., Don C.), filmzene, a film hangulata és a szuper szinkron (Györgyi Anna, Rátóti Zoltán, Dörner György, Zsigmond Tamara, Fehér Anna, stb.) tetszett.
6/10
cinemad okt. 01. 22:59:28 6/10
Régi mulasztásomat nagy várakozással pótoltam, de a varázslat elmaradt. Nem fogott meg a film. Remek színészek a mellékszerepekben is, jó dolog a többszálú cselekményvezetés, van benne tartalom, mondanivaló is akad. De egyszerűen nem igazán váltott ki semmi extra élményt, minden szál történetét már láttuk rengeteg filmben, lehet ez az oka, hogy újat egyáltalán nem adott számomra. Sajnos azt is be kell valljam, hogy picit unalmas is volt, mármint rendben volt, nézhető volt, ugyanakkor nem szögezte a szemem a képernyőre, nem sok emlékezetes jelenetet tudnék felidézni. Leginkább még Douglas lányának sztorija mozgatott meg, de ezt is több tucat filmben láttam már és többször ennél hatásosabb módon előadva (csak hogy ne menjünk messzebb, ott van a szintén ebben az évben pár hónap eltéréssel bemutatott Rekviem egy álomért). Del Toro alakításától sem voltam különösebben oda. A színész megjelenése, karakteres arca miatt jól mutat ezekben a szerepekben, de igazából egy arckifejezéssel nyomja végig ismét az egész filmet, ilyen Segal-osan. Mindegy, hogy éppen egy rajtaütést hajtanak végre, vigasztalja a barátja nejét vagy éppen a "temetőbe" viszik az utolsó útjára, pont ugyanúgy néz, mintha nem tudná mozgatni az arcizmait. Douglast is kedvelem, de itt most egyáltalán nem jött be a produkciója, Cheadle szinkronhangja béna, nem illik a karakterhez. Nehéz picit helyenként a filmet is követni, főleg a spanyol részeknél, hogy ki kivel van, erősen koncentrálni kell. Akartam, hogy ez a film tetsszen, nincs is vele baj, nem rossz egyáltalán, de nem fogott meg, lehet, ha 20 éve látom. (Ja és elég érett és intelligens is vagyok, szóval nem ez lehetett a baj, ahogy itt lejjebb ennek hiányát vélik többen azonosítani azzal a jelenséggel, hogy valaki nincs elájulva a filmtől. Nekem meg az a furcsa, hogy vannak olyanok, akik nem tudják elfogadni, hogy embereknek különböző az ízlésük, véleményük bármiről, és saját korlátoltságuk miatt azt az egy következtetést tudják levonni, ha valaki máshogy lát dolgokat, az biztos buta, műveletlen, stb. Na pont ez a butaság egyik tipikus árulkodó jele.)
10/10
füles104 febr. 17. 21:02:04 10/10
Nagyon izgalmas, lebilincselő érdekfeszítő!
8/10
Gladyator 2015 dec. 06. - 01:12:35 8/10
Nem egyszerû film, nem elég félszemmel nézni, oda kell figyelni komolyan, különben értéktelennek tûnhet.
Azt kell mondjam jogosnak tartom az oscar jelölést, DE sajnos 2000-ben másnak kellett nyernie ;)
Tekintélyes szereplõgárda, jó film
Természeten érthetõ hogy Gyõzikére és barátköztre beskatulyázott kishazánkaban nem tarthat igényt komoly érdeklõdésre ilyen alkotás:/

Igy elsõre "csak" 8 pont..

ps.: Még Salma Hayek-et is becsempészték szûk 60mp erejéig :D
molnibalage 2015 aug. 17. - 14:37:08
Ez a film egyértelmûen amerikai piacra készült. Ha 2001-ben látom, akkor is halálra untam volna magam. Teljesen felelslegesen hosszú játékideje van a filmnek. Az teljesen hülye színszûrõk használatától is a falnak mentem. Szerintük a nézõ enélkül nem képes a három történetszálat megkülönböztetni. Az egyetlen érdekességét a filmnek nekem az adta, hogy 15 év távlatából látni, hogy akkor hogyan gondolkoztak a témáról és egy film hogyan született belõle. Egy átlag alatti film egyébként szerintem, de nagyon...
WayneGace 2013 jan. 29. - 02:53:47
Ez egy nagyon jó film. Szépen van felvezetve és bemutatva a történet. Nincs kapkodás, nyugodt mederbe, minden a helyére kerül. Rég láttam ilyen kiegyensúlyozott alkotást. Külön tetszik, hogy nem von le semmilyen konklúziót, ránk nézõkre bízza, hogy mit gondoljunk.
sukar1988 2012 máj. 15. - 14:08:57
ez egy fos! tényleg nem ajánlom senkinek, kb. 10 éve 14évesen láttam, emlékeztem, hogy akkor nem tetszett azt hittem azért mert nem értettem. Úgy döntöttem, hogy most újra elõveszem dehát ez egy fos és kész!
10/10
nyenye 2011 ápr. 12. - 23:56:41 10/10 Előzmény RobertDowneyJr
Talán pont azért unatkoztál egyes részeknél mert nem értetted meg a filmet 100%-ig.Számomra még kicsit rövidnek is tûnt mert sok izgalmas jelenetet lehetett volna még beletenni pl ahogy rajtaütnek Salazar tábornokon vagy ahogy elkapja a bérgyilkost akit késõbb megkínoznak...stb.
Egy biztos nem utoljára néztem meg a filmet,harmadjára is nekiugrok pár év elteltével.Mindenkinek tudom ajánlani aki vevõ a kimagasló realitásra és szereti az elgondolkodtató filmeket.
A port.hu-s mûfaji behatárolás amúgy tényleg megtévesztõ lehet mert szerintem ez egy egyszerû dráma a jobbik fajtából,se több se kevesebb. 10/10
7/10
RobertDowneyJr 2011 márc. 23. - 22:38:08 7/10
Nem rossz film, de jó se.
Néha unatkoztam rajta, néha meg se értettem mirõl van szó.
Kétszer néztem meg. Elég is volt. Egy unalmas estére ajánlom csak.
7/10
jikov 2011 jan. 22. - 20:29:41
Ez krimi? Ez nem tudom mi, nagyjából sehova se sorolható. Kriminek gyenge, thrillernek szóba se jön, akciónak detto.
Ritka gyenge film, most néztem meg elõször és hatalmas elvárásaim voltak a hosszt, a színészeket és a sztorit tekintve. De egyszerûen halál unalmas a film. Realistának realista, de semmi feszültség, semmi izgalom és semmi akció nincs benne. CSak jönnek-mennek ide-oda. SPOILER A végén, amikor újra bepoloskázták a drogbárót, azt hittem történni fog valami, erre vége lett :)) Hát B+..
portosnick 2010 aug. 03. - 23:13:47
10/10
sajnálom, aki nem fogja, mirõl is szól...
alison 2010 márc. 02. - 11:33:53
Jó film, izgalmas is. Igaz, hogy Javier az egyetlen szimpatikus szereplõ, de talán éppen ettõl is életszerû, realista.
lng 2009 dec. 07. - 12:31:04
Szamomra ez egy nagyon megrazo film volt, ha ra gondolok mindig kiraz a hideg. Nalam 9-es!
10/10
Evil Angel 2009 okt. 28. - 13:31:56 10/10
Elõször a stáblistán akadt meg a szemem 1-2 éve, ez már önmagában is vonzó dolog volt számomra. És miután megnéztem, nem is csalódtam.
Nem egy egyszerû film, igen is odafigyelést igényel. Több szálon futó cselekmény és mégis abszolute követhetõ, ahogy elõttem is írták. 2 hozzászólás volt, amin nem tudtam csak úgy átsiklani. "szörnyû!!! - szerintem is szörnyû". Hol az indoklás kérem szépen?!:) Valóban, itt mindenki a saját véleményét írja le. Ezzel nincs is semmi gond, de valami indoklást csak igényelne a dolog. Ehhez a két hozzászólóhoz tenném fel a kérdést (már ha majd olvassák még a topicot): Láttak már ütõsebb, igényesebb filmet ebben a kategóriában? Nem istenítem a filmet, félreértés ne essék, de akárhogy is nézzük, remekül feldolgozta a témát és a szereplõk is maximálisan teljesítettek (nem véletlen a rengeteg jelölés sem és Benicio nevét sem véletlen fûzik mindig ehhez a filmhez). Nem utolsó sorban pedig szerintem a zenék is jók voltak. És bár, mint fentebb írtam, nem istenítem, de azért a 10/10 megvan. :) Remek film!
10/10
emberek44 2009 szept. 25. - 23:35:40 10/10
Nem sorolnám a könnyû filmek közé, de aki elég érett, annak szívesen ajánlom életkortól függetlenül.
10/10
XcV84 2009 szept. 25. - 14:48:17 10/10
Vannak, akik nem elég érettek ahhoz, hogy megértsék a film meglehetõsen összetett mondanivalóját és átérezzék a kiemelkedõ színészi teljesítményt, hanem leragadnak a történetnél, ami viszont elsõre nehezen követhetõ. Nem kell velük foglalkozni, kérdés nélkül 10/10. Mellesleg a film történelmileg hiteles, vö: Rosso José Serrano Cadena: Sakk-matt címû könyvével.
10/10
real_madrid 2009 júl. 26. - 00:56:39 10/10
a traffic 1 félelmetesen jól sikerült alkotás. nagyon komoly a film, nem könnyû de nagyon jó.
antika4 2009 júl. 21. - 10:07:54
Hát, nekem nagyon nem tetszett ez a film, unalmas volt! Meg, olyan felesleges... többet nem nézem meg, az tuti!
10/10
blowurmind 2009 febr. 11. - 18:16:22 10/10
a kedvenceim közé tartozik. mindenki a maximumot hozza ki a karakterébõl, a kedvencem benicio del toro és don cheadle! tökéletesen van felépítve, a képi világ, és minden a helyén van. sok újat tudtam meg ebbõl a filmbõl, annyira kiterjedt volt, a drogkereskedelem és fogyasztás minden területén. természetesen 10-est kap!
offtopic
Mókusfiú 2009 jan. 18. - 10:44:49
Ez egy nagyon jó film! Bár úgy áltam hozzá a késõi adás miatt nem nézem meg, s csak bele kukkantok, kezdés után képtelen voltam nem végignézni! Végig leköti az ember figyelmét, talán a több szálon futó cselekvés miatt. Az operatõri munka, a fényképzés, rendezés mind nagyon jó lett, s sok benne az ötletes elem. (Mexicóváros sárga megvilágításban stb.) A színészi játék szintén dícséretre méltó, a sztori pedig tükrözi a valóságot.
Ez egy 10-bõl 10-es film!
Összes hozzászólás