Út a királyi operába

Bakancslistához adom
Yuli
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott spanyol-kubai-angol-német életrajzi dráma, zenés film, 111 perc, 2018

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta. Carlos Acosta – aki önmagát alakítja – úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett.
Bemutató dátuma: 2019. augusztus 22. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
funfun 2019 szept. 08. - 08:27:46 8/10
Nagyon jó az apát alakító "színész" (valahol azt olvastam, koreográfus). A balett jelenetek, amelyek a főszereplő életét elevenítik meg, szintén nagyon erősek, a Yulit megformáló táncos különösen jó. A film érdekes, Havanna sajátságos hangulatát is visszaadja.

Amiért csak 8 pontra értékeltem: kissé egysíkú és sajátos a főszereplő-szerző életének bemutatása, persze ez valahol természetes, ha önéletrajzról van szó, de valahogy kissé vázlatszerű a jellemének bemutatása. Erős vonások, de csak vázlat. A családi háttér kissé homályban marad annak ellenére, hogy a film központi témája. SPOILER: nem derült ki, miért féltestvérek Bertával, aki apjaként tekint mégis Carlos apjára - legalább egy mondat magyarázat elhangozhatott volna valakinek a szájából. Az sem derül ki, Berta betegsége mikor kezdődött, miből adódott. Egyszer csak ott ült apatikusan, miközben a család Carlos első nemzetközi díjának közvetítését nézte a tévében.
4/10
Aledea 2019 szept. 01. - 01:13:18 4/10
Lassan haladó, kevéssé fókuszált film, gyönörű balett epizódokkal. Beértem volna a felével, a másik fele felesleges....
10/10
Mark OH 2019 aug. 23. - 22:31:16 10/10
Uuurisssten! De jó film!!!!!!!!