Vakvagányok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmszatíra, 119 perc, 2001

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Egy nap Ede (Csiszár Jenő) és Zaki (Magyar Attila), a két sikertelen rockzenész elcsíp egy pályázatot: zenés darabot kell írniuk vakoknak, a Vakok Intézete jubileumára. Két éjszaka összedobják a musicalt, ám csak akkor kapják meg az ígért összeget, ha be is tanítják a gyerekeknek. Ede elkezd próbálni a fiatalokkal, de csődöt mond. Kénytelen Imola (Bozsik Yvette), egy vak kisfiú balett-táncos mamájának a segítségét kérni. Imola eleinte viszolyog különleges tanítványaitól, a saját hatéves vak kisfiát sem szereti. Ráadásul Ede mindjárt a próbák elején lelép, így Imola egyedül marad a vak fiatalokkal. És a velük való munkában lassan leküzdi irtózatát a saját kisfiától.
Bemutató dátuma: 2001. február 8. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • 32. Magyar Filmszemle

    2001
    Aranymikrofon-díj
  • Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál

    2001
    FIPRESCI-díj: Tímár Péter

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Andrea4378638467587 márc. 10. 10:06:03 1/10

Gyalázat ez a film, rengeteg idegesítő jelenettel, és visszataszító szereplővel. Kizárólag arra jó, hogy fokozza/ kialakítsa a viszolygást a nem látó emberektől.
Miért kell ez a futurisztikus szemüveg a főszereplőre?
twillight 2010 máj. 02. - 22:57:28 Előzmény Rehabos
Akkoris az elmúlt 10 év magyar filmtermésének messze jobbik felében foglal helyet. (Márpedig kevés jó magyar film van mostanság, sajna elég nagy mezõnybõl.)
Rehabos 2009 szept. 29. - 17:08:51
Szomorú aktualitása a filmnek Matatek Judit szeptemberi halála. Timár Péter szerintem nem találta meg a lényeget, Csiszár meg a figurát. A film azonban témája miatt igy is unicum, de a vakok világába való betekintésre nem elég.
Pünkösdi Kató 2009 szept. 29. - 16:58:20 Előzmény Manchester Utd.
Szerintem meg megéri megnézni a filmet, fõleg annak, akinek közel s távol sincs vak ismerõse. Nekem sincs, megnéztem és megértem õket, illetve nem bámulok rájuk úgy, mint más...
Manchester Utd. 2008 szept. 10. - 12:33:27
Érdekes film. Középpontban egy olyan közösség áll, melyrõl a társadalom nem sokat tud és nem is nagyon akar többet tudni (drogosok, vakok, értelmi fogyatékosok stb). Mondjuk vak emberek véleményét még nem hallottam, hogy hogyan is értékelik a filmet, de ha nem is kihagyhatatlan mû, egyszer érdemes megnézni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu