Ütésálló

Bakancslistához adom
Chuck
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai életrajzi dráma, sportfilm, 98 perc, 2016

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Chuck Wepner nehézsúlyú bokszoló, aki egykor életében megmérkőzött Muhammad Ali-val. De milyen hatással lehet egy hirtelen jött sztárság az egykor békés család életére? Chuck életében átveszi a helyet a bulizás, a nők és a drogok, így egyre inkább eltávolodik a családjától...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Nótárius 2022 szept. 03. - 01:11:01 8/10










Az eddig általam látott (nem kevés) ökölvívás vonatkozású filmek között is a jobbak között van a helye, pedig ebben nem is a kesztyűs bunyó, hanem sokkal inkább Chuck Wepner személyiségváltozása(i) a lényeg. Az egykori valóságalapjával alátámasztottan, de attól elvonatkoztatva is hiteles érzetű, morális üzenetűen jó hangulatú film.

Chuck Wepner a filmbeli önmagára eszmélése után már felülemelkedő méltósággal és némi lekezelő félmosollyal tekint a Rocky-ra, amelynél többre tartja a saját valóságos, megélt történetét, illetve az az alapján készült (ezen) filmet is.


Azt azért érdemes rögzíteni, hogy ha a bokszoló "ütésálló", és erre alapozva nem helyez kellő hangsúlyt a feje védelmére, akkor sokkal valószínűbb lehet az agyi hajszálereinek a lokális koncentráltságú megpattanás-sorozata és az abból következő mentális károsodása is.

Muhammad Ali vs Chuck Wepner:
https://youtu.be/EtWSVwNrkOw
biffco 2020 dec. 14. - 20:10:44
remélem kap vmi dijjat Bikini Girl #3
8/10
InteriorLulu 2020 ápr. 25. - 13:10:47 8/10
Jó film, és az amúgy mindig jó Schreiber is pontosan hozza az alapvetően jóravaló és jámbor, messze nem klasszis tehetségű, ám tényleg mindent kibíró bokszoló karakterét. Annak ellenére is, hogy másfél évtizeddel idősebb, mint volt az általa megformált Wepner a történet idején; igaz, utóbbi (mai szemmel) a koránál idősebbnek, míg Schreiber fiatalabbnak nézett ki. Az egyetlen dolog, amit nem tudtam elhinni, az Wepner nyilvánvaló tehetsége és tudása, a jó Liev ugyanis szemmel láthatóan még a viszonylag kevés bunyóhoz sem sajátított el semmi érdemi boksztudást...
Aki még igen jó, az a feleségét alakító Elizabeth Moss: egyszerűen zseniális abban a bisztró-beli jelenetben, amikor az őt épp megcsalni készülő férjét a csajjal egyetemben kiosztja és helyreteszi.
6/10
Dr. Classic 2019 júl. 30. - 07:44:36 6/10
Szerintem egész jól működött ez a film, voltak benne megható jelenetek is főleg a végén. Annak különösen örülök hogy más bokszos életrajzi filmekkell ellentétben, itt nem nagyon mentek rá a színészi és általában förtelmesen kivitelezett ökölvívó jelenetekre. Muhammad Ali és Sylvester Stallone fiatalkori dublőre pedig egyenesen remek választás volt! Nézhető jó kis film!
Nagy1A 2019 máj. 20. - 10:50:24
Ja most vettem észre, velem együtt 6 hozzászólás van............de én akárhogy is nézem, csak 5 darabot látok!!
Na mindegy, a filmet megnézzük......
Nagy1A 2019 máj. 20. - 10:48:03
Néha tényleg érthetetlen a Port. Értékelés: 4,9
Hárman adtak 6-ot, Olahmiki nem nyomott, tehát kerek 6,0 kéne hogy legyen az értékelés.
Ha Olahmiki nem szavazását 0-nak értékelik, akkor 3x6+0=18 osztva 4=4,5
de az átlag 4,9, ezek szerint Olahmiki 1,6 -ra értékelt volna, de hogyan?
Az IMDb pedig 6,5.
Na akkor hogy van ez??
AttilaG. 2019 febr. 08. - 22:36:29
Srácok... Egy kicsit úgy érzem, hogy egy kicsit... nagyon félre vagytok kódolva. Hát mi ez a szereposztás itt? Kiragadtatok imdb-ről a legsokadrangúbb karaktereket? Hát azt hittem - a ma esti tv2-s vetítést várva - a szereposztást olvasva azt hittem, hogy egy teljesen mas filmről van szó. Csak azért nem merem leírni a főszereplők neveit, mert akkor szétcsúszik a színészek + néhány filmjük port linkje.
olahmiki1959 2019 febr. 05. - 21:16:32
Ez amerikai film?
Miközben a stáblistán szinte kizárólag csak kelet-európai nevek szerepelnek?
Tonev. Kolev, Bankov, Georgiev, Nedyalkov...:)