Út a csillagok alatt - El Camino a világ oltárától a világ végéig

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 96 perc, 2011

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A két magyar zarándok útját, El Caminoját, a legvénebb kontinensen átívelő történetét mutatja be a film. A barátokat két kamerával kísérték el az alkotók a "világ oltáráról", Fatimától egészen a "világ végéig", a kontinentális Európa legnyugatibb pontjáig, a "Finis Terráig", a Portugál El Camino nyomán.
Bemutató dátuma: 2011. november 17. Forgalmazó: Anjou Lafayette

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
4trASS 2012 jan. 22. - 12:53:03 3/10
Nem akarom nagyon lehúzni, de a film tényleg elég gyengére sikeredett. Ez alapján nem indulnék neki, pedig fogok. Próbáltak végig mély gondolatokkal narrálni, de elég sekélyes lett, egy-két jelenet pedig abszolút megölte a maradék hangulatot is...

SPOILER


...pl. focimeccs (pedig én szeretem a focit)
sinell 2011 dec. 29. - 11:40:08 Előzmény viszokid
Az, hogy kin mikor van hátizsák, nem a te hitelesség-érzeted kérdése.
Jártál már bármelyik camino-n? Menj el, és sokkal több mondanivalót fogsz találni az alkotásban, ebben anélkül biztos vagyok, hogy rajonganék a camino-mûvekért, Shirley McLaintõl Coelho-n át eddig a filmig.
Ezt a témát nem lehet élvezni élmény/ismeret nélkül. Anélkül közhelygyárak, és túláradó, eltúlzott szeretet-világbéke hangulat leng be mindent, amit róla készítettek.

peace
3/10
viszokid 2011 nov. 30. - 12:43:34 3/10
Még annyit hozzátennék, hogy a fátimai titkokról, jelenésekrõl itt hallottam elõször. Ez a film legérdekesebb része.
3/10
viszokid 2011 nov. 30. - 12:33:25 3/10
Szerintem gyenge. 3-ast adtam rá.
Alig van egy-két mondat, ami nem közhelyes. Nem azzal van a baj, hogy közhelyeket hangoztat, hanem az, hogy nem is éli át a közhelyeket, így sokszor nekem teljesen õszintétlennek tûnt.
Az a nyamvadt hátizsák, hogy állandóan rajtatok legyen, akkor is amikor épp "átszellemült" arccal imádkoztok a templomban..Hát, szerintem ez nagyon õszintétlen és görcsös.
A felvett képek is gyengék, ugyanis általában a két "önmagát marcangoló, minden kínt vállaló" zarándok sörhasának közeledését, majd távolodását lehet látni. Ez a képsorozat valahogy nem teszi átélhetõvé az utazást, a vándorlást...

Nem tagadom, van amikor valóban õszinte gondolatokat is hallhatunk az utazóktól. De ez kb. a film egytizede. Egy-két kép jól sikerült, és a helyek is nagyon szépek, ez néha átjön, egy kicsit.

A cím alapján azt hittem, valóban láthatunk majd benne igazi spiritualizmust, de az elég mélyen el van ásva a filmben.
7/10
efes 2011 nov. 09. - 15:36:49 7/10
Mozibemutató: 2011 november 17.