Vagány nők klubja

Bakancslistához adom
Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 116 perc, 2002

Értékelés:

72 szavazatból
Szerinted?

Sidda Walker (Sandra Bullock) sikeres drámaírónő a Broadway-n. Egy interjú során boldogtalan gyermekkoráról mesél. Édesanyja (Ellen Burstyn) felháborodottan olvassa a sorokat több ezer kilométerrel távolabb. Újra felizzik kettejük között a régi feszültség. Majd Sidda hirtelen titokzatos körülmények között eltűnik. Édesanyja túlbuzgó barátnői rabolják el és Louisianába hurcolják, hogy szembesítsék Siddát gyermekkorával és az anyai igazsággal.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Siddalee Walker
Viviane Joan Abbott Walker
Melissa Whitman
Shep Walker
Genevieve Whitman
Connor McGill

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
dandelion83 2019 ápr. 15. - 19:17:47 7/10
Jó film, poénba bújtatva adja elő a mélyben rejtőző szülő-gyerek drámát. Mélyen megérinti az ember szívét. A karakterek tökéletesen el voltak találva, örülök, hogy ennyi év után rátaláltam erre a filmre, tetszett!
5/10
M.Zs.F 2012 nov. 12. - 00:16:07 5/10
Limonádécska....:)

10/5
Ford Mustang 2011 júl. 03. - 12:34:57
Helyesbítek, bár a lényegeb nem változtat: Kramer kontra Kramer egy idõben az adaptációval, és Sandrával egy idõben Emma Thompson. Viszont még jó, hogy a Meztelen diplomatát ismétlik este. Csak az meg egy idõben Az utolsó légióval, Szenvedélyek viharában-nal, Az Álmosvölgy legendájával és a Tökéletes kezeléssel.
Ford Mustang 2011 júl. 03. - 12:30:20 Előzmény csendlerbing
Kár, hogy egy idõben Emma Thompson-nal és Rejtõ Jenõ regényadaptációjával. Még jó, hogy a Kramer kontra Kramer elõbb lesz.
7/10
csendlerbing 2010 nov. 24. - 11:13:37 7/10 Előzmény Stefush
Szerintem azért nincs rajta, mert a gyártó felsorolását veszik alapul. Néhány esetet kivéve (pl. krimik) általában a szinész(nõ) gázsi szerinti sorrend az alap. Ez van.
Krimiknél azért van alfabetikus, hogy ne legyen "clue" ki a gyilkos. Gyakorlott kriminézõnek azonban felûnik, hogy ha egy csomó névtelen közt utolsónak egy nagy név szerepel "and" vagy "with" bevezetõvel, neki nagy szerepe lesz a végén.
Dehát ez nem krimi, marad a gázsi sorrend (amit egyébként a szinészek ügynökei ki is kötnek mindig.)
7/10
csendlerbing 2010 nov. 24. - 11:06:12 7/10
Nem tudom, én Sandra Bullockról inkább nem mondok semmit, mert pozitív irányban elfogult vagyok vele, de ez hosszabb történet.

Szerintem a film talán egyik legjobb jelenete James Gardner, az apa belépõje, mikor a dühöngõ anya az ajtófélfához vág egy kávéscsészét pont mikor Gardner belép, és Gardnernek a szeme sem rebben, megy tovább, oda se nézve, megszokta.

Nézhetõ, kellemes film ha nem is az a fergeteges vígjáték.
kowalsky 2010 nov. 23. - 03:04:16
és mi lett a többi kisdeddel?!
ha egyáltalán életben maradtak
, D
rémunalmas öregasszonyhalmaz
és katyvasz az egész
ahhoz kevés hogy komolyan lehessen venni
vígjátékhoz meg vlhgy sok
pfú
buyes 2010 nov. 23. - 00:21:07
Most nézem a filmet, de õszintén mondom, semmi vicceset nem találok benne. Nagyon messze van ez a vígjátéktól, sokkal inkább dráma. Valószínûleg elírták a besorolást. Ettõl függetlenül érdekes a film, elgondolkodtató.
10/10
Stefush 2010 nov. 22. - 22:44:03 10/10
Maggie Smith miért nincs a szereplõlistán? O.o
Ford Mustang 2010 nov. 22. - 19:50:02
Ja, és még valami:)
Ha valami oknál fogva nem hiszed amit írtam alább, akkor nézd meg a Sleepers oldalát a porton, ott írtam már a történtekrõl korábban.
Ford Mustang 2010 nov. 22. - 19:45:21
Majd lehet, hogy utánanézek DVD ügyben, mert nem szeretnék kihagyni egy ilyen remek filmet, legalábbis gondolom, hogy az, ha már ilyen neves és zseniális színészek szerepelnek benne.
Egyébként meg én sem felejtek, Te vagy az egyik legemlékezetesebb felhasználó itt a porton... :))
Ford Mustang 2010 nov. 22. - 19:41:52
Hát hallod sajnálom is, csak az a baj, hogy a kábelszolgáltató kivette a Filmmúzeumot a csatornák közül:S
Pedig sokszor vetít nagyon jó kis filmeket:(
7/10
csendlerbing 2010 nov. 22. - 16:45:08 7/10 Előzmény ftbnny
Nem tudom,ki vagy.
De tudom,ilyen emberekkel szervezük annak idején a Filmklubot
Pécsett.
Kodelka biztos az akkori párt fõiskolán volt.
Mi meg Jóri Janival bezárva, csak egy éjszakára...-
...es, de tudod mit?
Jobb volt bezárva lenni egy éjszakára, mint kodelkának egy egész életre
ps
7/10
csendlerbing 2010 nov. 22. - 16:39:07 7/10
ford mustangank küldöm: sajnálhatod, hogy a tegnapi filmmuseumos sleeperst nem láttad.
Nézz utána.
csendlerbing, aki sose nem felejt.
ftbnny 2010 máj. 26. - 17:27:57 Előzmény Heathcliff
***SPOILER PÓTOLVA***

A nõ nem önzõ volt, vagy rossz, hanem beteg. Ezt nevezik alkoholizmusnak. Még jobban belehúzott a szerelme halála után, és delirált, amikor leállt, plusz bekattant, ahogy az lenni szokott.
A másik: hány ezer fiatal anyuka szeretne lovat váltani, amikor rádöbben, hogy a divatból, vagy programra leszült gyerekek nem helyettesítik a boldogságot?
Szusimusi 2010 máj. 22. - 18:05:41
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy hol lehet online megnézni? Vagy letölteni?
Elõre is köszönöm.
offtopic
Heathcliff 2009 aug. 12. - 02:57:06
Egyetértek - ez a film az önzés apoteózisa. Az anya egy nagy disznó volt.
wolody 2009 márc. 10. - 17:57:32
sz@ar a magyar cím az biztos. Hol voltak itt vagány nõk? És így a cím is rásegít minket arra, hogy vígjátékot várjunk. Pedig ez tényleg dráma. És unalmas.
SPOILER
Nekem sem volt egyértelmû mitõl vált ilyenné Vivi. Rohadt kevés az, hogy újságíró akart lenni! Mindjárt elkezdem sajnálni, hogy 4 gyereke van, és szeretõ férje. Ja, hogy õ nem szereti a férjét? Az nem baj, de akkor meg minek ment hozzá? Aztán a gyerekeire is haragszik? Még rosszabb! Nem értem akkor minek kellett 4-et vállalni? 2 után még fiatalabb, és lehet akármi- szerintem mondjuk 4 után is lehetett volna, beszéljen a férjével, költözzenek nagyvárosba, és legyen akármi. Ha értelmesen próbált volna kezdeni valamit az életével -amit magának választott-, lehet nem jutott volna oda, hogy szíjjal veri a gyerekeit. (de a gyógyszerek elõtt is undorítóan beszélt már velük.) Szerintem buta volt és gyenge.

Az meg amikor S.B. szinte lemondta az esküvõt és a võlegénye beszállt ebbe a gigászi lelkizésbe még rosszabb lett minden.
9/10
Ezüstliliom 2008 dec. 25. - 17:46:25 9/10 Előzmény juditpanda
Elfogadom, hogy szerinted önzõ volt. Szerintem meg túl könnyen ítélkezel mások felett, és magadból indulsz ki. Az, hogy Te örültél volna, ha így élhettél volna, még nem jelenti, hogy mindenki más is örülne. Én rég láttam ezt a filmet, de úgy emlékszem, nem sok derült ki az anyáról, így nem ítélhetjük meg, mire volt lehetõsége és mire nem.
juditpanda 2008 dec. 23. - 16:21:53 Előzmény Ezüstliliom
Jó, de ennek a nõnek szerintem lett volna más választása is, nekem jómódúnak tûnt a családja, nem lett volna muszáj férjhez mennie és boldogtalan házasságban élnie. Ha annyira vagány volt, akkor miért állt be a sorba? Miért ment férjhez? Ez nem derült ki.
Az újságírós dologról lemaradtam, úgy értem, teregettem a film közben, így számomra nem derült ki, hogy õ újságíró akart lenni. De akkor miért nem lett újságíró? Vagy miért nem próbálta meg? Vagy az apja nem támogatta ebben a törekvésében? Ez sem derült ki.
Az meg mindegy, hogy rossz gyógyszert kapott. Talán nem kellett volna alkoholizmusig fajulni. Az már önmagában gáz. Az más kérdés, hogy ezen még rontott a gyógyszer, amirõl õ nem tehetett.
Más boldog lenne, ha egy ilyen bazi nagy házban, jó módban élhetne a gyerekeivel és a férjével, nem kéne dolgoznia valahol napi nyolc órában, és közben élhetne a hobbijának. (pl én örülnék)
Összegezve: nem volt szegény lány, nem volt muszáj férjhez mennie. Meg sem próbált újságíró lenni. A férje jóképû volt, és nagyon szerette. Nem lett volna muszáj négy gyereket szülnie, szülhetett volna kettõt is, a férje biztos megértette volna (szerintem örült, hogy egyáltalán élnek házaséletet). Ha már megszülte õket, akkor meg nevelje õket rendesen, másnak is sikerült. Például nagyanyám gyakorlatilag egyedül nevelt fel négy gyereket szeretetteljes légkörben.

Szóval, figyelembe véve a fentieket, ez egy önzõ nõ volt.
Összes hozzászólás