TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 008 032 RU
2
INDEX 993 140 RU
3
IDOKEP 983 348 RU
4
ORIGO 933 640 RU
5
24 872 712 RU
6
PORTFOLIO 684 080 RU
7
TELEX 649 060 RU
8
FEMINA 630 564 RU
9
PENZCENTRUM 511 564 RU
10
NLC 507 824 RU
1
BLIKK 1 008 032 RU
2
INDEX 993 140 RU
3
IDOKEP 983 348 RU
4
ORIGO 933 640 RU
5
24 872 712 RU
6
PORTFOLIO 684 080 RU
7
TELEX 649 060 RU
8
FEMINA 630 564 RU
9
PENZCENTRUM 511 564 RU
10
NLC 507 824 RU

Vadállatok

Bakancslistához adom
Savages
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol thriller, 131 perc, 2012

Értékelés:

286 szavazatból
Szerinted?

Ben, a békés és jólelkű buddhista, és legjobb barátja, Chon, az egykori tengerészgyalogos és zsoldos jövedelmező üzletet visznek Laguna Beachen - ők termesztik a valaha látott legjobb marihuánát. Emellett mindketten sajátos módon szerelmesek a különlegesen szép Opheliába. Az élet idilli a dél-kaliforniai városban, amíg a mexikói Baja kartell úgy nem dönt, hogy a triónak társulnia kell velük. Amikor a kartell könyörtelen főnöke, Elena, és brutális behajtója, Lado alulbecsüli a három barát közti megbonthatatlan köteléket, Ben és Chon - a korrupt DEA ügynök megbízhatatlan segítségével - látszólag megnyerhetetlen háborúba kezd a kartell ellen. És így beindulnak az egyre kegyetlenebb heccek és manőverek az egymásnak ütköző akaratok és érdekek barbár csatájában.
Bemutató dátuma: 2012. október 4. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ildikó Nóra márc. 02. 10:46:13 8/10
A regényből készült filmet egyszer meg lehet nézni, tetszett a szereposztás, a szinkron, a szép helyszínek, ruhák, sminkek is. A főszereplőknek jól állt a szerep és jól is játszottak, különösen Benicio del Toro. A film nekem hosszú volt, közel 2 óra 20 perces.
2/10
Billl Carson 2020 jún. 30. - 14:34:02 2/10
A rendező sok túlértékelt szemetéhez képest ez átlagos alkotás.
7/10
pihes 2019 ápr. 20. - 15:54:07 7/10
Egész jó film, szinte érezhető pillanatokkal. Engem nem vitt magával igazán most sem, és annak idején sem.

7/10
sutyig 2017 nov. 09. - 19:36:29
Amerikai film: A filmben levágott fejekkel fociznak, embereket ölnek és drogoznak, de a nõk ruhában szexelnek és ruhában fürdenek. Prûdség.
filoszemitabélus 2016 okt. 12. - 13:30:24
Tényleg meg kellene kérdeznem néhány "kritikust", hogy ugyanazt a filmet láttuk?
SPOILER
Évek óta tele a világsajtó a szörnyûbbnél-szörnyûbb tudósításokkal és fotókkal a mexikói drogháborúról. A film tökéletesen hitelesen mutatta be az alkalmazott módszereket és drogmaffia "becsület" kódexét. Miként bánnak el akár ártatlan emberekkel is, akik rosszkor voltak, rossz helyen. A film vége jól mutatta, hogy ebben milyen szinten vesznek részt Mexikó és az USA hatóságai, a rendõrök és a politikusok. A "Serpico" óta mindent el tudunk képzelni a rendõrök megvesztegethetõségérõl. Egyesek fennakadnak a fõszereplõk furcsa hármasán. Megfeledkeznek róla, hogy a történet Los Angelesbõl indul, a hippi kultúra fellegvárából. Biztos mindenki hallott már a kommunákban dívó szexuális szokásokról.
Ehhez még hozzáadódik a rendszeres drogfogyasztás, ami azért nyilván sok gátlást feloldhat a leányzóban. Aki ismeri Bret Easton Ellis könyvét, az "Informátorok"-at, az kicsit érzi az LA feelinget az ottani fiatalok szexuális életét.
A két fiú nem kell, hogy meleg legyen, azért mert szeretik egymást és egyben bajtársak is. Bár nálunk bûncselekmény a marijuana használata, az USA-ban egész más megítélés alá esik, egyes államokban legális. Tehát alapvetõen nem bûnözõ a két srác. Egy veterán tengerészgyalogoson pedig talán nem kell csodálkozni, hogy nem habozik lõni, ha szerettei életérõl van szó és ráadásul az ellenfelek aljas gyilkosok. A szereplõk tökéletesen vannak kiválasztva és mind remekül játszanak. Valaki azt írta, hogy Benicio del Toro Brad Pittet utánozza. Valóban hasonlít rá, latin kiadásban, de azt hiszem Brad Pittnek nagyon kellene igyekeznie, hogy olyan jó színész legyen, mint Benicio del Toro. Az alternatív befejezés egy kicsit fricska a nézõknek is, de egyértelmûen a második a reálisabb, a gonosz nem nyeri el a büntetését a drogbiznisz pedig megy tovább más szereplõkkel. Egy valamin érdemes lenne elgondolkozni: ha az USA valóban tenni akarna a Mexikóból és Columbiából beáramló drog ellen, akkor nem lenne képes rá a maga katonai potenciáljával? Sokkal kevésbé nyomós okokból küldi oda idegen országokba a tengerészgyalogosokat és indít háborúkat. Egyrészt akkora pénz van a kábítószer kereskedelemben, hogy akár az elnököt meg lehetne kenni vele, másrészt szerintem az államok vezetése nem igazán bánja, ha kicsit lebutítja a népességet a kábítószer.
kybuck 2015 jún. 09. - 05:11:18
Durva film, ami abból a szempontból nem baj, hogy a tévékrimikhez szokott nézõ megismerheti hogyan is intézik a drogkartellek a vitás ügyeiket a valóságban, így nem árt néha ezzel is szembesülni, de ettõl még lehetett volna egy összeállóbb film, hitelesebb, vagy rokonszenvesebb karakterekkel, így csak történnek az események, majdnemhogy egymás mellett elmenve; valahogy nem áll össze egészé, pedig a jó alapanyag meg volt hozzá. A befejezés bénasága meg csak megkoronázza az egészet. Kár érte és Stone-ért is.
10/10
makovecz1972 2015 máj. 21. - 22:52:46 10/10
Ez egy kifejezetten jó film. Az elején azt hittem valami kaszabolós horror de tévedtem egészen jó alkotás!
10/10
-NOMAD- 2015 jan. 06. - 02:10:35 10/10
Szerintem ez a film úgy tökéletes, ahogy van. 10/10 számomra
Nagyon tetszett a környék ahol forgatták, a képsorok fantasztikusak. Szeretem ezt a színes, idilli ábrázolást.
A másik ami nagyon bejött, hogy minden mûfajból magáénak tud egy kicsit. Voltak benne horrorisztikusan vad dolgok, romantikus jelenetek, pörgõs akciók, krimi, komikum és dráma. Maga a történet jól kidolgozott, ötletes. Engem speciel végig lekötött. Óriási fordulatokra nem kell számítani, de nem is ez a célja, szimplán a szórakoztatás és ezt teszi a maga hangulatával és bájával. A narrálás tõlem mindig megkapja a + csillagot így most is. Igazi felüdülés volt, mivel nem kimondottan tudtam az utóbbi idõben jól mûfajt választani megnézendõ filmek terén, de ebbe a moziba bele tudtam feledkezni. Határozottan ajánlom!!!
Yodarika 2014 nov. 08. - 12:32:20
hmmmmmmmmmmmmmmm...........olvasom évek óta a véleményeket.................kissé szomorú vagyok -mert sajnálnom kell a filmóceán képi rengetegében felnövõ fiatalokat.....no meg örülök is, hogy nem a mai generáció szülötteként láttam meg a kék eget.....én még a mese- és egyéb könyvek világában nõttem fel, s megtanultam értékelni minden történetet.....merrrrt valamire mindegyik jó .....a jó és rossz film szerintem nem létezik, történetek vannak leírva a könyvekben, és megjelenítve filmvásznon.......mennyire hihetõ vagy se, egyéni elhatározás kérdése :) , minden filmhez izgalommal telítve, úgy ülök oda, mint mikor gyerekként megkapva egy új mesekönyvet,- késõbbiekben irodalmi, vagy lett-légyen ponyva- olvasásához :).................. mivel a személyes véleményezés, még-ha csoportosan több is az elítélõ, vagy magasztaló, mégiscsak egyes emberek véleményének összessége, nem tartom valószínûnek sose a hitelességét, már a szavazók társadalmi-politikai-kereskedelmi érdekeinek hovatartozása ismeretének hiánya miatt se :)..........szóval megnézem a filmeket, raktározom, mert én leszek vele több :) !!! Hajrá Óz, lépkedjünk tovább a Sárga úton, Dorka módjára :)!!
8/10
King Diamond 2014 szept. 18. - 21:28:19 8/10
Szerencsére nincs még sok hozzászólás a filmhez, így nem kellett túl sok baromságot elolvasnom az önjelölt 'kritikusoktól'. Egyik másiknak szívesen válaszolnék szépeket, de egyrészt ahhoz meg valahogy nekem nincs motivációm, másrészt pedig teljesen felesleges lenne. Például, aki Oliver Stone-t szarozza, meg senkizi, arra felesleges még a szót is vesztegetni. Aki szerint Blake Lively csúnya nõ, az pedig vagy buzi, vagy egy féltékeny kis picsa. De nem megyek bele jobban, inkább a filmrõl:
Egyáltalán nem volt rossz, unalmas sem, hiába volt majdnem két és fél órás. A történet jó, a szereplõk még ugyan jók. Blake Lively, Salma Hayek és a harmadik csaj is jó volt, viszont hiányoltam egy leszbi jelenetet a filmbõl, mert teljes mértékben beleillett volna a hangulatba. Természetesen John Travolta és Benicio Del Toro, valamint a két fõszereplõ srác is jól játszottak. A lövöldözõs/kínzásos/keményebb jelenetek is pont olyanok, mint lenniük kell. Egyeseknek már a narrálás is irritáló/idegesítõ volt, pedig szerintem még ugyan feldobja a filmeket, valamint a nem szokványos vége is remek lett. Habár, ebben az esetben itt valóban stílusosabb lett volna, ha az elsõ mutatott véggel fejezõdik be a film.
Egyszer mindenképp megnézendõ, mert izgalmas, feszültséggel és jó színészekkel teli film.
8/10
1/10
bandurr 2014 júl. 28. - 09:35:13 1/10
Ez egyik legsokkolóbban szar film, amit az elmúlt idõben láttam. A sztori ezer sebbõl vérzik, a fõszereplõ hármas végtelenül ellenszenves, motiválatlan és az õket alakító "színészek" teljesítményére még a minõsíthetetlen is túlságosan elnézõ jelzõ.
Blake Lively nem szép (az ötvenes Hayek sokkal jobban néz ki még a rémisztõ parókájában is), viszont rendkívül tenyérbemászó, picsogó, shoppingmániás szõkenõ, a rasztás csávóba kábé annyi meggyõzõ filantrópia van, mint az extreme sports csatorna egy tetszõlegesen kiválasztott szörfbuzijában, a baltaarcú veterán meg seagali magasságokban szárnyal. A szinkron még erre is rátesz egy lapáttal, sajnos, a narráció tényleg ***** idegesítõ, nincs bosszantóbb, mikor egy végtelenül ostoba ribac coelhoi okosságait kell hallgatnod két és fél órán keresztül. Inkább társalognék Zuzu Petals-szal, komolyan.
Oké, a sztárok nem hozzák rosszul a figuráikat, de annyira túljátszák, hogy az már elmegy a paródia irányába, holott a filmnek semmi humora nincs, ezért értelmetlenül elhal ez a vonal.
Ami Stone-tól megdöbbentõ, hogy a ritmus sincs rendben, gyakran ad hoc jelleggel potyognak egymásra a jelenetek, az összes szcéna, ahol kedvenc fõhõseink bizonygatják, hogy mennyire szeretik egymást (van belõlük bõven, de
Spoiler elrejtése
miért is? ez nem derül ki, jó, a ribi esetében oké, tömik és shoppingolhat kedvére, de a fiúk? oké, melegecskék, de akkor minek kell nekik ez a némber?
) teljesen hiteltelen és döglött és annyira érdektelen az egész sztori, hogy a random erõszakos jelenetek teljesen hidegen hagyják a nézõt.
Egyszóval számomra ez egy elcseszett 140 perc volt az életembõl, még jól fel is bosszantottam magam rajta.
3/10
mecsoka 2014 jan. 07. - 18:30:47 3/10
Mi volt ez? Vmi promo film kezdö drogkereskedöknek? Rettenetesen bena egy film... 3/10
2/10
makikutya 2013 dec. 02. - 00:28:52 2/10 Előzmény M.Zs.F
Elképesztõen feleslegesen hosszú, értelmetlen, rettenetesen rossz film. Senkit sem szeretsz közben, senkiért sem izgulsz, cserébe néha feleslegesen erõszakos. Ráadásul néhány jelenet olyan, mintha egy tévéfilm lenne. Oliver Stone leért a legaljára. Travolta volt az egyetlen, akinek a karaktere legalább mûködött. Régen bántam két és fél órát ennyire az életembõl. Ráadásul - SPOILER - kétszer befejezni egy filmet? A végén egy olyan monológgal...atyaég...én éreztem magam kellemetlenül, pedig a producereknek kellett volna,hogy egy ekkora név ellenére erre sikerült költeniük milliókat...
9/10
M.Zs.F 2013 szept. 01. - 09:23:51 9/10
Az egész filmbõl ami emlékezetes maradt és szerintem fog is az Salma Hayek játéka. Nekem így ezzel a magyar szinkronnal fergetegesre sikeredett. A sztori is tetszett, meg a helyszínek, úgy unblock.

10/9
7/10
Jägermeister 2013 máj. 04. - 19:18:56 7/10
Eredeti történet, pörgõs cselekmény, a színészi játék terén mindenki hozott egy elviselhetõ szintet, bõven korrekt, jó kis film ez.

u.i.: Nagy mázli, hogy csak utólag olvastam az itteni kommenteket, mert ha elõtte olvastam volna el szinte biztos, hogy nem néztem volna meg.

10/7
3/10
Filmx 2013 ápr. 04. - 10:24:24 3/10
Hosszú és hiteltelen film, gyenge színészekkel. Mi történt Oliver Stone-al, hogy ilyenre adta a fejét..??!!
Csonger 2013 márc. 28. - 10:50:52
Hosszú, lassú film.
A véres, kínzásos jelenetek erõsek.
A három fõszereplõt játszó színész viszont gyenge.
A parókás jelenetet nem értettem.
Del Toro pontosan olyan arckifejezéseket használt végig, mintha Brad Pitt akarna lenni.

Egyszer nézhetõ film, mély nyomot nem fog hagyni.
8/10
_DanieL 2013 márc. 27. - 01:01:20 8/10
Szerintem egész jó film. Bár néha kicsit lassúnak éreztem.

SPOILER
Kár a 'dupla befejezésért'... nagyobbat ütne, ha elmaradna a szokásos happy end.
A 3as együttélés elég beteg :)
És már megint bûnözõkért kell szorítanunk.
SPOILER VÉGE

De ezekkel együtt is tetszett.
5/10
szega020471 2013 márc. 18. - 13:18:45 5/10
Ilyen jó színészekkel és ilyen jó rendezõvel,gondolom hatalmas pénzbõl ennyire pocsék filmet csinálni.Még mindíg nem tértem magamhoz,hulladék kategória.
1/10
DirtyBlond 2013 márc. 17. - 22:19:42 1/10
Ma néztem meg ezt a filmet és nagyon nem tetszett. Már az elsõ néhány mondat után éreztem, hogy itt baj lesz. A narrátor csaj valami borzalmasan idegesítõ. Egész film alatt látszik, ahogy erõlködik, hogy bármilyen érzelmet odaillõ érzelmet kicsikarjon magából.

SPOILER KEZDET
Például abban a részben, amikor végig kellett néznie, ahogy a buddhista srácnak fel kellett gyújtania az amúgy általuk bemószerolt fickót. Jó ég az az erõlködés!
SPOILER VÉGE

De alapvetõen is nagyon unalmas volt a film és a legnagyobb hibája, hogy teljesen érdektelen. Nem érdekel, hogy a fõhõsök hogyan másznak ki a bajból vagy, hogy azt a ribit végül kiszabadítják-e vagy sem. Egyedül Salma Hayek karakterét tudtam kicsit szeretni. Volt benne egy érdekes kis kettõsség. Kegyetlen volt, de mégis sokszor milyen kedves volt azzal a szõke ribivel. Legalább az õ karaktere nem volt két dimenziós.

SPOILER KEZDET
ÉS a legeslegidegesítõbb húzása a filmnek a végén lévõ alternatív vég. Amikor végre megtörténik a nagy epikus halál mindenki részérõl, akkor az a ribi narrátor közli, hogy ááááá, ezt csak õ gondolta, hogy biztos így fog majd történni a csere. Nagyon pipás lettem!!! Utálom az ilyen hülye "csak álmodtam" vagy "csak elképzeltem" dolgokat. Ez eddig egyedül a Femme Fatale-ban tetszett, de semmilyen más filmben nem.
SPOILER VÉGE

Ez nem jó film és nem ajánlom még egy megnézésre sem. Nem éri meg. 10/1
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu