Vaginatitkok

Bakancslistához adom
Perfect Vagina
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol dokumentumfilm, 50 perc, 2008

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Meglepő, hogy a brit nők 67%-a elégedetlen a saját nemi szervével. A média hatása olyan erős nyomást gyakorol a nők a szépségről való elképzelésén, hogy sokan úgy döntenek, hogy kés alá fekszenek. Kérdések és válaszok az intim testrészekről.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Mollly 2014 aug. 26. - 11:29:47 Előzmény lilahagyma
Elkezdtem a disszertációt, és abbahagytam az elsõ két oldalnál. Györgyi és Ilona balladáját ugyanis egészben kéne nézni, nem pedig kiragadni két sort, és belemagyarázni minden félét. A "pap és a gyák", vagyis a a "pap és a deák" nem a házasságot jelképezi, hanem átok. A teljes balladából tökéletesen kiderül. A legény búcsúzik a lánytól, három évre katonának megy, szavát veszi, hogy megvárja. A lány meg is ígéri. A legény a végén megátkozza: ha nem várja meg õt, akkor a temetésére érjen haza három év múlva. "Apádat s anyádat a fejednél kapjam, a papot s a deákot a lábadnál kapjam, egész nyámjaidat siratozval kapjam."
Számos változata van a balladának, van, amelyik úgy is végzõdik, nem várt a lány, és mire a legény hazaért, a lány valóban ki volt terítve, lábánál a pap és a kántor, a fejinél a szülei, körötte a síró rokonság.
Mollly 2014 aug. 26. - 11:20:14 Előzmény lilahagyma
Na, ezekben a népdalokban pont nincs semmi ilyen.

A két szegény legényrõl szóló népdal egyszerûen a nép életérõl szól, a keserû paraszti sorsról: "szolgalegénynek, haj, a szegénynek de kevés vacsora" számtalan, e téma köré csoportosuló népdal van.
"Elvesztettem zsebkendõmet" párosító, a lényege: annak, aki megtalálja, csókot adok érte. Körjáték, párválasztó. Egyéb nincs benne.
"Nyitva van az aranykapu" szintén gyermekjáték, egy mozgásos bújócska-játék, kár benne ilyen szimbolikát keresni. Az Aranykapu egy emlék, a Jeruzsálemi templom törökök által befalazott kapuját hívták így, a hit szerint azon át érkezik majd Jeruzsálembe a Messiás.

Aki több népdalt is ismer a "kötelezõkön" kívül, tudja, hogy a nép egészen szókimondó, nem kell nekik frajdi. Némely népdal szövege egészen arcpirító, már annak, aki még pirulni tud, úgyhogy nem is idéznék.
Amiben tényleg van ilyen szimbolika: "ki elõször piros csõt lel, lakodalma lesz az õsszel" ám ez is egy szokást jelenít meg, és Arany János szövege.
Persze, van, amiben van ilyen szimbolika, de azok a szerelmes dalok, tényleg néha egészen szép szimbolikákkal.
Sorozatfüggõ 2011 júl. 11. - 16:49:39
Nem akarok szakmai vitába keveredni, ez a téma nem erre a fórumra való. De mint zenetörténet tanár, csak pár szót had írjak. Nem arról van szó, hogy az összes népdalszöveget másféleképpen kéne értelmezni, de a magyar népdalok zöme igenis kettõs jelentést hordoz: egy valósat és egy képleteset. Rengeteg szakirodalom foglalkozik ezzel, akit ez tényleg érdekel, kicsit ássa bele magát, megéri.
marslakólajos 2011 júl. 11. - 12:19:37
http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=40024

Javasolom a két topic egyesítését. Szakértõként pedig Ernyei Bélát ajánlanám.
offtopic
Mermaid. 2011 júl. 11. - 12:10:56 Előzmény Sorozatfüggõ
Ez csak egy népdal a több ezerbõl! ;) Maradjunk annyiban. Mint volt komoly zene múltal rendelkezõ személy, nem nagyon szeretnék vitába bocsátkozni senkivel. Meggyõzni nem fog tudni, elmondtam egy véleményem. Van igazság is benne amit a másik oldal mond, de merõ butaság volna a létezõ összes népdalt ebbõl az egy szemszögbõl megközeliteni és kielemezni. Számtalan népdal a hazáról és haza szeretetrõl szól például, vagy még sorolhatnám. Ahogy egy vers elemzése is meglehetõsen szubjektiv dolog, úgy a zene is. Ettõl szép szerintem.
offtopic
zottyo534 2011 júl. 10. - 21:40:35 Előzmény lilahagyma
Remélem, hogy szentjózsef ereje megszabadít titeket ezektõl a tisztátalan gondolatoktól...
(El nem tudom képzelni, hogy az aranykapuhoz eddig miért nem társítottam képzetet (lehet azért, mert 6 éves korom óta még csak nem is gondoltam rá), de ahogy olvastam, majdnem átfestettem az alsónemûm...)
offtopic
lilahagyma 2011 júl. 10. - 19:24:58 Előzmény Mermaid.
Amúgy meg nem a frigidség az oka, hanem a szõrtelenítés, szerintem. Vagyis gondolom, nem G pontot akarnak a vaginába mûteni, hanem a vulva alakját formázni, úgyhogy a cím már megint rossz.
offtopic
lilahagyma 2011 júl. 10. - 19:16:23 Előzmény Mermaid.
Sorozatfüggõ 2011 júl. 10. - 15:44:51 Előzmény Mermaid.
Ismered ezt a népdalszöveget? "Hej halászok, halászok, mit fogott a hálótok? Nem fogott az egyebet, vörös szárnyú keszeget. Hát a keszeg mit eszik, ha a bárkába teszik? Nem eszik az egyebet, csak szerelemgyökeret." Javaslom, nézz utána, minek a szinonimája a vörösszárnyú keszeg és a szerelemgyökér. Szóval nem kellet a nép fiait félteni.
offtopic
Mermaid. 2011 júl. 10. - 10:41:44
Ez a megközelités szerintem kicsit azért túlzás, most nem fejteném ki mért. Ennyi erõvel mindent, mindenbe bele lehetne magyarázni. Bizonyos dolgok elemzése amúgy is szubjektiv meglátás kérdése, a népdaloké is. Ha valakinek ezekrõl a szex jut elsõre eszébe, az szerintem elég gáz. Inkább keressen fel egy szexológust. :)

A brit nõk 67%-a pedig inkább frigid. Egy mütét pedig ezen nem fog változtatni.
offtopic
_Enzooka_ 2011 júl. 10. - 01:02:42
ez igaz. :)
offtopic
lilahagyma 2011 júl. 10. - 00:52:23
Mert a nagymamák korában majd' minden népdal a szexrõl szólt, és az emberek a metaforikus utalgatásokon is jól szórakoztak. Úgy tûnik, kissé elmésebbek voltak, mint ma. Néhány példa:

"nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta"
"szántottam gyöpöt, vetettem gyöngyöt"
"..hajlik a vesszõ, bodor a levele,
két szegény legény szántani menne, de nincsen kenyere,
van vöröshagyma a tarisznyába, keserû magába"
"elvesztettem zsebkendõmet, szidott anyám érte"
"leszakadt a pajta, benn maradt a macska"
offtopic
_Enzooka_ 2011 júl. 09. - 22:41:51
Nekem ez szimpatikus. Már az , h a pináról van mûsor felemelõ érzés. :) Ez a nagymamám korában elképzelhetetlen lett volna.
offtopic
zottyo534 2011 júl. 09. - 22:22:49
Természetesen maga a helyzet egyáltalán nem vicces, úgyhogy akinek páros lábbal hágtam meg a lelki világát, attól bármiféle építõ jellegû kritikát elfogadok, de sajnos akkor sem volt szívem kihagyni.
offtopic
_Enzooka_ 2011 júl. 09. - 21:59:20
XD Ezazzzz
zottyo534 2011 júl. 09. - 21:28:16
Elsõre mindegyik tökéletesnek tûnik, az ember akkor kezd rosszra gyanakodni, mikor egyre nagyobb vásárlásokkal próbálnak kompenzálni valamit.
gabroca 2011 júl. 09. - 20:31:17
Én eleve nem vagyok megelégedve a brit nõk 80 százalékával...a maradék 20 meg bevándorló...
makailaci25 2011 ápr. 26. - 16:07:59
Tökéletes?Ki az a péniszagyú, aki ezt a jelzõt használja egy slampec világban.Másik hsz-ban már leírtam, hogy tökéletes csak a matematikában van! Egy vagina annyira lehet tökéletes, amennyire egy pénisz. Még nem próbáltam, de nem is fogom,de egy Maksa-tanulmány szerint csak egy guminõé lehet az.