Valerian és az ezer bolygó városa

Bakancslistához adom
Valerian and the City of a Thousand Planets
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia sci-fi akciófilm, 129 perc, 2017

Értékelés:

286 szavazatból
Szerinted?

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian azonban többet remél egy egyszerű szakmai kapcsolatnál, ezért szünet nélkül ostromolja partnerét, Laureline-t, aki hagyományos értékrendje miatt, no meg ismerve Valerian kusza nőügyeit, folyamatosan visszautasítja.
Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal. Az idők során az Alpha 17 milliós lakosa összekovácsolódott - egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében. Sajnos azonban az Alphán nem mindenkinek ugyanaz az érdeke, láthatatlan erők dolgoznak a háttérben, amelyek hatalmas veszélyt hozhatnak az emberiségre...
Bemutató dátuma: 2017. július 20. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
gotha szept. 04. 21:46:42 6/10
nekem nagyon zűrös
9/10
Shirley889 aug. 31. 12:44:39 9/10
Tetszett
6/10
cellasto jún. 01. 08:55:33 6/10 Előzmény DeanRain
De amúgy a modell holgy angol, a film pedig francia :)
6/10
cellasto máj. 31. 22:50:33 6/10 Előzmény DeanRain
Milla jovovic is modellből lett színész.Ugy látszik besson ezt a receptet alkalmazza többször is filmjeiben.
10/10
akdfjaéksd máj. 31. 21:02:15 10/10
Tetszett!
DeanRain máj. 29. 23:47:55 Előzmény balmesz001
Csak halkan jegyzem meg, hogy a kiscsaj topmodellbol lett színésznő. De manapság mindenkiből az lesz Amerikanusban.
6/10
cellasto ápr. 09. 09:00:28 6/10
Luc Besson próbál visszatalálni az 5.elem korabeli saját magához, de sikertelenül. A lucy után adtam meg egy esélyt neki, mert az valamennyire nézhető volt scarlett miatt… de sajnos kiégett teljesen. Kb ugyanúgy, mint Ridley Scott… Kar értük.
4/10
Hekaté ápr. 09. 06:42:33 4/10
Ez a film számomra élvezhetetlen volt a 2 tenyérbemászó főszereplő miatt. A 4 csillag csak és kizárólag a látvány miatt van. A sztori elcsépelt, tipikus "variációk egy témára", unalmas.
5/10
poratamas ápr. 08. 20:36:46 5/10
A látványvilág nagyon jó volt. A történet rém gyenge, semmi vonalvezetése nem volt. Feszültség nulla.
1/10
comment.elfy márc. 20. 20:40:40 1/10 Előzmény mrazi
Tisztelt Mrazi! Ahhoz képest, hogy a fajtám véleménye elhanyagolható és lényegtelen, igen sok energiát fektettél abba, hogy meggyőzz az ellenkezőjéről :D Köszönöm, bóknak veszem. Mondok valamit, amit majd később, ha kialudtad magad - remélhetőleg - meg fogsz érteni: jól megmutattad, hogy miért ajánlatos éjjel inkább aludni ahelyett, hogy dühödten kommentelgetnénk ;))) Tudod, még az is lehet, hogy komolyan érdekelne valakit a hisztis kirohanásba oltott, professzionális, megfontolt, meggyőző érvekkel alátámasztott szakmai véleményed a filmről, amennyiben emberhez méltó stílusban adod elő. Ha ígéreteddel ellentétben mégis válaszolnál, megtennéd, hogy előtte iszol egy kávét? Talán segítene ^_^ Köszönettel, Lütyikéd :*
10/10
mrazi márc. 20. 03:20:27 10/10 Előzmény comment.elfy
Tisztelt comment.elfy! Nincs túl sok gond a kritikáddal, ugyanis mint régen amikor árajánlatokat kértünk be bizonyos dologra, xyz cégektől akkor élből kivágtuk a legolcsóbb és legdrágább ajánlatokat...gondolom tisztában vagy vele, hogy nem a tiéd a legdrágább ajánlat...és megsúgom Neked barátom, hogy jelen esetben nem a pontszámod miatt tartozol a futottak még kategóriába, hanem a szakmai hozzá nem értésed miatt...amikor leülsz egy filmet megnézni, akkor már előre tudnod kell, hogy mit vársz tőle, és mire számíthatsz...én tudtam mindezeket, ismerve a készítők munkásságát...de te gondolom, természetesen bekajáltad a Walt D.-is Star Wars-ot, neked az a látványvilágod, semmi gond vele, a maga helyén kezeltem én is azokat az alkotásokat, kafa kis délutánok voltak a lányaimmal megnézni, de mindegyiknél még akár A Kis Herceg című mesefilm is nézhetőbb volt, de gondolom ez neked nem sokat mond...:)))...ha ismernéd L.B. eddigi alkotásait (nem segítek, hogy kinek vagy minek a rövidítése az előbbiek, "guglizz egy kicsit") akkor nem írtál volna ilyen egetverő baromságokat. Nem elhanyagolható tény, hogy csak azért írtál ide véleményt, mert azt vártad, hogy valaki felvilágosítson és "belédkössön", és erre Te kisBarátom reagálhass, kezdhessél vitát. A válaszod annyira lényegtelen, mint a hozzáértésed...gyakorlatilag mindegy is, hogy mit válaszolsz, valszeg te lennél az utolsó akinek a véleménye érdekelne a mostani kialakult helyzetben, sztem kérd el a felmenőidtől a régi VHS kazikat, neked most biztos lesz arra időd, hogy semmi mást ne tegyél, csak nézd őket és gondolkozz...csak nézd és gondolkozz...nézd és gondolkozz...ilyenkor ha más nem is, de egy fontos jótanács mindig jusson eszedbe, úgymint gondolkozz mielőtt megszólasz, de leginkább gondolkozz mielőtt leírsz bármit nyílvánosan, kisbarátom...:))) További szép álmokat Kívánok Lütyike, kávé helyett ez a kis leírás is megteszi, teszem tovább a dolgom, még éjjel is...te csak álmodj, majd mi vigyázunk rád, sajnos a tefajtádra megy el a legtöbb erőforrás...:)))
4/10
Edoardo márc. 16. 16:58:27 4/10
Akciódús, látványos - erősen meseszerű. Valerian szerepére ritka antipatikus színészt sikerült találni. 10-16 éves korosztálynak ajánlott.
Qwer9876 márc. 15. 08:19:37
Engedd szabadjára fantáziádat és magával repít egy képzeletbeli jövőbe a sci-fi mese.
9/10
Kbv76 febr. 10. 17:54:40 9/10
Remek film!!!
9/10
kecsup febr. 08. 22:39:05 9/10
Ez egy teljesen korrekt iparosmunka Luc Bessontól.
Sz. Péter 2019 nov. 28. - 16:13:55
(Szerintem az lehet a trükk, hogy az emberek nem egyformák.) ;)
8/10
Koncsita 2019 nov. 28. - 14:29:09 8/10
Ez ez egész jó volt. Még tanulságos is, ha tanulni akarsz. Habár az emberi fajra az nem jellemző. :-P Vagy mégis?
1/10
comment.elfy 2019 nov. 05. - 11:10:59 1/10 Előzmény InteriorLulu
Az ördög tudja, de mások általában megértik, amit írok vagy mondok - persze az eddigi tapasztalataim alapján, a szövegértés képességét nagyban befolyásolja, hogy a vitapartner véleménye mennyire egyezik az enyémmel (mint ahogy ez most is bebizonyosodott :D ) ^_^
Tudom, hogy nehéz átlépni ezen a dolgon, de tartsuk már tiszteletben egymás benyomásait! Én egyetlen film alatt sem estem neki senkinek, csak mert nem értettem egyet azzal, amit az illető írt. Nem olyan nehéz ám ;)

Amúgy meg, köszönöm és értékelem, hogy az "értetlenségemet" az állítólagos makacsságomnak, és nem az értelmi képességeim alacsony voltának tudtad be. Legalább nem veszed teljesen hülyére a másikat, és ez egy kommentelős oldalon mindenképpen becsülendő tulajdonság. Respect!
8/10
InteriorLulu 2019 okt. 31. - 14:14:24 8/10 Előzmény comment.elfy
Te gyakorlatilag semmit nem értettél meg abból, amit írtam.
Azt hiszem egyébként, inkább nem akartad, mintsem nem tudtad megérteni. Hát... ez van. :)
1/10
comment.elfy 2019 okt. 30. - 12:28:46 1/10 Előzmény InteriorLulu
Ha már kíváncsiak vagyunk egy ilyen oldalon egymás véleményére, szerinted az korrektebb lenne, ha a mások értékelése alapján írnék oda egy pontszámot? Csak azért kellett volna felpontoznom, mert sokan úgy tettek? Ez lenne a logikus pontozás? :)

A zenére és a látványvilágra ment az 1 pont. Valóban. Mellette a vágás, a színészi játék, a dramaturgia és a fényképezés nem igazán tetszett.  Zene/látványvilág + színészi játék + dramaturgia + fényképezés + vágás --> 2 pontot adok kategóriánként maximum, így jött ki itt az 1-es, mivel a zenénél és a látványnál is hallottam/láttam már jobbat. Jah, amúgy, összességében még a látvány sem mentette meg nálam, de nem merem mégegyszer leírni, hogy "0", - mert ahogy elnézem - az téged rendkívül kibillent... de, soha nem pontozok sem itt, sem máshol pusztán érzelmi alapon. Bár úgy látom, hogy a szakképzett pontozóknál ez nem mentség, abban az esetben, ha nem egyezik a véleményünk...

"Az indulat egy teljesen természetes és érthető dolog; más kérdés, hogy indulatból nem szabadna semmi olyan felületen értékelni, amely felületet mind a tájékozódni vágyók (ezrei/milliói), mind az értékelők döntő többsége teljesen komolyan vesznek." 
Öhm...Jó volt ezt olyasvalakitől olvasni, aki láthatóan higgadtan és reálisan fogalmazta meg a véleményét :)
Komolyan mondom, hogy nem az vezérelt a pontozásnál, hogy konkrétan téged, vagy az előtted szólót vérig sértsem. Engem nem zavar, ha téged lenyűgözött ez az alkotás, elfogadom a véleményedet, még ha nem is értek vele egyet. Szerintem (és még sok más ember szerint is) ez a dolog így működik ;)


Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu