Vágyak vonzásában

Bakancslistához adom
Intersection
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 98 perc, 1994

Értékelés:

127 szavazatból
Szerinted?

Vincent Eastman híres építész, feleségével, Sally-vel hozták létre cégüket. Megbízások, fogadások és egy gyönyörű kislány 16 éves házasságuk gyümölcse. Most azonban az álompár házassága zsákutcába jutott. Vincent szerelmes lett egy nagyon vonzó, fiatal, életvidám újságírónőbe, Olivia-ba. Gyakorlatilag vele is él, de az irodában nap mint nap együtt dolgozik Sally-vel. Ez próbára teszi mindhármuk idegrendszerét. De leginkább Vincent az, aki őrlődik a két nő között. Szakítson-e a múlttal és új élett kezdjen, vagy visszatérjen családjához? Aztán egy őrült éjszaka után hajnalban végre rádöbben mit kell tennie, de már késő...
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Vincent Eastman
Sally Eastman
Olivia Marshak
Richard Quarry

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Nótárius jan. 18. 01:44:19 4/10
A szakmámba vágó résszel kezdem:

A balesetet elsődlegesen a zaklatottan őrlődő Vincent Eastman felelőtlen "vakvezetésű" száguldása és megkésett reakciója okozta. A családi kisbusz vezetője valóban ügyetlen volt, de ettől még nem vált a baleset felelősévé, hanem csak okozati részesévé. Figyelmetlen sem volt, mert alaposan körülnézett, de amikor ő kihaladt az útra, akkor még egyik irányból sem volt látható érkező jármű. A nyújtottan jobbra-ívelő (!) úton rohanvást közeledő Mercedes vezetője pedig, már álló gépjárműként észlelte a kisbuszt, mivel az nem kihajtott elé, hanem akkor már 7-8 másodperce lerobbanva ott állt. Tehát, ha Vincent Eastman által belátott út hossza nem lett volna lényegesen rövidebb, mint a tempójához mérhető féktávolsága (*vakvezetés); akkor tán erőteljes fékezéssel, de balesetmentesen megállhatott volna. Hiszen lehetett volna a sávjában bármilyen más, a megállását indokoló akadály is, pl. egy korábbi baleset, útfelbontás, egy ott veszteglő kamion stb.
Ezzel szemben még az akadály észlelésekor sem kezdte meg a fékezést, sőt még a gázpedálról is csak a felbukkanó kamion hangjelzése után vette le a lábát! A legrosszabb pedig az, ha nem a jövőbeni biztonságunkat szolgálható tanulságot vonjuk le a filmbéli balesetből, mert akkor esélyünk sincs, hogy tanuljunk belőle.Egyébként a film, amit a feleségem szelíd unszolására néztem meg vele; szerintem elég vontatottan, hiteltelenül végig-veszkölődött volt. Vincent Eastman a saját parttalan nyűglődésének, indulati hullámzásainak, mindkét nőt mindvégig egyoldalúan kiszolgáltatva, tisztességtelenül és őszintétlenül bizonytalanságban tartotta őket. Ezért tiszteletben tartva az elismerő véleményeket, ezt én egyáltalán nem tartom jó filmnek, főleg romantikusnak nem; ezért az IMDb értékelése áll hozzám közelebb.
K. Judit 2019 dec. 04. - 18:08:55 Előzmény admala
Michel Piccoli él még, 94 éves.
Midnight67 2019 dec. 02. - 20:30:30
Nekem nincs bajom Gere-el, alapvetően minden filmjét szeretem. A frizurája sem zavar, de akit igen, az nézze meg A Sakál c. filmet, ott a szerepe is és a frizije is szokatlan, mellesleg - remek film.
https://port.hu/adatlap/film/tv/a-sakal--the-jackal/movie-2158
10/10
end33 2019 szept. 13. - 10:40:59 10/10
"nekem még nem sikerült olyan filmet látnom, amiben színésznek látszódott volna Gere" - 9 filmet néztem eddig meg a főszereplésével, megjelenése mindben engem is irritált, de arra tippelek, hogy valószínűleg, valamilyen "különös okból" bekövetkező frizurájával van baj. (Nem tudom nála ez valamiféle önirónia, v. szarkasztikus abszurd humor, - jókat nevet magában, amikor a színésztársak megütközve emlegetik az újabb filmjében szereplő "hajkölteményét." - Minden esetre még ezzel is ismert sztár lett belőle. - (vagy ennek ellenére, a női "sztárcsináló film-őrültek" tették azzá, ez kérdéses számomra. Minden esetre ez a dráma sem lenne ugyanaz nélküle. Kétségtelen, egy filmet meghatározó színész-egyéniség. (Szerintem, játékával "fajsúlyosabb" filmben is tudna meglepetést okozni, ha akarna.., - de nem szereti a pénzügyi bukásokat jelentő történeteket. Ilyen filmeket jó ráérzéssel az életművéből eddig kihagyta.)
gladiolus 2019 aug. 13. - 08:50:55 Előzmény breeder


A visszaemlékezésekből követhető, hogy miért ment tönkre a házasság. Ezt csak így lehetett megcsinálni, hogy a jelen szituáció közé beékelték a múlt sorsdöntő részeit. A feleség frigid volt, nem lehetett vele semmi bensőséges dologról beszélgetni, nem lehetett vele bizalmasan együtt lenni, mert az ajtót figyelte, mint egy verkli, és sosem a férje volt fontos, mindig az üzlet. És érdekes módon meglepte, hogy ez így nem működtethető tovább, és a férjnek van egy másik nő az életében, aki törődik is vele, és képes rá időt szánni, valamint érzelmei is vannak, és szórakoztatni is tud. Lehet, hogy elsőre nem érthető minden, de amikor másodjára nézi az ember,már összeáll az egész történet az apró szilánkokból. Érdekes, fordulatos ,de nem kiemelkedő film. A szereplőket lehet szeretni és lehet nem szeretni, teljesen ízlés kérdése, nekem teljesen átlagos színészi játékok voltak, de talán egy ilyen típusú történetből nehéz is lenne többet kihozni.


antibond 2019 márc. 11. - 08:00:13
A film nekem mindig is tetszett, talán - kár is lenne tagadnom - elsősorban a bűbájos Lolita Davidovich miatt (is). Sharon hozta a karaktert, amit hoznia kellett, az alakításokkal semmi baj nem volt.
Amiért vonakodom újra és újra megnézni az a - SPOILER - balesetet kiváltó banda színre lépése , az az iszonyatosan idióta, felelőtlen, reménytelenül hülye, béna apuka, aki a családi buszt vezeti.
Megőrülök, amikor látom, hogyan idézik elő ostoba figyelmetlenségükkel a katasztrófát, ami után csak néznek ki a fejükből, s látszik, nem is értik az egészet...
Ami a legrosszabb, hogy ilyenek mindenfelé "szaladgálnak", időzített bombaként.
fülöpke1111 2019 márc. 10. - 23:48:01
Jó film.
5/10
Ildchen 2019 márc. 10. - 08:50:36 5/10
Jó kis langyos film, de a témája akármilyen közhelyes is, fontos, hiszen olyan ritkán lehet róla beszélni. Gere ebben szerintem tök jól hozza az átlagos pasit, de azért nagy dolgot ne várjunk a filmtől. Sharon Stone számomra egy férfias nő, egyáltalán nem szép szerintem. Szexszimbólum? Nem tudom, lehet. De nem egy nőies szépség, az biztos.
tortura 2018 márc. 01. - 14:56:55 Előzmény zekatty
Mennyire egyetértünk.
manao 2017 nov. 10. - 13:55:06
nekem még nem sikerült olyan filmet látnom, amiben színésznek látszódott volna ki Gere, a film is gyengusz. Sharon jobban játszott sztem.
zekatty 2017 szept. 02. - 23:58:46 Előzmény kata3
Tudom, hogy több, mint 6 év elteltével nem jössz vissza ide és nem olvasod el a válaszomat, de nekem ezt muszáj leírni. Az utolsó mondatodban azt írtad, nem"életszerû" a két nõ viselkedése a végén az autónál, hisz vetélytársak.Nos, akkor pont a lényeget nem értetted meg, hisz mind a 2 nõ abban a tudatban folytathatja az életét, hogy ÕT és nem a másikat választotta a férfi! (hangposta üzenet és az el nem küldött levél alapján - van ez így és JÓL!)
9/10
yaka 2017 szept. 02. - 23:27:55 9/10 Előzmény admala
Gere egyáltalán nem gyenge ebben a filmben, sõt! Voltaképpen minden színész remekel. A sztori (arche)tipikus, ettõl függetlenül a jelenet, amikor a film végén a két nõ ott áll a kocsinál, nagyon erõs. Jó volt.
10/10
Joseph Barbera 2017 máj. 16. - 21:02:46 10/10
Én nem láttam a francia változatot, de kedveltem ezt az amerikait is. Elszórakoztatott - már ha lehet erre a esernyés-bús történetre ezt mondani. Gere-t minden filmjében szeretem, engem elbûvöl, és a nõi szereplõk is jól játszottak.
admala 2016 dec. 12. - 12:09:41
http://www.imdb.com/title/tt0064165/?ref_=tt_trv_cnn

Ennek a kiváló francia filmnek a rém lapos remak-je. Gere (bár kedvelem) nagyon gyenge, Piccoli színész volt.
breeder 2015 jún. 23. - 19:24:45
:))

Igen, a nõvérke is szokott cukor ügyben intézkedni.
De gondolom Gere ezt el is várja. :)

Ebben a filmben két nõvérke is van, akinek csapja a szelet.
breeder 2015 jún. 18. - 02:09:12
Már pontosan nem emlékszem a film minden egyes jelenetére, de voltak bejátszások, amikor Gere visszaemlékezett a múltban történt eseményekre, és azokat a részeket nem tudtam elsõre hova tenni. DE végül azok is a helyükre kerültek, és érthetõvé váltak, hogy miként kapcsolónak a történethez. Azért is írtam, hogy sok minden nem értünk elsõre. Persze lehet, hogy csak én nem értettem ezeket a dolgokat, és másoknak minden világos volt. Akkor viszont én kérek elnézést! :)))

Off
Gere filmejit egyébként én is kedvelem.
Sokan persze nem csípik, és ripacsnak gondolják, de ezen nem lepõdök annyira meg.
Régen (nem az elnök Régen :o)) nekem is voltak vele kapcsolatban "okos" meglátásaim.
Például kisgyerekként jópofa cukros bácsinak gondoltam, akinek a zsebében mindig ott lapul valami édesség, amivel le tudja venni a nõket a lábukról. :)
Yuliusz 2015 jún. 11. - 18:17:09 Előzmény breeder
Semmi sem kesze-kusza, mindössze visszaemlékezések vannak benne, ami minden gond nélkül követhetõ.
Jó film.
breeder 2015 jún. 07. - 19:51:16
Eléggé életszerû film!
A története viszont kesze-kusza, sok mindent nem értünk elsõre.
Ennek ellenére átlag feletti produkció.

Történet: 8, Rendezés: 6, Színészi játék: 7.

7/10
k11zoltan 2014 szept. 20. - 22:56:08
Meg lehetett nézni.
10/10
Mary-Claire 2014 szept. 20. - 17:30:55 10/10
Megnéztem a héten, és jó volt újra látni! Felnõttként újra látni, más volt kicsit.. olyan perspektívából nézni, ahogy gyerekfejjel még nem tudtam. Az operatõri munkáért (Zsigmond Vilmos!) tényleg jár a respect! Elõször 1995-ben néztem meg, és az egyik, amire most - 19 év múltán - is emlékeztem az a film egészének kékes, hideg tónusa és Olivia vörös haja közötti kontraszt. Ez csak egy részlet, amire tudatosan odafigyeltek, és tovább erõsítették vele a film lélektanát. Szeretem az effajta átgondoltságot! :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu