U2: Rattle and Hum

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai zenés film, 99 perc, 1988

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Obránszky Ármin 2008 nov. 14. - 02:08:28
1988. A U2 abszolút a csúcson. A Joshua tree máig a legjobban sikerült lemezük, szerintem. Eno, akinél nagyobb mágus nem nagyon van a zeneiparban ismét letette a névjegyét (aki a szenvelgõ, irritáló Coldplaybõl majdnem élvezhetõ zenét játszó bandát tudott varázsolni, az valamit tud...). Kicsit Live at Pompeii-esre (bõvített kiadás) vette a rendezõ a figurát, már ami az összekötõ szöveget illeti, és ez volt nem rossz ötlet. Egész humoros, érdekes lett a Rattle and Hum. Persze itt sem az a lényeg, h Adam egy értelmes mondatot nem tud kinyögni, hanem maga a zene, ami nálam csillagos ötös. Kis ízelítõ:
Sunday bloody sunday
http://www.youtube.com/watch?v=c9c4lLnY0rA
"Fuck the revolution! They don't talk about the glory of killing for the revolution. What's the glory in taking a man from his bed and gunning him down in front of his wife and his children? Where's the glory in bombing a remembrance day parade of old aged pensioners their medals taking out and polished up for the day? To leave them dying or crippled for life or dead under the rubble of a revolution that the majority of the people in my country don't want?" (Aki még nem tette, nézze meg az Apám nevébent Daniel Day-Lewis-szal, kötelezõ és ahhoz is van némi köze Bononak)
Pride, MLK
http://www.youtube.com/watch?v=D7COntXhPcI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MgZYlTpRoRc
Soha nem felejtem el Michka Assayas könyvében azt a részt, amikor Bono arról beszél, h az amerikai turnéjuk során a '80-as években egy KuKluxKlanos ürge megfenyegette, h ha elénekli a Martin Luther King emlékének szentelt Pride-ot, akkor lelövi, mint egy kutyát. Bono enyhén be volt rezelve, de csakazértis alapon bevállalta, becsukta a szemét és csak a legvégén nyitotta ki. Akkor azt látta, h Adam ott áll elõtte és takarja. Remek történet, bár a könyvben jobban adják elõ, asszem. :-)
I still haven't found what i'm looking for
http://www.youtube.com/watch?v=0X7QGCmIZl0&feature=related
Egyik kedvencem, más megközelítésben.

Legyen elég ennyi és mindenki szerezze be a DVDt! :-)