Vakáció Mr. Darcy-val

Bakancslistához adom
Austenland
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai vígjáték, 2013

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Jane harmincas, magányos, látszólag teljesen átlagos életet élő fiatal nő. Van azonban egy nagy titka, megszállottan rajong Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényéért. Egészen pontosan annak hőséért, Mr. Darcyért, akit Colin Firth játszott a BBC népszerű tévéfeldolgozásában. Mindez tönkreteszi a szerelmi életét, lévén minden férfit hozzá mér. Jane úgy dönt, hogy elutazik az angol üdülőhelyre, a Jane Austen-őrült nők Mekkájába, ahol találkozik úriemberével, aki valóságosabb, mint gondolta volna.

Stáblista:

Szereplők

Jane Hayes
Miss Elizabeth Charming
Mr. Henry Nobley
Mrs. Wattlesbrook
Lady Amelia Heartwright
Andrews ezredes

Hozzászólások

Szerinted?
mizuki 2015 nov. 10. - 12:57:20
Megnéztem tegnap, mert most olvastam el a könyvet. Hát az utóbbi jobban tetszett :)
Ez a film valahogy... hm... a Mr.Nobley figura nekem azért nem volt vmi vonzó... :(
Lehet h. a természete Darcy-s, de a kinézete....
2/10
drobek 2015 júl. 11. - 09:07:29 2/10 Előzmény proklima
Én rá vagyok hangolódva, mégis nehezen emésztem.... :-D
Tényleg nem tudok mást mondani, mint hogy egy újabb zs kategóriás valami, amit Austen csomagolásban próbálnak eladni a sok Jane Auster rajongónak....
Egyszerûen szánalmas, amilyen erõltetetten az eredeti történetet próbálják beleszõni ebbe, illetve nem csak az eredetit, hanem ugye még a Bridget Jones-t is (mikor "Stiffler mamája" valami olyasmit mond a neki rendelt párról, hogy "már azt hittem, azt mondod, homokos".... a pasit játszó színész meg ugye B. Jones homokos barátja volt)
Engem már a kiinduló szitu is bosszantott: oké, hogy Jane kevesebbet fizet, ezért nem a legjobb csomagot kapja, de barom az a szolgáltató, aki erre hivatkozva lépten-nyomon meg is alázza. Igen, ez jellemzõ volt Jane Austen korában, sõt ma sem ismeretlen, de ennek ellenére nem hiszem, hogy egy olyan üzleti modell, ami erre épül, sõt, még csak minimális mértékben sem ügyel a látszat elkerülésére, hogy õ a befizetett pénz alapján szereti vagy sem a fizetõvendégeit*, életképes lehet, és nem csõdöl be seperc alatt... (persze, hogy az alapján szolgáltat, de nem ÉREZTETI a vendéggel, hogy lenézi, mert hogy még a kevesebb pénzt kifizetõ vendég is azért jött, hogy jól érezze magát. Ebbe belefér a gyengébb szoba v. a kevésbé jóminõségû ruha, de nem a lenézõ, sajnálkozó pillantások, meg az, hogy Hamupipõkeként bánnak vele, aki csak egy véletlen jófej vendégtárs segedelmével képes aztán jól érezni magát)
A hangulat megteremtésében nem segített a két nõi mellékszereplõ és a melléjük rendelt pasik vásárira, sõt, szinte alpárira vett figurája sem ("jól" illeszkedik Austen finom, szatírikus humorához....), megelõlegezve a vége fõcímben lévõ jelenetet, amivé Austenland vált, miután Elizabeth megvette.
7/10
grace08 2015 febr. 04. - 11:05:13 7/10 Előzmény Zsófi Kiss
Köszi a tippet, meg fogom nézni. :)
Zsófi Kiss 2015 febr. 02. - 18:09:23 Előzmény grace08
Aki Nobley-t játszotta (JJ Field), már játszott eredeti Jane Austen feldolgozásokba, szóval nem idegen tõle :) Õ szerepelt a Klastrom titka c. filmben.
proklima 2015 febr. 02. - 18:01:34
Szerintm, aki nincs ráhangolódva Helen Fieldingre, vagy Jane Austinre, az nehezen fogja emészteni. nálam 9/10.
MolnarErik 2015 febr. 02. - 01:40:56
Hát ritka nagy baromság, de azért szórakoztató.
Fõleg Miss Charming baromkodásai és Lady Heartwright ripacskodásai a hozzájuk illó 2 pojácával egyetemben.
A fõszál viszont elég érdektelenre sikeredett.
SzVanda 2015 jan. 16. - 20:46:17 Előzmény Golyóbis
Nagyon jól szórakoztam. Fõleg a végefõcím alatt:) Nem... tényleg nem volt rossz!:)
Viszont egészen elcsodálkoztam rajta, hogy milyen jól állt a fõszereplõ nõnek a végén Nelly zenéje, jó a mozgása is hozzá. És egyáltalán nem látszott rajta, hogy 37 éves. Fiatalos.
Jennifer Coolidge meg régóta kedvencem, vele elfogult vagyok. A pasik? hm:) jók voltak!
10/10
Golyóbis 2015 jan. 15. - 21:42:46 10/10
Nekem nagyon tetszett, nagyon romantikus. Aki szereti a Büszkeség és balítéletet, és az arra épülõ feldolgozásokat (Bridget Jones naplója), annak szívbõl ajánlom. Szerintem ez az alapsztori mindig is romantikus lesz, amíg világ a világ, bármilyen köntösbe is bújtatják. A "büszkeség és balítélet" jelenség lényege, hogy a fõszereplõ nõ nem tudja, hogy melyik fickó az igazi, mivel mindegyikben van valami vonzó: az egyik a szórakoztató rossz fiú, a másik a titokzatos, hallgatag, komoly férfi. Milyen izgalmas! Ez a film mindamellett szórakoztató is, nem kell nagy hahotázásra gondolni, inkább csak olyan kis vicces részletekre. A szereposztás is teljesen rendben van. Én még egy kicsit el is gondolkodtam, hogy nem is olyan hülyeség egy ilyen program. Több értelme lehet egy-két napra ténylegesen megélni ezt a világot, mint egy kastély termein idegenvezetõvel végigtotyogni filcpapucsban. Az is jópofa lehet, ha tényleg profi színészek adnák a korhû hangulatot a szövegeikkel, gesztusaikkal. Persze tök kínosan érezném magam, de szerintem abban a korban is sokan feszenghettek. Összefoglalva számomra ez volt az utóbbi évek legjobb romantikus filmje, ebben a kategóriában 10/10.
3/10
stupek2 2015 jan. 12. - 18:34:50 3/10
Mivel én nem olvastam Jane Austen Büszkeség és balítélet címû regényét, ezért ezt a filmet sem értettem. Egy kicsit piperkõc, pipiskedõ filmet láttam, kényszer jelenetekkel. Semmi csattanó, semmi elgondolkodtató. Tényleg egy téli napon a kandalló melletti film elalvás elõtt.
7/10
grace08 2015 jan. 07. - 10:31:15 7/10
Mr.Darcy-k nem léteznek.Vagy mégis? :)
Minden erõltetett poén és ripacskodás ellenére kellemes szórakozás volt. Bár lehet, hogy ez annak köszönhetõ, hogy magam is rajongok Austen mûveiért.
A fõszereplõk igényes játékáról is érdemes szót ejteni. A film "Mr.Darcy-ja" simán lehetne egy újabb Büszkeség és balítélet feldolgozás Mr.Darcy -ja. :))
Azért én ezt a filmet csak romantikára hajlamos nõknek ajánlanám. :)
És persze mély tartalmat nem kell tõle várni.