Tükör/Szilánk

Bakancslistához adom
The Broken
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-francia thriller, 93 perc, 2008

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Gina (Lena Headey) mit sem sejtve érkezik apja születésnapi ünnepségére, amin részt vesz az egész család. A jó hangulatú vacsora közben azonban a falitükör a földre zuhan és ripityára törik, baljós sejtelmeket ébresztve mindenkiben. Másnap munkából hazafelé menet Gina saját magát pillantja meg, ahogy kocsijában elhajt az utcán. Megdöbbenve követi hasonmását, akinek lakásában megtalálja apja fényképét. A felzaklatott nő kocsiba ül, de nem vesz észre egy piros lámpát, és frontálisan ütközik egy teherautóval. Kórházban tér magához, és miközben lábadozik, megpróbálja megfejteni az elmúlt napok nyugtalanító eseményeit. A dolgok hátterében sötét titkok lapulnak, melyek barátjához (Melvil Poupaud) és apjához (Richard Jenkins) vezetnek.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Robert Zachman
Stefan Chambers
Kate Coleman
Daniel McVey

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Patafizikus márc. 20. 18:16:30 7/10
Nem rossz film, egyszer érdemes megnézni. A színészek jók, az atmoszféra rendben, a történet kellően megdolgoztatja az agyat, a zene átlagos. Talán húzhattak volna rajta, mert a tempó néha leül. Nem lesz kult-film, de tisztes iparosmunka. 7/10
6/10
tonijani@gmail.hu 2019 febr. 09. - 07:05:06 6/10
Valóban kell hozzá némi agy, hogy az ember megértse a történetet, de nem hittem volna, hogy ez (a kommentek alapján) ennyi filmnézőnek nem sikerült.
Jó ötlet, jó atmoszféra, szerintem egyszer bőven nézhető.
6/10

Spoiler!!!!!
Másnak is feltűnt, amikor a doki azt mondja, hogy ez a betegség nagyon ritka (mármint hogy valaki idegennek hiszi a családtagját), de az esetek 80%-a az utóbbi 10 évben történt.... :-)
8/10
kecsup 2019 jan. 22. - 16:08:55 8/10
Szerintem kifejezetten kellemes film a sok hollywoodi szutyok mellett. Ha nem is egy mestermű, de szerintem korrektül össze van rakva.

-- SPOILER --

Sokan nem értették a végét. A lényeg csak annyi volt, hogy a hasonmás csaj, amiatt lett "normális ember" érzésekkel, mert beverte a fejét az ütközésnél. Ami normálisan embereknél ugye abnormális tünet egy agyi sérülés után, az ő esetében az volt, hogy kiesett az emlékezete és emberi vonásai lettek. Mihelyt a végén visszaemlékezett, helyreállt a memóriája, visszapókerarcosodott. Esetleg a hasonmás démonoknak van egy emberi oldaluk, de azt normálisan elnyomják magukban, viszont agysérülés ezeket a vonásokat a felszínre hozhatják.Egy korrektül megírt, leforgatott második részt szívesen megnéznék.
3/10
sorozatneked.hu 2018 júl. 11. - 17:56:51 3/10
3/10

Lehetett volna jobb is, tényleg se eleje, se vége és egy csomó minden nincs megmagyarázva. :(
1/10
perry 2018 jún. 24. - 14:49:26 1/10
Bizony így van ez ha jönnek a Pomogácsok. Mert azok aztán meg hát, osztán ufók, majd csak simán kampeca ha rád szállnak. Amikor a rendező nem tudja eldönteni, hogy Alfred Hitchcock- ból mondja fel a leckét vagy csak úgy egyszerűen léskizofrénízalja a jobb sorsra érdemes főhőnőt,- meg jegyzem a Trónok harca főhősnője kissé többet érdemelne mint a rendező által faarcra kárhoztatni.- majd csak én nem vagyok ufó mindenki más Pomogács jelszóval hülyének nézi a nézőt. Akkor a néző magyar élő klasszikussal azt gondolja, hogy " A ruszkik már a spájzban vannak". Aztán választhat magának szájba nyúlást, nejlonkacsit és társait. Arról nem is beszélve, hogy a rendező volt szíves ennek a szerintem misztikus thrillernek a forgatókönyvét is elkövetni. Ahol ravaszul úgy szövi a szálakat, hogy azok egymás logikai bukfencébe "szaltóznak". Egy pár szóval a következő a tanulság: ne egyél mosatlan tükröt, lehetőleg ne használd fel kétszer ugyanazt a jelentet mert unalmas lesz, arra pedig külön felhívnám a figyelmet, hogy a fogtündérek nem csak a fogat de mást is elvisznek. Amikor pedig a 7.s buszon valaki nagyon néz az nem biztos Kovács János , sokkal inkább Pomogács lehet.
Brother Wolf 2018 ápr. 12. - 20:37:28
A Testrablók támadása újragondolva.
Csak az jó volt, ez meg szar.
1/10
Xxy92 2017 nov. 30. - 07:05:09 1/10
2017. november 30. (csütörtök)
21:00
Filmbox Extra HD
22:25
Filmbox Plus

......
2/10
bundi8 2017 okt. 17. - 10:21:12 2/10
10/1 senkinek nem ajánlom, keressetek másik filmet inkább!
Sz23 2016 okt. 19. - 20:26:50
Megnéztem ezt a filmet, de minek? Se eleje, se vége, se értelme...
3/10
beatrix555 2016 szept. 25. - 10:58:28 3/10
Nagyon rossz film szerintem, 3/10 a legjobb indulattal is. Kicsit sci-fi -re kicsit hororra próbálták venni a film stílusát, hororrnak túl gyenge, sci-fi -nek pedig rossz utánzat szerintem. A film merõ unalom az utolsó 20 percet kivéve. Ott felgyorsulnak az események, egy kisebb csavarral más vége lesz a filmnek, mint ahogy várnánk, ennyiben tér el a sémától, de nagyjából a film egésze alatt lehet következtetni arra, hogy mit takarnak a baljós események. Pozitívum talán, hogy az eseményekbe lassan csepegtetve kerülnek bele az újabb és újabb "rejtélyt feltáró események" azonban ezt nem sikerült túl jól kivitelezni, mert emiatt túl erõltetetté és lassúvá vált a film cselekménye. Vannak filmek, ahol ezt nagyon jól csinálják, és e két tényezõtõl együtt válik bombajóvá vagy maradandóvá egy film. Itt azonban ez utóbbi nem sikerült, így inkább unalmassá és a séma miatt kissé kiszámíthatóvá is vált a film. Mint írtam a végén egy aprócska csavar hoz újat a filmbe és a megszokott sémába, ez talán az egyetlen pozitívuma a filmnek. ( ez nem azt jelenti, hogy jól végzõdik a film, csak azt, hogy ez egy apró újdonság) Egyik elõttem hozzászóló emiatt is írta, hogy nem érti mi lett a film vége, illetve nem érti mi a vége,... ez talán azért lehet, mert a megszokott sémát követi a logikájában, s abba nem illik bele ez a végkifejlet.

............................................................................................................................................................................S P O I L E R............................................................... ................................. aki nem akarja tudni a végét az ne olvassa tovább....................................................................................................................................................................

Nem a hús-vér nõ éli túl, hanem végig a hasonmás volt akit láttunk a film során, õt hittük embernek. Ezt a hasonmás sem tudja magáról, csak a film végén jön rá, amikor beugranak neki az események, s látja önmagát is ahogy megöli az igazi embert, akkor jön rá arra, hogy nem õ az "igazi" õ csak egy hasonmás. Elõször emiatt sír, végül ( érdekes módon egész könnyedén - mintegy azonnal elfogadva tényt és belenyugodva) beilleszkedik a hasonmások közé, ( a filmben említik is, hogy megszaporodtak az esetek, így kb 80-100 -an lehetnek az utóbbi 10 év során történt esetek alapján a hasonmások) akik ezt tudták már róla, hogy õ a hasonmás. Ezzel ér véget a film.
Békuci19 2015 szept. 01. - 20:09:11
Nekem alapvetõen tetszett, jó volt, hogy nem az az egybõl egyértelmû horror volt. Ennek ellenére a vége valahogy érthetetlen, nem lehet tudni, hogy mi lett a vége. Annyiból megéri megnézni, hogy egy kicsit elgondolkozzunk, hogy mit is akarhattak itt a készítõk de pont, nem tudok többet mondani.
k11zoltan 2014 máj. 06. - 22:02:49
Nem tetszett.
1/10
tzatza 2013 márc. 13. - 19:07:00 1/10 Előzmény lucikam
Na hogy én miért néztem meg,arra tudom a választ.
Lena Headey miatt,de még egy ekkora értelmetlen összevisszaságos filmet mint ez:(
5/10
tombenko 2012 nov. 19. - 23:17:15 5/10
Nyomasztó volt. Fôleg a vége, de eléggé értelmetlenné tette a filmet, hogy még csak útmutatást sem kaptunk a miértre. Sajnos így bennem egy komoly méretû mijafasz nôtt.
2/10
Owl 2012 okt. 02. - 14:01:06 2/10
SPOILER
Nekem az jött le, hogy a családi összejövetelen résztvevõk mindegyikét levadássza a tükörkép-démona. Az már nem világos, hogy egyik démon ezek után miért üldözi, vagy rémisztgeti a másikat, feltéve, ha a fõszereplõ démoni változata marad életben a film végén. Mivel ez a film így egy nagy kaki, adok rá 2 pontot.
4/10
AYGOOO 2012 szept. 03. - 00:28:20 4/10
Ez egy összevissza kotyvasz: se eleje, se vége csak a mélyvíz és nyitva hagyott kérdések tömkelege. Nincs válasz, hogy miért szálltak rájuk a démonok(?), miért ölték meg õket. Ha fõszereplõ is egy démon volt, miért voltak érzései ellenben a többi lélektelen ördögfattyal. Aztán amikor rájön, hogy micsoda miért változik meg? Vagy ott az öcsi: volt egy jelenet ahol a barátnõ hívja a mûteremben. Elvileg ott már a hasonmása agyatlankodott a kép elõtt, tehát a srácnak halottnak kellett lennie, de elõtte (lépcsõs jelenet ahol találkozik a szomszéddal) és utána (pl a kórházban) is õ van. Zagyvaság a köbön. 4/10
3/10
Bogoj 2011 dec. 22. - 13:42:34 3/10
unalmas és vontatott volt. a karakterek annyira kidolgozatlanok, hogy nem is érdekelt, hogy kivel mi történik. a történetbe nem tudtam beleélni magam. értelmetlen zagyvaság az egész.

SPOILER
az, hogy a végén kiderült, hogy a fõszereplõ csajszi a tükörkép, csak azért volt furcsa, mert elvileg addig a pontig emlékezett, amikor a balesetnél elkezdi nyomni a féket. utána viszont kórházban volt, és akkortól már emlékszik is mindenre (attól a ponttól, hogy magához tért). tehát gyakorlatilag a fékezés és a kórházban magához térés közti idõ esett ki. viszont akkor mikor ölte meg az eredetijét? és miért sírt, amikor mindenre rájött? aztán miért múlt el az egész, és lett hirtelen érzéketlen?
lucikam 2011 júl. 29. - 23:36:20
Annyira egy szar film volt. Dög unalom. Semmit nem értettem belõle, de nem is lehetett volna érteni, hiszen nem volt értelme. Nem szólt semmirõl, nem mondtak semmit. Nagy kalap kula az egész. Úristen miért néztem meg???
5/10
Spidercide 2011 máj. 28. - 03:32:23 5/10
Nem lett volna rossz a film ha az egész film "csattanoja" a film közepéig tart a másik fele pedig a mivel és a miértekkel foglalkozik.

Spoiler vagy mi

Dög unalom volt és kiszámithato én kb miután a korházban felkelt tudtam hogy ö a "klón" de reméltem nagyon hogy nem ez lessz a film végén a csattano, sajnos az volt. Kár hogy erre élezték ki a filmet azt várták hogy hüha ettöl leesik az állad pedig annyira lehetett tudni, pl abbol hogy a baleset után nem került elö a klón egészen a film végéig. Ez igy jo volt meg minden de arrol egy büdös szo nem esett hogy mik is voltak ezek a klónok és honann is jöttek (jo a tükörböl, de mi van a tükörben) miért pont az klónjuk jött át a tükrön hisz tükrök elég sürün törnek össze stb stb a lényeg az hogy egy kiszámithato baromságra élezték ki a filmet és magyarázatot nem kaptunk semmire. Pedig mennyire jo lett volna ha a film akkor még csak a felénél tart mikor a srác rájön hogy a tesoja is egy klón és onanntol átvált a film és a srác válik a föszereplövé majd szépen lassan kiderül hogy mik is ezek a lények és miért öket szemelték ki stb(a tükör keretén pl van egy szép nagy pentagram vagy valami más üzem képes magyarázat és mondjuk a fényképek elopták a lelküket és tükrözödtek a tükörben vagy valami AKÁRMI. Lehet második részre gyurtak a készitök csak annyira nem jött be a film hogy az már nem készült el, na mind1 ez van ezt kéne szeretni.
1616ladygaga 2011 máj. 05. - 19:21:48 Előzmény leja
hyhy...
úgy ahogy jó volt és ez inkább nem is horror mert nagyon nehéz film....nincs benne semmi információ,nem kell odafigyelni hisz elsõ hallásra tudod mi van meg minden de a végét én nem értettem annyira bonyolult.....tehát ez sztem nem horror mert ez túl bonyolított ahoz....de vki leírná ide nekem hogy mi volt a vége mert nem értettem...
Összes hozzászólás