Vadregény

Bakancslistához adom
Into the Woods
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 124 perc, 2014

Értékelés:

92 szavazatból
Szerinted?

Kedvelt mesehősök kelnek életre és keverednek új kalandokba a klasszikus Grimm-mesék e sajátos, modernizált keverékében. Többek között Hamupipőke, Piroska, Babszem Jankó és Aranyhaj története elevenedik meg, amelyet egy pékmester és feleségének élete foglal keretbe. Miután mindketten arra vágynak, hogy végre családjuk legyen, találkoznak a titokzatos boszorkánnyal, aki azonban megátkozza őket. Hogy megtörjék az átkot, kalandos útra indulnak a közeli erdő sötét titkokat rejtő fái közé.
Bemutató dátuma: 2015. január 1. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Boszorkány
Pék felesége
Hamupipőke
Hamupipőke hercege
Babszem Jankó
Lucinda

Alkotók

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2015
  Legjobb smink és maszk jelölés
 • Golden Globe-díj

  2015
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • Oscar-díj

  2015
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • BAFTA-díj

  2015
  Legjobb jelmeztervezés jelölés: Colleen Atwood
 • Golden Globe-díj

  2015
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Emily Blunt
 • Golden Globe-díj

  2015
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Meryl Streep
 • Oscar-díj

  2015
  Legjobb jelmeztervezés jelölés: Colleen Atwood
 • Oscar-díj

  2015
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Meryl Streep

Hozzászólások

Szerinted?
Kit Fisto 2019 máj. 04. - 23:03:21
Lehet látni a tehénen, hogy befestették fekete festékkel itt-ott. :D Szegény..
Belmont 2019 jan. 27. - 14:57:07
Ezzel vallatni lehetne.

9 percet bírtunk.
2/10
tzatza 2018 aug. 27. - 04:31:22 2/10
Az egész egy nagy katyvasz volt. Jobra számítottam. Persze ott a sok híres színész benne, Meril Streep, Johny Deep de akkor se lett semmivel se jobb.
Repadam48 2017 dec. 27. - 08:50:29
Irány az erdõ!
Oh jajj 2017 dec. 25. - 21:58:27
Ebben nincs igazad: az úgy tudom, eleve valami zenés darab volt. Ezt meg a készítõknek sikerült megerõszakolniuk ezzel a fertelmes kornyikálással.
Pedig egész jó filmecske lehetne :(
nuiii 2017 dec. 25. - 21:32:46
...persze azért a Sweeney Todd egy mérföldekkel jobb film ennél, de ott is annyira kell bele a musical-formátum, mint Johnny Depp fejére a cápauszony.
nuiii 2017 dec. 25. - 21:27:26
Miért??? Kellett ebbõl mjuzigejlt csinálni?? Semmi szükség nem volt rá: sem a koncepció, sem a sztori nem követelte meg, hogy végignyikorogják az egészet rémesebbnél is rémesebb recitativókkal telitömve ráadásul. Mert oké, néha egy-egy dalbetéttõl még nem szarik be a film, olyankor meg lehet nyomni a mute-gombot, de hogy ennyi megjegyezhetetlen kornyikálással agyoncsapni egy amúgy jópofán kivitelezett mesét...nagyon gáz. Lásd még: Sweeney Todd.
1/10
wiktoria88 2017 dec. 12. - 16:07:25 1/10
ennyit kornyikalni benne, mar idegesito, legfobbkent a vege
4/10
Semprini 2016 szept. 15. - 18:11:24 4/10
Hát mi nagyon nem ugyanazt a filmet láttuk, vár legalább abban egyezik a véleményünk, hogy Emily Blunt jó volt. :)
9/10
end33 2016 szept. 15. - 10:20:41 9/10
Egy mesében, az unalmat leszámítva, sok minden elfér, összességében ez a 2 óra 5 perc tetszett is. A dalok, a zene, - megkockáztatom, - hogy a legjobb zenés filmekkel egy színvonalon van. A baj forrása valószínûleg az, hogy gyerek és felnõtt mozinézõt is ki akarták szolgálni a történettel, és a célt teljesítõ "casting" számomra több "kulcsponton" is csak közepes eredménnyel járt, Minden esetre, Johnny Depp farkasa, - bár nyúlfarknyi epizódszerep, - de sokáig emlékezetes marad. Meryl Streep boszorkánya viszont nem volt átütõ erejû. A "Baker" és a "Jack" megformált személyisége szürkébb volt a kelleténél. Emily Blunt itt talán jobb is volt a szokásos formájánál, Anna Kendrick, - bár az általam eddig látott szerepeiben ígéretes volt, - vonzereje, kisugárzása kevés volt ehhez a karakterhez. (Talán a szereplõválogatás "viszi" el legjobban a pontokat az értékeléseknél, és ebben a mûfajban a nézõ vagy hallgató még többet vár az elõadóktól. - Pozitív azért, hogy az ének mindenkinél profi módon "szólt", de önmagában az énekhang, csak ritkán tudja pótolni az elõadómûvész személyes kisugárzását.)

De hát nem lehet minden tökéletes.., még egy mesében sem.
4/10
Semprini 2016 júl. 25. - 17:21:11 4/10
Kabaré, Hair, Evita, Grease, Nyomorultak, West Side Story, My Fair Lady - hogy csak néhányat soroljak a musicalirodalom megfilmesített remekmûvei közül. Azért soroltam fel e címeket, hogy lássuk, milyen mezõnyben is indul - és vérzik el csúfosan a Vadregény, Rob Marshall legújabb musicalfilmje. A rendezõnek nem idegen a mûfaj, a 2002-es Chicago-megfilmesítése 8 Oscar-jelölésbõl hatot(!) díjra is váltott, elvileg tehát akár jól is elsülhetett volna ez a próbálkozása. Azonban ezúttal alaposan mellényúlt. Stephen Sondheim sajnos nem tartozik a legjobb musicalszerzõk közé, talán a legfõbb baja, hogy nem tud fülbemászó slágereket írni. A szintén harmatgyenge zenéjû Sweeney Todd-ot még úgy-ahogy elvitte a hátán Tim Burton rendezése, itt azonban már nagyon kilóg a lóláb, ez is rendkívül gyenge darab, ráadásul hiába a rengeteg ismert sztár, nem sok tud közülük igazán énekelni, és bár a képi világ ezúttal is pazar, a dolog sehogy nem áll össze koherens egésszé. Persze maga a sztori sem segít túl sokat ebben, hiszen legalább 3-4 különbözõ klasszikus mese van itt egybegyúrva a Hamupipõkétõl a Piroska és a farkason át az Égig érõ paszulyig. A dalok azonban cseppet sem mûködnek, élvezhetetlen, monoton nyekergést hallunk két teljes órán keresztül, s bizony azt kell mondjam, felüdülés az a néhány perc, amikor VÉGRE prózában szólalnak meg a szereplõk!
A szereplõgárda pedig hiába átlagon fölüli, nem azt kell nyújtaniuk, amihez igazán értenek, így aztán közepes- és annál gyengébb teljesítményeknek vagyunk szem- és fõleg fültanúi, az egyetlen pozitív kivétel talán Emily Blunt, aki énekesként és színészileg is kimagaslóan teljesít. Na jó, persze Meryl Streep se volt rossz, bár neki meg nem igazán állt jól ez a boszi-szerep. A negatív mélypontot pedig a két herceg duettje illetve Piroska és a Farkas egészen katasztrofális jelenete szolgáltatta - ezek már egyenesen a vérciki kategóriát súrolták.
4/10
Gilike 2016 márc. 06. - 22:35:41
„…mely inspirációjaként Bruno Bettelheim: A mese bûvölete és a bontakozó gyermeki lélek megjelent tanulmánykönyve szolgált. Így született meg a Vadregény címû musical…” (hetediksor.hu)
Én ennek tudatában ültem le megnézni, és így kifejezetten érdekes volt. A képi világ és a zene önmagában 10/10, erre jön még a Grimm mesék átpszichologizálása, ez nálam majdnem teljesen mûködött, a végével mégis elégedetlen voltam, mert bár értettem az alkotói intenciót, de sajnos a második félidõ tényleg egy katyvasz, a megvalósítás nem az én ízlésem szerint való. Viszont imádtam a két pojáca herceget, fõleg a duettjüket, a narcisztikus anya-boszorkányt, és az isten tudja miért, de Emily Blunt meg egyenesen levett a lábamról, pedig nõ vagyok. Összességében 10/8.
8/10
beatrix555 2015 dec. 06. - 20:23:15 8/10
Kicsit SPOILER is.. ha nem szertnél semmit sem tudni a mesélrõl, akkor ne olvasd el. Véletlen találtam a filmre, miközben szörföltem a csatornák között valami nézhetõt keresve. Elsõ látásra mesefilmnek látszott, amolyan modern mesefilmnek, amit több másikból gyúrtak össze. Aztán ahogy néztem a mesét, az egyre inkább kezdte elveszteni mese jellegét, elõször kicsit humoros, amolyan mese kifigurázós jelleget öltött, majd fokozatosan átváltott felnõtteknek szóló, amolyan mélyebb mondanivalójú mesévé. Kívülrõl megtartotta a mese formát, de lényegi mondanivalóját tekintve tökéletesen elvált tõle. Egy mesében a jó nem hallhat meg, és a rossz méltó büntetést nyer. Egy mesében a jó nem vét hibákat, hogy azt érezhesd.. héééé ez nem stimmel, ilyet nem csinál egy jó fõszereplõ. Egy mesében a gonosz boszorka nem válik nagyon is emberivé, azáltal, hogy rájössz õ igencsak hétköznapi olyan értelemben, mint bármilyen más ember, a körülmények és a világ kegyetlensége tette olyanná amilyenné vált. Halálakor már szinte rokonszenves is, mert együtt tudsz érezni vele, rájössz igazából nem is gonosz ... mint ahogy mondják, nincs rossz és jó oldal, mindenki vét hibákat, amire nem büszke, újból és újból, szörnyû hibákat ( és mily érdekes... ezt pont a jó oldal szereplõi éneklik) Azt hiszem többször meg kell nézni ezt a mesét, hogy igazán meg tudjuk érteni a mondanivalóját, mert egyes eseményekben, egyes cselekményekben is van külön rejtett mondanivaló, olyan, amilyet csak többszöri megnézéssel tudsz megérteni.Most elsõ látásra ez a véleményem, örülök, hogy megnéztem. Ha leadják, legközelebb figyelmesebben fogom végig nézni :) Szerintem nézd végig, ha nem tetszik max a közepénél kilépsz... de semmiképpen sem gyerekmese az biztos.
8/10
Novalis 2015 okt. 22. - 09:53:44 8/10
Abszolút elõítélettel kezdtem hozzá, a sok negatív kritika miatt, és pozitívan csalódtam. A közepe-vége felé volt egy kis üresjárat, amit szerintem nem kellett volna ennyire elnyújtani, de ezt leszámítva élvezhetõ és szórakoztató film volt. Nem tudom ebben mekkora része volt annak, hogy egy feliratos, eredeti hangú verziót fogtam ki belõle az HBO-n, vajon más lenne-e a véleményem, ha magyarul láttam volna elõször? (egyáltalán leszinkronizálták ezt?) Általában inkább szinkron-párti vagyok, de ha dalokról van szó, ott nagyon el lehet csúszni a rossz szövegen.

Az mondjuk meglepett, hogy szinte végig énekeltek, nem erre számítottam, ez már szinte musicalnek nevezhetõ.

Paródiának érzem, jó adag fekete humorral, semmiképp sem mesefilmnek, semmiképp sem gyerekeknek. És fel lehet fedezni benne némi komolyabb mondanivalót is a mesék szokásos "a rossz megbûnhõdik, a jó elnyeri jutalmát és boldogan élnek, míg meg nem halnak" kliséjénél.

Szerintem a sok rossz vélemény senkit ne riasszon el, nézze meg magának és döntse el, tetszik-e vagy sem.

*** SPOILER ***

(Azért Johnny Depp nevével és az õ "fõszereplésével" reklámozni picit túlzás volt, tekintve, hogy mennyit szerepelt benne :) Persze, értem én miért. De na, akkor is :)
8/10
Robizee 2015 okt. 19. - 12:48:17 8/10
Mr. D korábbi hozzászólásából idézek azoknak, akiket elriasztana a sok lepontozós hozzászólás, de értik és értékelik a szatírákat, ne hagyják ki: "Ezt a filmet nem Disney tündérmeseként kell nézni." Nem családi filmként, és végképp nem gyerekeknek szólóként. "Ez egy kitûnõ, fekete humorral átitatott és remek zenéjû szatirikus darab..." - sikeresen megfilmesített változata.
5/10
beo71 2015 aug. 10. - 22:47:49 5/10
Káosz a köbön.
A gyerekeknek riasztó, a felnõtteknek unalmas.
Én egy idõ után elkezdtem röhögni rajta, így végig tudtam nézni, 5/10, de többet hallani sem akarok róla.
Az idióták erdejében hercegek lovagolnak jobbról balra és balról jobbra, a mesélõ pedig rezignáltan közli : a madarak kivájták a szemüket.stb.
Nem tudom, tényleg paródiának szánták, néha kifejezetten viccesnek tûnt, attól tartok, ez nem volt direkt.
Az észbontó Emily Blunt nem tudni miért él egy leharcolt csavardi samu féle ipsével,( mondjuk,egy ponton, még õ is megkérdezi magától )de az összes szereplõ téblábol az erdõben ( Johnny Depp mintha kicsit részeg is lenne )az egyetlen érthetõ jelenet az, amikor a ripacs Chris Pine, pont leszarja a 300 éves hiedelmet, sutba vágja Hamupipõkét és rámozdul Blunt istennõre. Én is ezt tenném !
k11zoltan 2015 jún. 07. - 22:36:06
Gyerekként biztos jó, engem nem kötött le.
3/10
Jagdglück 2015 máj. 26. - 18:18:12 3/10
Elég gyengére sikeredett. A vége felé kifejezetten rossz. Meryl Streep ezért a szerepéért lett jelölve Oscar és Golden-Globe díjra, az kemény. Én ezt visszautasítottam volna a helyében ;).
Flóra_kisasszony 2015 máj. 10. - 20:19:50
Ha ezt Disney musicales, idegesítõ kornyikálást nem erõltették volna, egész jó kis film lenne.
Mr. D 2015 jan. 26. - 01:43:05 Előzmény Victoryus
Az eredeti darabban a mesélõ folyton ott téblábol a színen és mondja a történetet és a szereplõk be is szólnak neki, hogy nem tetszik nekik ahogy mesél. Aztán kiderül, hogy õ nem más, mint a Pék apja, szóval a darabban ez így zajlik le. A két herceg sorsa az eredeti mûben nagyon vicces, kár hogy ez a filmbõl kimaradt

SPOILER

Naszóval, az van hogy mindketten új nõt találnak. Hamupipõke hercege Csipkerózsikával, Aranyhaj hercege pedig Hófehérkével jön össze, tehát mindketten elhagyják a feleségeiket.

A Boszorkány nem halt meg, hanem, mondjuk úgy, kilépett a mesébõl.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu