Film

Tudorok /The Tudors/

magyarul beszélő, ír-kanadai-amerikai drámasorozat, 2007 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

327 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Szenvedély, becsvágy és árulás mozgatja e lenyűgöző történelmi drámát, mely VIII. Henrik hírhedt 40 éves uralmának korai éveit dolgozza fel. Az ifjú király 19 évesen kerül a trónra. Az állami ügyek kevésbé érdeklik, így a hivatalos dolgok a hatalomittas Thomas Wolsey kardinálisra maradnak, miközben az angol uralkodó saját vágyainak beteljesítésén dolgozik. A VIII. Henrik belső köreibe tartozók számára - melybe Wolsey kardinális, az uralkodó második felesége, Boleyn Anna, a katolikus mártír Mórus Tamás, és Norfolk hercege is beletartozik - a legnehezebb feladat az önző király kegyeiben maradni.

Évadok:

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Jane Seymour
Boleyn Anna
Aragóniai Katalin
Thomas Cromwell
Thomas Wolsey kardinális
Charles Brandon
Mórus Tamás
Waldburg kardinális
Norfolk hercege
Buckingham hercege
Anna Buckingham
Boleyn Mária
Boleyn Tamás
Boleyn György
Margit hercegnő
Anthony Knivert
III. Pál pápa
I. Mária
Thomas Cranmer
John Seymour
Mark Smeaton
Campeggio bíboros
Sir Francis Bryan
Ursula Misseldon
Thomas Wyatt

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2008) - Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Vélemény:


március 28. 17:48
Szerintem is nagyon jó a sorozat, bár a Boleyn Annás részeket már nagyon untam, azután jobb lett megint, viszont hogy nem a Tudorokról szól, az tuti, hanem VIII. Henrikről, aki bár a leghírhedtebb lett közülük, de nem a leghíresebb, nem igazán volt sem határozott, sem erős, inkább, mint egy hisztis gyerek, aki maga sem tudta mit akar, belehelyezte a bizalmát az udvaroncaiba, aztán meg meg volt sértődve, hogy csalódnia kellett bennük. Bezzeg a lánya, Erzsébet sokkal inkább volt \"férfi\", mint ő, és méltatlan, hogy róla nem készítenek sorozatot, pedig az ő életében is volt ez-az. :)

2014. augusztus 14. 12:51
Persze, szerintem is jó sorozat. Még csak nem is arról van szó, hogy ne tetszene, mert szívesen néztem. De valahogy mindig elfogy a lelkesedésem. Egy bizonyos pont után egyre csak halogattam és halogattam a következő részt, aztán a végén elmaradt.
(Igazából csak kettő nekifutás volt. Elsőre a negyedik részig jutottam, másodszorra a nyolcadikig. Plusz mindig megnéztem azt a részt, amit épp elcsíptem tévében. A negyedik évadból pl. szerintem majdnem minden epizódot láttam.)

Ezzel szemben ott van a Borgiák - inkább azzal hasonlítanám össze, mert ugyanúgy történelmi, ráadásul pár évtized különbséggel a korszak is stimmel. Annak nekiültem és végig is néztem - úgy két hét alatt az első két évadot, aztán mikor elindult a harmadik, követtem hétről hétre -, eszembe se jutott, hogy pihentessem. Jobban megfogott, mint a Tudorok, talán a téma miatt.

2014. augusztus 13. 13:14
Megnéztem a teljes első évadot.
Szerintem nagyon élvezhető sorozat, nekem nagyon tetszik. Bár néha lelassul, és egy nagyon kicsit unalmassá válik, de ezt kiegyenlítik a pazar színészi játékok valamint a díszlet és a jelmezek. Szerintem nagyon jó a szereplőválogatás, én négy színészt neveznék meg, akik nagyot alakítottak az első évadban: Jonathan Rhys-Meyers, Natalie Dormer, Maria Doyle Kennedy. Szerintem leginkább ők voltak kimagaslóak színészi alakításban.
A sok erotikus jelenet engem egyáltalán nem zavar, szerintem nem viszik túlzásba. Nekem férfi szemmel bejönnek ezek a jelenetek. :-)
10/9.5
Meg fogom nézni a többi részt is, mert nagyon frankó sorozat.

Összes hozzászólás