A hajó, amely megfordította a háborút / D-nap a Csendes-óceánnál

Bakancslistához adom
Battle 360 / D-Day in the Pacific
amerikai dokumentumfilm sorozat, I / 8. rész, 54 perc, 2008

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Mialatt a szövetségesek Franciaországban támadnak, az amerikai csapatok a Mariana-szigeteket veszik célba, és az Enterprise a csendes-óceáni hadszíntér egyik legnagyobb és legvéresebb csatájában vesz részt.

A műsor ismertetése: A sorozat látványos számítógépes animációk segítségével nyújt betekintést a USS Enterprise életébe, amely a II. világháború legtöbbet emlegetett és kitüntetett szerepet játszó úszó egysége, az Egyesült Államok Csendes-óceáni flottájának zászlóshajója volt. A repülőgéphordozó 1941. december 7-től, a Pearl Harbour-i támadástól kezdve vált híressé. De a USS Enterprise az újabb generáció, az atommeghajtású hordozók egyik alappéldája is, amely 1960-ban épült. Egy város, amelynek vezetősége van, és lakossága: fedélzeti dolgozók, üzemanyag-kezelők, repülő pilóták, gépészek, navigátorok, szerelők és mások.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
nestafari 2013 jan. 18. - 21:39:14
Hmmm... hát az Il-2 tényleg egy komolynak mondható rep-szim (bár már eljárt felette az idõ...), de ez esetben nem igazán csak a vizualitás a lényeg,szerintem.Nekem kifejezetten tetszik a sorozat, de kicsit már unalmas ez a "mi vagyunk a faszagyerekek" amerikai önfényezés. Nagyon negatív, hogy minden (nemcsak)háborús dokumûsorban a lazán lenyomunk akárkit végletekig sulykolt kincstári dumáját nyomják, amíg tényleg elhiszik. Sok olyan pillanata volt a csendes-óceáni háborúnak, amikor tényleg megszorongatták õket a Japánok (a sorozat elején errõl azért esik szó...), de azt már nem igazán reklámozzák, hogy Japán akkor tette le a fegyvert, amikor Sztálin is ellene fordult (tudtommal.). A történelmet tényleg a gyõztesek írják. Ki-ki a magáét...
8/10
GOLDHAT 2011 máj. 22. - 23:17:35 8/10 Előzmény smasszer
Én több dolgot is látok ebben a sorozatban.ELöszr is azt,hogy mekkora szerencse kellett néhány ütközethez,hogy az Enterprise meg az amerikaiak ne kapjanak ki egyböl Perl harbor után.A másik meg azt,hogyan is fejlödött az anyahjók támadó - védekezö taktikája és ezáltal hogyan lett a napjaink egyik legnagyobb csapásmérö eszköze.
algi 2011 máj. 11. - 19:04:08
Erre való a tévé.
10/10
smasszer 2011 máj. 06. - 21:13:57 10/10
Érdekes megközelítésbõl nézed a dolgokat...
De szíved joga. Én látok benne azért értelmes mondanivalót is.