Trónok harca

Bakancslistához adom
Game of Thrones
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, 2011

Értékelés:

1032 szavazatból
Szerinted?

Westeros királyság északi határát hatalmas jeges fal választja el az örök tél birodalmától. Lord Eddard "Ned" Stark az északi birodalom, Deres (Winterfell) ura és az északi nemesek vezére, az ő ősei építették a Falat, amelyet az Éjjeli Őrség véd. Amikor Robert király tanácsadója és Ned mentora, Jon Arryn meghal, Robert Baratheon a barátját, Nedet kéri fel, hogy lépjen a helyébe. Eközben a régi uralkodóház, a Targaryenek utolsó leszármazottja, Viserys azt tervezi, hogy visszaszerzi a trónt. Szövetséget köt a nomád dothraki harcosokkal, és vezérüknek, Khal Drogónak adja a húga, Daenerys kezét. Baratheon király és a felesége, a Lannister-házbeli Cersei királyné Deresbe utazik. Velük tart a Lannister família több tagja: a királyné ikertestvére, Jaime, a másik testvére, a törpe Tyrion, illetve a királyné tizenkét éves fia, a trón örököse, Joffrey. Ned nem utasíthatja vissza öreg királya és barátja kérését, így a birodalom fővárosába készül. Mindeközben Havas Jon elhatározza, hogy északra utazik a Fekete Kastélyba, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez, ahová a kíváncsi Tyrion is elkíséri. De az ifjú Bran sötét titokra bukkan, ami nem várt következményekkel jár...

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Tyrion Lannister
Cersei Lannister
Daenerys Targaryen
Havas Jon
Catelyn Stark
Eddard Stark
Sansa Stark
Robb Stark
Theon Greyjoy
Ser Jorah Mormont
Joffrey Baratheon
Petyr 'Kisujj' Baelish
Jaime Lannister
Tywin Lannister
Luwin mester
Sandor 'Véreb' Clegane
Ser Rodrik Cassel
Pycelle nagymester
Samwell Tarly
Khal Drogo
Jeor Mormont
Stannis Baratheon
Lord Renly Baratheon
Tarthi Brienne
Robert Baratheon király
Tommen Baratheon
Myrcella Baratheon
Tengerjáró Davos
Rickon Stark
Loras Tyrell
Lancel Lannister
Barristan Selmy
Jaqen H'ghar
Viserys Targaryen
Margaery Tyrell
Talisa Maegyr
Meleg Pite
Septa Mordane
Jory Cassel
Xaro Xhoan Daxos
Janos Slynt
Gregor Clegane
Benjen Stark
Yara Greyjoy
Balon Greyjoy
Ser Ilyn Payne
Alliser Thorne
Robin Arryn
Lysa Arryn
Aemon mester
Syrio Forel
Pyat Pree
Qhorin Halfhand
Eddison Tollett
Illyrio tanácsos
Podrick Payne
Meryn Trant
Amory Lorch
Matthos Seaworth
Marillion
Lommy Greenhands
Ramsay Bolton
Dagmer Cleftjaw
Greatjon Umber
Ser Dontos Hollard
Mance Rayder
Tormund Giantsbane
Walder Frey

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2016
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2015
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2012
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
szjozsi79 márc. 08. 18:47:04 Előzmény Edoardo
- Hiányzott egy Cersei - Daenerys szemtől-szembe találkozás.
Megvolt először, amikor bemutatták az élő holtat. Másodszor pedig a Királyvár elleni ostrom előtt. Mondjuk ott nem beszéltek.

- A Lannister-ek halála a fal alá temetéssel könnyű megoldás volt.
Ott kellett meghalniuk, amiért éltek, az lett a haláluk.

- Nem értem, hogy Arya hogyan tudott az Éjkirály háta mögé kerülni és a sárkánytűz hogyhogy nem pusztító az Éjkirályra nézve.
Arya sok mindent megtanult Syrio Foreltől, talán még az észrevétlen lopakodást is.
Az éjkirály nem ember, csak a valiriai acél és a sárkányüveg ölheti meg.

- A Deresben zajlott csata után jön a szónoklat, de a lovas harcosokról szó sem esik - pedig egy idegen kontinens szinte teljes férfi lakossága esett el a harcban.
Na ez nekem sem világos, hogy a verhetetlen dothraki horda a holtak elleni egyetlen rohamban megsemmisült.

- A király megválasztása nem volt sablonos volt - többet vártam volna: egy új államforma kiépítését, elkerülve a gyermeket nem nemzhető új király halála utáni viszályokat.
Valamiféle demokrácia kezdemény kiépült.

- Mozgó hajóról elsőre eltalálnak egy repülő sárkányt. Soha nem gyakorolták, mégis sikerült. A várfal is tele van dárdahajítókkal, mégsem tudtak egyetlen egyet sem használni Drogon ellen.
Először nem számoltak a skorpió dárdáival, később már ismerték az erejét.

- Daenerys halála után a sárkány nem az elkövetőt, hanem egy vastrónt semmisíti meg.
Ennek két oka van: a sárkány okosabb volt mindenkinél, ugyanis tudta, hogy békét csak azáltal teremthet, ha a viszály okát szünteti meg. De ez inkább szimbolikus. A másik pedig, hogy Jon is Targaryen volt, így a sárkány nem tekintette ellenségnek, sem pedig prédának.
offtopic
tesz-vesz márc. 01. 13:01:52 Előzmény bufo3
jól megmondtad! ezaz, a videót megnézted amit linkeltem? arra reagáljál, elég konkrét volt.
csináltam sokmindent amúgy, de ez hogy jön ide?!
offtopic
tesz-vesz febr. 29. 21:39:48 Előzmény bufo3
A hozzászólás moderálva lett.
bufo3 febr. 28. 23:10:56 Előzmény tesz-vesz
igazad van, ha sosem csináltál semmit köss bele abba, aki igen
7/10
Film_Mániás febr. 27. 22:32:49 7/10
A sorozat ismét megmutatta számomra, hogy az emberiség mekkora egy megromlott faj! Hálát adok a háborús hősöknek, akik a szabadságunkért harcoltak, akiknek hála demokráciában és egyenlőségben élhetünk. A sorozat súlyos, és nehéz, ellenben mégis élvezhető! Izgalmakkal teli, varázslatos, van benne fekete mágia, harc, igazságtalanság, igazság, bosszú, megbocsájtás, szerelem, az emberiség minden erénye, tulajdonsága valahol kivetül a sorozatban. Szerintem ez teszi olyan élvezhetővé, a háttérzenék nagyon jók, a színészi karakterek, alakítások jól el lettek találva, a látványra is valamelyest rámentek.
Összességében egy jó sorozat azt mondhatom, de számomra túlságosan vérengzős és kegyetlen volt! Őszintén szólva emiatt eléggé elment tőle a kedvem, de egyébként ettől még egy abszolút jó sorozat!

Ide írd a spoileres tartalmat


A sorozatban, amikor megölték Shireen Baratheon-t, a szívem majd megszakadt! Tudom csak film, de napokig rossz kedvem volt. Onnantól kezdve már nem tudtam élvezni, hiába akartam. A másik korábbi rész, amikor Robb Starkot és terhes feleségét lemészárolják, illetve amikor a Hegy szétroppantja Oberyn fejét! Nekem ezek a részek elvették a kedvem, emiatt megutáltam az írót is! Nem értem minek kellett ilyen kegyetlen jeleneteket mutogatni, elhiszem hogy hatást akart kiváltani a célközönségből, de ez már szadista, aljas, és tényleg elmondhatatlanul undorító volt! Nekem végig Arya volt a kedvencem, csak miatta néztem. Kíváncsi voltam mi fog vele történni. Nem értettem Daenerys mitől változott meg ennyire. Az sem volt számomra világos, hogy a fő csata miért nem az élők és a mások között dúlt. Amikor Brendon Stark megszállta Hodor fejét, arra gondoltam ebből több lesz majd! Arra gondoltam, hogy Brendon később be tud majd hatolni más emberek fejébe is, Cersei, Daenerys, vagy egyéb uralkodók fejébe, akik aztán hadseregükkel karöltve fejet hajtanak a Starkok előtt. Sajnáltam, hogy csak Hodor volt, és nem hoztak ki többet ebből, hiszen erre a világon csak ő volt képes.
9/10
User Friendly febr. 07. 12:43:07 9/10
Az 5-6. évadig zseniális, aztán egyre erősödő lejtmenet. Nagyon érződik, hogy addig egy író írta, kidolgozott karakterekkel és persze karakterfejlődéssel. Minden szálnak, minden későbbi eseménynek meg volt ágyazva, mindennek volt kifutása. A 7. évadtól szinte teljesen ad hoc történnek a dolgok, sokszor minden megalapozottság nélkül, kapkodva, összecsapva, logikátlanul, ami aztán a 8. évad végére éri el a csúcspontját. Pont az hiányzik az utolsó két évadból, amiért ez a sorozat kiemelkedett az addigiak közül és amiért átélhető, szerethető volt. Beköszönt Hollywood és a kidolgozott sztoriról, a jól megírt karakterekről áthelyeződött a hangsúly a látványra és az olcsó romantikára. Kár a végéért.
szjozsi79 jan. 26. 18:51:19 Előzmény Sirius111
A Trónok Harca nem annyira fantasy, inkább egy mitológiával megspékelt történelmi kalandsorozat. A helyszín ugyan nem valós, mégis sok párhuzam fedezhető fel Nagy-Britanniával. Ha jól tudom, a szereplőket alakító színészek nyelve is az angol tájegységeket/tájszólást idézi. Az új és régi hitvilág szembenállása (kelta-viking mitológia - kereszténység) is az angol történelem leképezése.
9/10
Patafizikus 2019 szept. 25. - 21:49:56 9/10
Zseniális sorozat, nem is értem a fanyalgókat. Persze, vannak benne kisebb hibák - de hát közel kb. 80 órányi filmről beszélünk! Az egész sorozatra egyetlen jelző jut az eszembe: igényes! Remek képek, csodás zene, kimagasló színészi játék, összetett, többrétegű történet. Nem óvatoskodik, brutálisan őszinte, bármelyik kedvelt szereplőt egy pillanat alatt megöli, a gonosz nem mindig veszít, a jó nem mindig győz. rengeteg karakter, bonyolult kapcsolati háló, összetett és változatos motivációk, több történetszál, amelyek logikusan és sokszor meghökkentően fonódnak össze. A sárkányokat és a mágiát elhagyva egy korrekt történelmi sorozat is lehetne. Akit jónak hittünk követhet el aljasságot, a gonoszból előtörhet a jó. A befejezés meg szerintem méltó a sorozathoz. Bármi más befejezés geil lett volna. Amiért nem 10 pont az az utolsó rész. Az utolsó évad színvonala szerintem teljesen rendben volt, de az utolsó rész tényleg összecsapott lett.

Pár nekem is feltűnő hiba: 1. Amikor John-nak meg kellene ölnie a vad asszonyt, Ygritte-et, akkor teljesen „életidegen” hogy magára hagyják őket, ráadásul olyan hosszú időre, hogy el tudnak szakadni egymástól. 2. Hogy kerül a Deresnél vívott fattyak csatájában elesett óriás a holtak seregébe, mikor az még csak akkor masírozik a fal felé? 3. Minek a sereg Daenerys-nek, ha egyszer gyakorlatilag egymaga a sárkányával megnyeri a csatát? 4. Sokszor nem is érthető hogy hogyan tesz meg egy --egy sereg vagy szereplő elvileg hosszú utat szinte pillanatok alatt. 5. A seregek menetelése egyszerűen röhejes. Így menetelni a legfárasztóbb, és nincs olyan sereg, amelyik így menetelne.


tesz-vesz 2019 jún. 28. - 23:10:36
még több logikátlanság és ostobaság:
https://www.youtube.com/watch?v=7c_ib-mJTvc
10/10
idõjós1010 2019 jún. 18. - 20:39:05 10/10 Előzmény Sz. Péter
Közben megnéztem a befejező részt is. Ugyanaz a probléma. A végére tartogattak mindent, és nem hagytak időt az egésznek. Így nem volt ideje kiforrni. Nem volt idő értelmes levezetésre. ...SPOILER ..
Daenerys-t olyan lazán, és annyira következmények nélkülien iktatták ki, mintha nem róla szólt volna már iszonyat régen az egész sorozat. A győzelem hírére megjelentek hirtelen a Dothraki-k is ha jól láttam, akik amilyen gyorsan érkeztek, olyan gyorsan, és éppen annyira szó nélkül távoztak, azokkal a makulátlanokkal, akik királynőjük halálát, ilyen, vagy olyan oknál fogva, de végeredményt tekintve szó nélkül hagyták. Beleértve igazából a sárkányt is. Havasról mint tudjuk, kiderült hogy vér szerinti örökös, ami a történet egyik legnagyobb csattanója, mégis tulajdonképpen teljesen abszurd módon száműzték, aminél még ennél is abszurdabb módon kiegyezett az egész sereg. Bran királlyá választása pedig, hát nem mondom, hogy teljesen hülyeség, de talán őt vártuk volna a legkevésbé.
Mindenesetre az első pár évadban kétség kívül még bőven azt vártuk, hogy a Starkoké legyen a trón, ami hát most bekövetkezett, szóval na. itt van. tessék.
rocco14 2019 jún. 18. - 11:52:49
Nekem nagyon tetszett végig a kedvenc sorozatom,az utolsó részt kivéve,nem így csináltam volna de lehetett volna rosszabb is.
1/10
waheeba 2019 jún. 17. - 18:12:46 1/10
Ez az évad egy talicskla foss, mit talicska, konténer. A rendesek adják vissza a diplomájukat a nem rendesek szégyeljék magukat.
Rabolták az időmet, KÁRTÉRÍTÉST!
9/10
Edoardo 2019 jún. 17. - 09:00:19 9/10
Mind a nyolc évadot egybevéve jó sorozat volt: Fordulatos, izgalmas és jól követhető.

A nyolcadik évad kilóg egy kicsit a sorból: A hosszabb részek nem hozták a várt drámát vag y meglepő fordulatokat:

*** SPOILER ***

- Hiányzott egy Cersei - Daenerys szemtől-szembe találkozás.
- A Lannister-ek halála a fal alá temetéssel könnyű megoldás volt.
- Nem értem, hogy Arya hogyan tudott az Éjkirály háta mögé kerülni és a sárkánytűz hogyhogy nem pusztító az Éjkirályra nézve.
- A Deresben zajlott csata után jön a szónoklat, de a lovas harcosokról szó sem esik - pedig egy idegen kontinens szinte teljes férfi lakossága esett el a harcban.
- A király megválasztása nem volt sablonos volt - többet vártam volna: egy új államforma kiépítését, elkerülve a gyermeket nem nemzhető új király halála utáni viszályokat.
- Mozgó hajóról elsőre eltalálnak egy repülő sárkányt. Soha nem gyakorolták, mégis sikerült. A várfal is tele van dárdahajítókkal, mégsem tudtak egyetlen egyet sem használni Drogon ellen.
- Daenerys halála után a sárkány nem az elkövetőt, hanem egy vastrónt semmisíti meg.
- És még sorolhatnám....

*** SPOILER VÉGE ***

Nem kapott a sorozat méltó lezárást, ennek ellenére élvezhető és jó évadokkal bír.

Csak ajánlani tudom. :)
gyereamozibabe 2019 jún. 15. - 21:53:53 Előzmény pikigeri
Kissé komolyan veszed ezt a sorozatot. Pedig ez is csak egy szappanopera. A mai korosztály Isaurája. Engedd el! :-)
Sz. Péter 2019 jún. 12. - 18:47:27 Előzmény idõjós1010
Sajnos az utolsó két rész olyan összecsapott lett, mintha a forgatókönyv-leadási határidő előtt jól berúgtak volna, aztán reggel gyorsan összedobtak valamit. :)
10/10
idõjós1010 2019 jún. 12. - 14:03:41 10/10
S8. E5 SPOILER
Én még nem láttam az utolsó részt, de ez az ötödik picit olyan volt, mint amikor a galambot húzzák párhuzamba azzal a bizonyos sakktáblás hasonlattal. Felborítja az összes bábút, rász..*..arik a tábla közepére, és a végén kijelenti nagy gőgösen, hogy én nyertem. Az ég világon minden Daenerys ellen szólt ebben a csatában. Nulla realitása volt a győzelemnek, de akkoris őt kellett kihozni győzteen, és pont. A holtak serege úgy szétkapta őket, mint a Foxi a lábtörlőt. Sárkányt ölni pedig Euron hirtelen olyan profin tudott, hogy azt hiszem egyikünk sem fogadott volna rá, hogy egyetlen hajóból sem tudják végül kilőni, azt a maradék egyet. A Targaryen lány megnyerte élete legnagyobb diadalát egyetlen sárkánnyal, gyakorlatilag a serege sem kellett volna hozzá. A hatalmas, és magasztos Aranykompánia pedig azon túl, hogy valóban díszesek voltak, annyit értek, mint szomjúság ellen, a tengervíz. Nagyjából azt kaptuk, amit szerettünk volna, de biztos hogy nem így, és biztos, hogy nem minden áron.
tesz-vesz 2019 jún. 10. - 14:48:09
GoT Season 8 But It's Devoid of Logic
https://www.youtube.com/watch?v=9QvZSeOEkrs
adam887 2019 máj. 31. - 15:35:26
A hozzászólás moderálva lett.
10/10
jistvan1980@gmail.com 2019 máj. 28. - 19:23:23 10/10
A hozzászólás moderálva lett.
Gergice 2019 máj. 28. - 10:21:55 Előzmény Bigpapa
Jó sok jogos kérdés, és még lehetne folytatni. Az utolsó rész tragédia, de az egész évad jól el lett cseszve...
Összes hozzászólás