Üstökös a Mumin-völgy fölött

Bakancslistához adom
Muumi ja punainen pyrstötähti / Moomins and the Comet Chase
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető finn animációs film, 75 perc, 2010

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Az északi gyerekek a Moomin család klasszikus meséin nőttek fel. A Moomin mesefigurák Finnországban élnek egy szigeten barátaikkal a természet lágy ölén. Minden, ami az eredendő természethez kötődő, s minden, ami humánum, az végigvonul Moomin történetein. Moomin papa egy szép völgyben építette fel takaros házukat, ahol együtt él Moomin mamával, kis csemetéivel. Moominék barátai Szuszek, Máj, Sniff, Pézsma, Mymble, Szimat. A boldogság és szeretet búvóhelye a Moomin-völgy. Itt van még meleg nyár és hideg tél, a tenger vize kristálytiszta kék. Itt még lehet beszélgetni a fákkal és madarakkal, szabad nevetni és álmodni bátran és a háborúról sem tud senki sem. Úgy érzi az ember, mintha megállt volna az idő, de élményektől sűrű minden nap.
Bemutató dátuma: 2013. december 5. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
buncow 2014 aug. 01. - 18:01:42 Előzmény baktertom
:D Jah, engem is kísértenek még a "muminok" gyerekkoromból, tényleg elég betépett valamik, ilyen kukorica gyermekei utánérzés az egész, de most szívesen újranéznék egy-két részt hehe.
1/10
baktertom 2013 dec. 04. - 21:11:52 1/10
Az esti meseként leadott 10 perces részeket már nem engedjük nézni a gyereknek, amióta rosszat álmodott a bebörtönzött gyerek-muminoktól, meg a vörösen izzó szemû rém-oroszlánról, a horror-báb-boszorkányról és stb. Amíg nézte, minden részben volt valami "befüvezett" rém-jelenet.
Ha valaki megmutatja a gyerekének, az elsõ pár alkalommal üljön mellette.
kybuck 2013 dec. 04. - 19:41:14
Az albínó vízilovakra emlékeztetõ Muminra én képregényként emlékszem és kb. ennyit is tudok róla.
Ford Mustang 2011 nov. 03. - 00:59:59
Hát ez jó nagy baromság lehet.