Twist Olivér

Bakancslistához adom
Oliver Twist
amerikai filmdráma, 91 perc, 1997

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Twist Olivér (Alex Trench) árvaházba kerül, ahol a kisfiút kemény munkára fogják. Olivérnek egyetlen emléke maradt anyjáról, egy arany medál, amelyet gyámja ígérete szerint 12 éves korában megkap. Egy nappal születésnapja előtt azonban fellázad a kegyetlen bánásmód ellen és ezért kikergetik az intézetből. Oliver azonban az éj leple alatt megkaparintja az ékszert, majd London utcáin kóborolva találkozik Vagánnyal (Elijah Wood), aki felajánlja a segítségét Olivérnek. Vagánynak köszönhetően különös gyerektársaságba keveredik, ahol megismeri Fagint (Richard Dreyfuss), a zsebtolvajok királyát, a melegszívű, szintén árva Nancyt (Antoine Byrne), s a gonosz lelkű Bill Sikest (David O'Hara).

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
rocksámán 2012 nov. 02. - 02:24:37
jaj,neem,neem,ez nem Dreyfussal és Frodó úrral féle változat,ebben Sir Ben Kingsley alakítja Fagint,ez a film a 2005-ös változat, angol-cseh-francia-olasz filmdráma,a rendezõ pedig Roman Polanski,persze ez a múvi is olyan jó mint a többi Twist Oliver :-)
offtopic
jeffero 2012 nov. 01. - 12:47:54
A Cool TV 2012. november 1-jén sajnos nem ezt, hanem a 2005-ös változatot adta.

Más film adatbázisban egyébként ezt az 1997-es változatot 88 percesnek írják, így a port.hu által jelzett 120 perc valószínûleg téves adat, vagy a reklámokkal együtt értendõ.