Túlvilági történetek

Bakancslistához adom
Two Twisted
ausztrál tévéfilmsorozat, 2006

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A Túlvilági történetek (Two Twisted) egy 14 részes, fordulatokban bővelkedő sorozat, melynek létrejöttét olyan televíziós műsorok inspirálták mint a "The Twilight Zone" és az "Alfred Hitchcock Presents" - mindez garantálja, hogy a nézők végigizgulják a történetet. A sorozat az élet bizarr és komikus dolgaira koncentrál, melyekről azt hisszük, hogy a szomszéddal megtörténhetnek, de velünk természetesen soha.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
jeffero 2009 jan. 05. - 14:01:25 10/10
Na, sikerült felvenni mind a 14 részt, és a napokban ki is archiváltam.
Most valahogy jobban bejött a sorozat, mint legutóbb augusztusban, amikor direktben a tévérõl néztem, bár akkor nem is láttam minden részt, meg ugye a csatorna nem is adta le az utolsó 4 részt. Most így a téli szünetben nyugodtabban, pihentebben ültem neki, és sokkal jobban tetszett.

Felfedeztem hasonlóságokat két epizódban más sorozatokhoz:
- 10. rész: Az új szállító (Delivery Man)
A Rejtélyek kalandorai sorozat 2. évadának 10. részében (Tökéletes fantomkép) is szintén agorafóbiás nõ szerepelt.
- 12. rész: Megváltó (Saviour)
A Végtelen határok sorozat 3. évadának 4. részében (Utolsó vacsora) is szintén egy olyan személy szerepelt, aki halhatatlan volt.

Szóval akit esetleg érdekel a sorozat, kérem keressen meg privátban.
10/10
jeffero 2008 dec. 10. - 22:27:40 10/10 Előzmény mamcsek
Na, örülhettek, úgy néz ki a sorozat decemberi idõpontlistája alapján, hogy 14 részt fognak adni. Én is megpróbálom most felvenni végig. Bízom benne, hogy sikerül, mert most nem fognak ismétlést adni, mint múltkor. Szóval mától hétköznaponként, péntek kivételével, 23 órától éjfélig. Hajrá!
10/10
jeffero 2008 aug. 29. - 00:21:48 10/10
A szerdai 2. rész, a kisfiúról, aki okkult dolgokkal babrált és a haldokló nagypapáról szóló mondhatni az eddigiekhez képest klassz volt, és a vége eléggé bizarr, amire nem is számított volna az ember, habár a nagypapa szavai utaltak rá, hogy valami nem stimmel az anyával.

A csütörtöki részek viszont csak átlagosak voltak, vagyis szerintem nem voltak annyira különlegesek.
10/10
jeffero 2008 aug. 26. - 21:41:48 10/10
Nekem nem tetszik annyira ez a sorozat. 3 részt sikerült megnéznem eddig. Az elsõ epizód nekem is kimaradt most, meg ma is elfelejtettem a mai elsõt, bár késõbb még lesz ismétlés.
Írják a sorozat ismertetõjében, hogy a "The Twilight Zone" és az "Alfred Hitchcock Presents" nyomán készítették. A Hitchcock sorozathoz nem volt szerencsém, a híres rendezõ filmjeibõl se mind jön be nekem (ami igen az pl. Szédülés, Bajok Harryvel, Hátsó ablak, Londoni randevú).
Az Alkonyzóna sorozatból jobban a 2002-es szériát láttam eddig, valamint a hasonló alapokon nyugvó Végtelen határok sorozatot. Nos, ha az Alkonyzónát tekintem, akkor ez a Hallmarkos sorozat nem ér a nyomába se. Az Alkonyzónában sokkal elgondolkodtatóbb narráló szöveg volt, és nem csak az epizód elején, hanem a végén is mintegy lezárásként, összefoglalóként. A történetek is sokkal misztikusabbak, csavarosabbak voltak, inkább a scifi vagy thriller vonalra helyeztek.
Ezzel szemben nekem a Hallmarkos sorozat jóval drámaibb vonalúnak tûnik, néhol nyálasabb, hisztizõsebb, vagy éppen horrorisztikus, és tucatszerûbb, inkább az átlagfilmek felé, mintsem a különlegességre hajaz.
Persze lehet, hogy ez a Hitchcock alapok felé nyúlásnak köszönhetõ, de nem tudom ez alapján megítélni, hisz nem láttam egyetlen részt sem a TV2 által sugárzott Hitchcock sorozatból. Majd próbálom tovább nézni a Túlvilági történeteket, de egyelõre nem nézek ki túl sok jót belõle. Ettõl függetlenül biztosan lesz akinek tetszik, érdemes bepróbálni.
mamcsek 2008 aug. 26. - 14:51:05 Előzmény Tória
Tória! Én már írtam Neked, de a füled botját sem mozdítottad meg, hogy válaszolj. Nekem megvan az 1-2 rész, de az a baj, hogy úgy néz ki, hogy az utolsó 4 részt most nem fogják vetíteni. Felhívtam õket, de nagy a fejetlenség, nem tudtak rá válaszolni. Vagy jó magyar szokás szerint, nem is érdekli õket, tesznek rá jó magasból.

Üdvözöllek: Mamcsek
mamcsek 2008 aug. 26. - 14:47:04 Előzmény lindababa
Kedves Lindababa! Az 1-2 részt 2008 augusztus 21-én adták le. A múlt évben ezt már vetítették, látod, hogy az elsõ hozzászóló egy éve írt.
Én felvettem videóra az 1-2 részt, szólj, ha érdekel és pesti vagy.
Üdvözöllek: Mamcsek
lindababa 2008 aug. 25. - 18:55:21
De mikor volt az 1-2 rész?
10/10
Tória 2007 aug. 28. - 23:28:35 10/10
Ez nagyon nagyon jó sorozat.Sajnos csak 2 részt láttam,mindíg közbejön valami:((((Annyira jó lett volna,ha késõbbi idõpontban van.Ha esetleg véletlenûl valaki felvette volna azt kérem hogy keressen meg a balatonfenyves@citromail.hu emailcímen.
Akinek van rá lehetõsége nézze meg,kellemes meglepetés lesz:)