Üvegtigris 3

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar vígjáték, 107 perc, 2010

Értékelés:

622 szavazatból
Szerinted?

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi - ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd - bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali - bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad.
Elindul egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali - tudtán kívül - magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl.
Bemutató dátuma: 2010. december 16. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vistvan62 márc. 26. 01:18:52
-erről a faék egyszerűségű sztoriról az az első egyetlen bőr elég lett volna amit lehúztak róla, és azt is csak Rudolf Péterék zseniális játéka menti meg valamennyire elfogadható szintre. De nem elég, fel kell melegíteni a gázon, harmadjára pedig mikrón. Ez sem elég, nyomják minden este szinte....A címét meglátom, már ökölbe szorul a talpam. Gondolom jön a 4 you, azért megy a beetetés. Jóllaktam kösz elég volt !
9/10
zolf 2017 júl. 10. - 18:04:08 9/10
Aki fikázza a filmet, annak ló***z a s***ébe. Nem kell alapul venni az elsõ részt (persze hogy nem hasonlítható össze vele). Ha úgy nézzük, önálló filmként is megállná a helyét. Adott egy szerencsétlen, nyomorult kisember, aki belehajszolta magát egy kilátástalan élethelyzetbe. Szeretne kitörni, de a suttyó miliõ ami körülveszi, ezt állandóan megakadályozza. Ráadásul állandó sorstársa a balszerencse. Ne mondja nekem senki, hogy nem volt képes valamilyen szinten a lúzer Lalival azonosulni, vagy beleélni magát az õ helyzetébe. Hiszen sok ember számára ismerõs lehet az élethelyzet, amiben él.
A 3. rész lényege direkt az lett volna, hogy bemutassa hogy van élet a Tigrisen kívül is. Pont ezért dob egy óriásit a filmen, hogy egyik pillanatról a másikra Lali egy olyan élethelyzetbe kerül, amirõl azelõtt még álmodni sem mert (sõt, közölünk – csóró magyar prolik közül - még senki sem).

***SPOILER***

Megismeri a gazdagok és hatalmasok életét. Hogy milyen érzés lehet egy 60 milliót érõ autót vezetni, milyen érzés egy hatalmas villában élni Budán, milyen érzés oltárian dögös lányokat felszedni bárhol és bármikor és milyen érzés a pénz és a hatalom (amikor a rendõr is nekünk tiszteleg). Végezetül pedig milyen érzés az, amikor az ember olyan hirtelen veszti el ezeket, amilyen hirtelen hozzájuk jutott.
Bár vannak benne poénok, a film inkább szomorú, mint vidám. A film vége õszintén szólva nem tetszett, mivel azt sugallja hogy ha egy nyomorult csóró senki vagy, akkor ne is vágyjál jobb életre, elégedj meg azzal ami van. Hiszen amire vágysz, nem kapod meg soha, bármennyire akarod.
Amikor a csóró Lali ott áll az út szélén, amíg álmai nõje és álmai élete eltûnik a szeme elõl, majd visszatér abba a sz*r, nyomorult, szerencsétlen élethelyzetbe, amiben volt. Amikor Lali ott állt összetörve, elhagyatottan, komolyan mondom, teljes mértékben átéreztem a karakter fájdalmát. És pont ez az a dolog, amiért nem értékelem negatívan a filmet. Hiszen az én szememben az a jó film, ami képes nálam nagyon erõs és mély érzelmi benyomást kelteni és képes vagyok vele teljes mértékben azonosulni. Ezért részemrõl 9/10.
szepipiktor 2017 jan. 20. - 11:40:20
Rendesen \"leült\" a sztori a harmadik részre.
De azért ne a rendezõt hibáztassuk, mert bemutat egy ócska világot. A mai világ az ócska!
Csa nem szórakoztató...
offtopic
Sz Peter 2015 júl. 08. - 17:18:44 Előzmény stupek2
Lui de Funei? Az ki? ;)
7/10
stupek2 2015 júl. 08. - 12:55:26 7/10
folytatása az elõzõeknek. A szereplõk elõéletérõl továbbra sem tudunk semmit, végre nem csak a büfékocsi körül zajlik az élet. Tévedések és elhallások vigjátéka, az élet soha nem produkál annyi õrültséget, mint ami itt megtörténik. Már összefüggõ cselekmény is felfedezhetõ a filmben. Kicsit Lui de Funei feelingje van. Sajnos nem derül ki, hogy a film eleji mentõautó személyzete hová tûnt, miután nekiütközött az oszlopnak.
10/10
offtopic
Szlavo 2015 júl. 04. - 13:21:17 10/10 Előzmény summerwind
Aki itt humortalan,az te vagy,és nem elõször!
10/10
szabzero 2015 máj. 27. - 00:22:49 10/10
Semmivel sem rosszabb mint az elsõ kettõ,
így csakis 10/10.
Nézik a telefont, amin Lali gyûri a csajt.
Gaben : "ott akarok lenni, ahol ez van !! " :)
summerwind 2015 febr. 08. - 15:45:43
Egy ilyen jó színész, mint a Rudolf Péter, hogy volt képes egy ennyire humortalan, szellemtelen, lapos, unalmas, szánalmas, stílustalan, béna, kritikán aluli, nívótlan, semmitmondó, ízléstelen, szánalmas, fárasztó, rossz filmet csinálni, mint az Üvegtigris 3?
Nem is beszélve az elõzõ részekrõl...
ceia 2015 febr. 08. - 12:53:13
A következõ rész már 3D-s lesz és 4 órás. ÉS 10 részes lesz, a 10. már a poén miatt 10 órás lesz! Már alig várom - vagyis egyáltalán nem, tehát már csak alig-alig. Áh, még annyira sem. Nem.
:P
wowow 2014 okt. 03. - 12:55:40
Nagyon tetszett, pedig úgy ültem le megnézni, hogy na ez nem lesz egy jó film! A film elején a mentõsorvos utószinkronja nagyon rossz volt, nem illett oda. Emiatt a hangzás miatt sem vártam semmi jót a filmtõl, lehúzta a nagyonn a színvonalat számomra, az élvezhetõségen erõsen rontott, a jóslatomat beigazolni látszott. Aztán szerencsére ez nem ment, nem tartott tovább.
Összefoglalva: jók a szövegek, ülnek és ütnek a poénok, végre van sztori is. A 3 részbõl ez tetszett a legjobban annak ellenére, hogy Rudolf Péter nem remekelt minden jelenetben, voltak kisebb gyengélkedései. Mimimum 9/10. Jó lett volna valami heppibb end a végére, //SPOILER>>>// ha csak nem vesszük azt annak, hogy a cipész maradjon a kaptafánál //SPOILER VÉGE//, de tulajdonképpen így is jó volt, mondhatni így volt kerek. De másképp is el tudtam volna képzelni.
8/10
Viktor6665 2014 ápr. 16. - 16:49:59 8/10
Nálam mindhárom 10/7-8.
Jók, fõleg ha a magyar mércéhez mérjük, de azért még egyszer nincs kedvem megnézni õket.
irredenta84 2014 febr. 08. - 10:01:11 Előzmény RoKKfish
Szabó Erikát nem tartom színésznõnek, hiába tanult a Színház-és Filmmûvészeti Egyetemen. Az eredeti foglalkozása nem színész. Aki így áll hozzá, az látja is a különbséget az eredeti hatos és õ közötte.
10/10
LeonCupraR 2014 jan. 02. - 17:32:28 10/10
Jó film annak idején a moziban is megnéztem ..
9/10
Semprini 2013 szept. 03. - 22:22:42 9/10
Hát sztem nagyon tévedsz, a második egyáltalán nem megismétlése az elsõnek, a harmadik meg már alapkoncepciójában is jelentõsen eltér a két elõzõ résztõl. Ráadásul van akinek a második rész a kedvence (mint pl. nekem is), van akinek meg a harmadik - pont azért, mert különbözik az elsõ kettõtõl.) De én szeretem mindegyik részt, rengetegszer megnéztem már mindhármat és nem tudom megunni.
Aki bújt, aki nem 2013 szept. 03. - 22:15:20
Az elsõ rész kultusz, a másik kettõ szánalmas meglovagolása az elsõ sikerének, de maximum ront az imidzsen. Én úgy veszem az Üvegtigrisnek nincsenek folytatásai és akkor élvezhetõ nézni.
Rommi 2013 szept. 03. - 21:24:33
Egész meglepõdtem, de ez a film jó! A második részt nem láttam, csak az elsõt, de ez annál is jobb volt. Nagyon jó alakítások és jó sztori, mondanivaló is van. Érezhetõ a kemény munka és a tehetség a film mögött!
Keló Scofield 2013 szept. 01. - 22:44:54
OFF
Pont a folytatásokra írtam pozitívumokat, viszont ehhez kell az eleje is.
9/10
Semprini 2013 szept. 01. - 21:46:10 9/10
OFF: A Misson Imp. és a Mátrixnak nekem már az elsõ része annyira nem tetszett, hogy nem is kísérleteztem velük tovább, és nem láttam a folytatásokat.
Az Üvegtgris-trilógia viszont nálam a No1-es kedvencek közt van, nem is tudom, hányszor láttam egy-egy részt, a második a kedvencem, de bármelyiket szívesen újranézem akár félévente. Tényleg csak remélni tudom, hogy hamarosan tetralógiává bõvül majd.
Keló Scofield 2013 szept. 01. - 21:40:39
Én sem vagyok "hálivúd" rajongó, de azért voltak ott az 1. résznél jobb folytatások (Mission Impossible, Matrix, Batman) csak néhány példa.
Na, de ez teljesen más, Rudolf Péter itt is hozza a kötelezõt, viszont a forgatókönyv és (sajnos) a színészi teljesítmény is bõven átlagon aluli.
Ez az "ízirájderöcsém" meg egyszer jó volt, 'oszt ennyi'.:)
9/10
Semprini 2013 szept. 01. - 21:20:14 9/10
Elöljáróban csak annyit: hány mozis trilógia is készült eddig kicsiny hazánkban? Aztán az jutott eszembe, hogy még a nagy Hollywoodban is gyakran kegyetlenül elszúrják a harmadik részeket (ld. Pókember 3, Karib-tenger kalózai 3 és még hosszan lehetne sorolni...)
Nos, sietek leszögezni, hogy itt NEM ez történt, az Üvegtigris hármat nem hogy nem szúrták el, de ez lett a legpörgõsebb rész, és ezúttal még sztori is van.
Tény és való, a film szerkezete jelentõsen eltér a megszokottól, nem a "tigris" környékén játszódik a film nagy része, és az is kétségtelen, hogy a sztori kicsit nehezen indul be. De most van sztori, persze sokaknak meg épp ez nem tetszhet benne, hiszen az elsõ két rész azért nem a lineáris történetmesélés szabályai szerint épület fel. Oszi karaktere szinte teljesen felesleges, viszont Kecskés Karina viszont már be sem került a filmbe és Básti Juli is csak amolyan cameo-fellépést kapott, sebaj, nem is õk a fontosak, hanem kedvenc lúzerjeink: Csoki, Róka, Gaben, Cingi na és persze Lali meg az õ famulusa, Király Sanyi, Horváth Lajos Ottó Oscarra méltó alakításában (bár eléggé "fullba nyomja a kretént" de mi pont ezért szeretjük...) Rudolf Péter ezúttal is hozza a formáját, de az igazán vígjátéki helyzetek Sanyinak köszönhetõk, ahol õ megjelenik, a film gyakorlatilag átfordul burleszkbe és az ember leesik a székrõl a röhögéstõl. Persze a többiek is nagyon jók, de rájuk most (sajnos) kevesebb hangsúly esik, lévén a film ezúttal kap egy romantikus szálat, amennyiben Lali felszed egy stoppos modellt. A Barátok közt Tildájaként megismert Szabó Erika igazi eyecandy, bár színészi eszköztára ezúttal szinte csak a magakelletésre korlátozódik, de hát ez pont egy ilyen szerep, egy üresfejû modellt kellett eljátszania, és ami ide kell, azt maradéktalanul hozza is. Szerepet kapott még Kamarás Iván is, de végülis szinte bármelyik színész eljátszotta volna így, vagy jobban ezt a figurát, õ volt a film egyetlen gyenge láncszeme, kicsit szerintem a kelleténél is jobban tenyérbemászó volt a karaktere. Pikali Gerda és Ruttkay Laura is rutinosan hozzák amit kell, hiányoltam viszont Kálloy Molnár Pétert, aki az elsõ két részben a hülye vevõ szerepében nyújtott emlékezetes epizódalakítást, ezúttal sajnos csak egy villanásra jelent meg a stáblista közben.
Mindent összevetve többször megnézve a filmet is remekül szórakoztam, részemrõl jöhet a negyedik rész, ízirájder! :-)
Összes hozzászólás