Film

Trancsírák /Tucker and Dale vs Evil/

magyarul beszélő, kanadai horror-vígjáték, 89 perc, 2010 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

250 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Tucker és Dale gyerekkoruk óta barátok. Éppen Dale frissen vásárolt hegyi nyaralójához tartanak, mikor összefutnak egy csapat nagyképű és sznob egyetemista fiatallal. A srácok véletlenül ugyanoda tartanak, ahová ők: a Dale viskójához közeli tó partján táboroznak. Első este az egyetemisták egyike veszélybe kerül, Tuckerék segítenek rajta. Az előítéletekkel teli csapat úgy gondolja, Tuckerék elrabolták a lányt, s ijedtükben meglepően szélsőséges és önpusztító módokon sietnek segítségére.

Bemutató dátuma: 2011. december 22. (Forgalmazó: Ristretto Distribution Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


augusztus 7. 23:21
Kellett mar a mufajnak egy kis újítás,a tipikus horrorkliseket zsenialisan forgatja ki a film,en betegre röhögtem magam:D még a véres jelenetek igy ugy vannak megcsinalva,hogy szetröhögöd magad..meg mar maga az alapszitu is tiszta poen de ami utana jön... :D hatalmas,többszörnézős 10/10

2016. április 25. 11:17
Gyerkek ez a vígjáték nagyon komoly!

Az egyik percben szakadsz a röhögéstől, aztán a következő pillanatban valaki meghal, de valami olyan brutális módon, hogy az emberben a vér is megfagy.
Nagy erőssége a filmnek a humorforrása, ami abból adódik, hogy a szereplők éppen csak annyit vesznek észre a körülöttük zajló eseményekből, amik félrevezetik őket. És tényleg egyedülálló, hogy a néző mindkét nézőpontba beleélheti magát.

Az másik nagy erőssége a filmnek, hogy tényleg van valami abban, hogy a két főhős életére törő szereplők terve visszafelé sül el és ebben benne van a karma.
Így működik a karmapisztoly!

Hát ami egy picit rontott az élményen, az az volt, ahogy a film megpróbálja beadni azt a baromságot, hogy lehetsz bármekkora igénytelen, elhanyagolt, szerencsétlen dagadt disznó... mindez nem számít, mert ha egy kicsit őszinte vagy, már is lehet 10/10-es modell barátnőd!
Amiről persze tudjuk, hogy a film nyelvén jól hangzik ("papíron" jól működik), az a valóságban viszont nem működik:

A valóságban te sem biztos, hogy egy bányarémet hesszelnél, amikor ott van a barbibaba arcú, topm...

2015. december 11. 15:48
Zseniális vígjáték. Egyetértek kofakkal, attóla résztől megváltozik a dinamika, részemről az irónia, hogy az utolsó srác kicsoda és mivé lesz, na az annyira nem tetszett, de kellett a filmbe. Aki akar még hasonló filmet látni, az nézze meg a Ház az erdő mélyén c. alkotást : )

Rengeteg kiváló jelenet van, de az egyik személyes kedvencem az egyik párbeszéd:

- *csaj pofáz, pofáz a továbbtanulásról* (elkezd hintázni a székkel)
- NE CSINÁLD, MERT POFÁRA ESEL!
- Ja, hát igen, a szüleim is ezt mondták...

A legjobb humor a fekete. : )

Összes hozzászólás