Trauma

Bakancslistához adom
amerikai-olasz horror, 106 perc, 1993

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy anorexiás fiatal nő megszökik a pszichiátriai klinikáról és találkozik egy férfival, aki segíteni szeretne neki. Azonban a nőt elkapják és visszaviszik a szüleihez, akiket hamarosan egy brutális gyilkos lefejez. Az árván maradt lány és újdonsült szerelme nyomozásba kezdenek és felfedeznek egyfajta kapcsolatot az áldozatok és egy évekkel ezelőtt végrehajtott műtét között.

Stáblista:

Szereplők

David Parsons
Aura Petrescu
Adriana Petrescu
Grace Harrington
Travis kapitány

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Benicio 2013 aug. 01. - 12:23:34 4/10
"ez a mester legfogyaszthatóbb alkotása" - köszönöm ezt a megjegyzést, ezután kerülni fogom az Argento filmeket. Elsõ blikkre egy középszerû filmnek tûnt, de amikor a levágott fejek beszélni, visítani, majd a film végén sóhajtozni kezdtek, a színvonal egy erõs B kategóriás alkotás szintjére redukálódott. A film zenéje borzalmas, egyes jelenetek már-már nevetésre késztetik az embert...
Spoiler On
Amikor a gyilkos a film vége felé leüti a fõhõst azt a mozdulatot juttatta eszembe, mikor a legyet ütjük le egy légycsapóval. Persze az sem semmi, ahogy a 10 éves gyerek megöli a sorozatgyilkost...
Spoiler Off
Mondhatnánk, hogy 20 éves a film és már nem 'üt' akkorát mint anno... de ez már '93-ban is kevés volt.
Értékelés: 4/10.
8/10
Kattrin 2011 nov. 02. - 21:54:07 8/10
spoiler

Nekem tetszett a film, a végén a fordulat, s hogy a fõhõsök túlélik.
Szép lassan derül fény az eseményekre. A gyilkos arcát nem mutatják, az õ szemszögébõl látjuk néhányszor, ahogy megy pl. egy folyosón. Míg ki nem derült, ki a gyilkos, végig azt hittem, hogy férfi. Elõször gonosznak látjuk a pszichiátriát és a pszichiátert, végül kiderül, hogy nem volt gonosz, sõt rájött a gyilkos kilétére, de neki is meg kellett halnia. A kisfiú alakja is jó volt. 2 óra nekem kicsit hosszú, viszont tetszett.
8/10
BabyBaba07 2009 aug. 19. - 15:29:31 8/10 Előzmény csimpyaki
Nagyon régen láttam már a filmet, de akkor 10-12 évesen nagyon tetszett :D. Durva volt a végén, hogy ki is csinálja az egészet s az is, hogy miért... A régi szép idõk emlékére én 8-ast adok ennek a filmnek :).
7/10
csimpyaki 2008 szept. 27. - 14:39:10 7/10
Dario Argento mester 1993-ban ismét egy remek giallo-t tett le az asztalra, amelyben lányát, Asiat rendezi, aki egy anorexiás román kislányt alakít, aki szülei kivégzésének szemtanúja lesz. Sejtelmes zene, gyönyörûen fényképezett képsorok, furfangos vágások, brutális gyilkosságok ( amelyek kivitelezéséért Tom Savini felelt), minden adott hát egy vérbeli olasz giallo-hoz.A mester Amerikában, amerikai színészekkel forgatott, sokan ezt tartják a leggyengébb filmjének, a leggyengébb színészi alakításokkal. Szerintem nincs semmi gond a Traumával (jó, talán a vége felé akadozni kezd a forgatókönyv), mindenképpen ez a mester legfogyaszthatóbb alkotása, ezért az átlag thriller nézõk számára is bátran tudom ajánlani.