Valkűr

Bakancslistához adom
Valkyrie
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-német filmdráma, 116 perc, 2008

Értékelés:

537 szavazatból
Szerinted?

Claus von Stauffenberg ezredes tudja: a második világháború kimenetele nem kétséges. Csak idő kérdése Németország veresége, amelynek sorsa egy őrült kezében van. Kapcsolatba kerül összeesküvők egy csoportjával, majd kidolgozza a Valkűr fedőnevű hadműveletet, melynek célja a hatalom átvétele, kulcspontja pedig a Führer meggyilkolása. Egy váratlan fordulat azonban felborítja az aprólékosan kitervelt akciót, a résztvevőknek rögtönözniük kell. A megváltozott helyzetben Stauffenberg magára vállalja a Hitler elleni merénylet elkövetését.
Bemutató dátuma: 2009. február 19. Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Szereplők

Claus von Stauffenberg
Friedrich Fromm
Henning von Tresckow
Otto Ernst Remer
Adolf Hitler
Friedrich Olbricht
Heinrich Himmler
Erich Fellgiebel
Ludwig Beck
Nina von Stauffenberg

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
ControlAlt 2020 szept. 15. - 12:23:12 10/10
Nagyon jó film.
8/10
trudy 2019 okt. 23. - 10:15:57 8/10
Mivel szeretem a történelmet és ez a korszak különösen érdekel, ez a film kötelező volt. Nekem tetszett. Szórakoztató volt és Tom Cruise-nak is jólállt a szerep.
Liam Brady 2017 ápr. 29. - 19:41:01 Előzmény szasztokszarokratok
"Nem véletlen a nickválasztása" Hahaha... a tied sem.
9/10
lessmessino 2015 aug. 20. - 01:08:06 9/10
Ennyi szánalmas idiótát, istenem.... csak azt nem értem, hogy az ilyeneket egy moderátor miért nem takarítja el.

A film nagyon jó, inkább ezt nézem meg ezerszer, minthogy egyszer kelljen megnéznem egy mai akciófilmet. Legalább 9/10-et érdemel.
Ljerk 2015 júl. 19. - 13:19:12
Helyszín kiválasztása - hogy esõvédett legyen a sárból épített fészek az már erõteljes társítás, viszont ha nincs akkor épp sár, akkor várnia kell a fecskepárnak míg lesz - tehát nem azonnali cselekvés. A 3 dimenzióban való gondolkodás a fecskefészek statikai felépítésénél az alapok lerakásától a különbözõ fázisokon át, az meg nem tapasztalat sem nem emlék, hanem nagyon erõteljes elõrelátás - ezt én gondolkodásnak hívnám. Az, hogy nem foglalják fogalmakba, szavakba az más dolog.
Ljerk 2015 júl. 18. - 21:06:23
Honnan vetted, hogy a fecske nem gondolkodik ?

A fecskepár pont úgy épít fészket magának mint az ember - keres egy szélvédett és ami a legfontosabb egyúttal esõvédett helyet a sárból készült fészeknek. A fecskefészek statikailag kb 5-ször bonyolultabb mint egy egyszerû ház. Ugyani függõleges falra kezdik felhordani a sarat a megfelelõ helyekre - megvárják míg megszárad és utána a fal síkjától eltávolodva újabb réteget hordanak fel, hogy az megtartsa a még jobban kiálló fészekrészeket, így épülnek egymásra a rétegek. Ehhez képest az ember kockaháza egy egyszerû dolog.

Az ember ugye kénytelen tetõt építeni egy vályogháznál, hogy a falaktól kijjebb nyúló tetõ megvédje a vályogfalat a végzetes elázástól, így talált egymásra az ember és a fecske, ugyanis ez a falon túlnyúló tetõalatti rész ideális a fecskefészeknek - és nyilván a fecskék építettek elõször ilyen típusú fészket, az ember csak sokkal késõbb találta fel vagy nyúlta le a fecskéktõl a vályogot.
proklima 2015 júl. 18. - 18:13:57
Talán ismerted Platónt?
Vagy esetleg kevered Jean de La Fontaine-nel?
Különben teljesen felesleges elmélyedni a témában, mert csak idõpocséklás.
Én leírtam a véleményemt, s részemrõl ezzel le is zártam a dolgot.
proklima 2015 júl. 17. - 20:23:59
A demokrácia, mint olyan, egy fikció.
Valójában nem létezik.
Elég elolvasni Platón és Arisztotelész véleményét, de említhetjük Tomá¹ Garrigue Masarykot, Winston Churchillt („A demokrácia a kormányzat rossz formája, amely azonban még mindig jobb az összes többinél.”), agy akár Oswald Spenglert ("...a parlamentáris demokrácia a sajtó által megalkotott illúzió, mely valójában a tõke uralmát szolgálja...")
"A többi néma csend."
proklima 2015 júl. 14. - 21:53:31
Hogy ennek a k*cs*gnek milyen mákja volt!
Egyszer, régebben már kifejtettem, most csak a lényeget írom le: -adolf hitler ellen legalább 42, történelmi szempontból elismert és bizonyított merényletet terveztek,amelyek végkimenetele mindvégig sikertelen maradt.
-Az elsõ merényletet 1932 márciusában hajtották végre, München mellett.
-Közbevetõleg: a belsõ német ellenállás legalább 4-szer próbálkozott a lelövésével és 6-szor a felrobbantásával.
-Az utolsó: 1944 július 20, Kelet-poroszország, Wolfschanze-Gróf Claus Schenk von Stauffenberg ezredes-"Valkûr hadmûvelet"
Csak rá kell nézni a pofázmányára, egybõl látni, hogy ez egy debil.
S ilyen férget követtek emberek milliói.
Ez magáért beszél.
Persze (némi fantáziával), ha ráragasztanánk a bajuszkát mai követõire, kies hazánkban, egybõl látnánk, hogy a világ semmit sem változott.
offtopic
Sz Peter 2015 júl. 14. - 17:41:40
Pedig semmi vicces nincs abban amit írtam.
Úgy magyarázod a bizonyítványt, hogy próbálod Adolfot legitim vezetõnek beállítani, azokat pedig akik megpróbálták megállítani az ámokfutását (akik nem önös érdekbõl, hanem a német emberek és hazájuk jövõjére gondoltak) hazaárulónak nevezed.

Eszedbe nem jut, hogy ha egy sikeres merénylet után (sokkal hamarabb a háború vége elõtt) a hadsereg vezetése egy nem feltétel nélküli békét tudott volna kötni, akkor mennyivel kevesebb civil és katonai áldozattól menekült meg volna Németország illetve az egész világ.


Persze gondolom, hogy - a logikádat követve - ha anno valakik agyonlõtték volna Sztalint, Kim Ir Szen-t, Pol Pot-ot, te azokat is "hazaárulónak" minõsítenéd, csak mert a vezetõiket ölték meg.
Edmond Dantes 2015 júl. 14. - 08:43:24 Előzmény Edmond Dantes
Ha valaki szerint "..amit von Stauffenberg és társai tettek, a legnagyobb bûn háború idején. A megtorlás minden idõben természetes és szükségszerû válasz volt az árulásra, megérdemelték sorsukat.", ott hiábavaló bármilyen további érvelés.
Ahogy Dante "mondja, pontosabban írja" :) Lasciate ogni speranza.
De attól persze lehet folytatni a végtelenségig. De nem én.

Ha valaki szerint "Erkölcsi kötelességem utolsó vérig kitartani mellette (=Hitler mellett) és a hazámat fenyegetõ ellenség ellen harcolni, nem pedig árulójává válni.", ott hiábavaló bármilyen további érvelés.
Ahogy Dante "mondja, pontosabban írja" :) Lasciate ogni speranza.
De attól persze lehet folytatni a végtelenségig. De nem én.

Futóbolondok és provokátorok: kíméljenek! :) Nem írtam "fasisztákat" sem "nácikat", mert ilyenek ugyebár nincsenek.

Ja és ami Hitler bizonyítványát illeti (valaki szóba hozta), hááát, azon bizony volna mit "magyarázni", de elég nehéz feladat (lenne), mert nem nagyon volt neki, tekintve, hogy a legtöbb iskolából kamaszkorától kezdve kicsapták vagy fel sem vették.
Cisco 2015 júl. 14. - 00:34:14
Proklima,
hozzászólásaidon valóban nincs mit ragozni.
Cisco 2015 júl. 14. - 00:33:33
Kurt,
na éppen az ilyenekre utaltam Sz Péternek írt válaszomban. Tudatlanságodat hülyeségekkel tetézni nem valami elegáns dolog.
:)
Cisco 2015 júl. 14. - 00:32:02
Micsodaaa?
Hogy Hitler bizonyítványát magyarázom?
Hát erre csak egy jó nagy ’:D’-t tudok nyomni.
Mégis miféle bizonyítványt? Hitler bizonyítványááát … :DDD
Vicces vagy nagyon, Péter.
Ezen a bizonyítványon valószínûleg azért nem túl sokan tudnak jól mulatni.

Én éppenséggel fordítva látom a magyarázkodást. Mondjuk a te erõlködésedet az olyan ferdítésekkel, mint ez is most. Ugye még véletlenül sem esett le, hogy az általad idézett mondatom Hitler halála elõtti utolsó napokra, néhány hétre értendõ, nem pedig az egy évvel korábbi merénylet idejére vonatkozik? Nyilvánvaló, hogy nem ereje és elméje csúcspontján vetett véget életének.
Mert ha ezt nem értetted, az tényleg nagy baj.
Biztos vagyok azonban abban, hogy inkább a kötekedés vezet, mert valaki nem áll be ostobán a trendi vonulatba és saját (ellen)véleménye van a hõs kontra áruló témában.
Szóval nem magyarázom senki bizonyítványát, de az a rengeteg baromság, végtelenül egyszerû gondolatmenet, amit elsõ hsz-om elõtt e témában itt visszaolvastam, írásra kényszerített engem is – ha már kérdeztél.
proklima 2015 júl. 14. - 00:13:56
"Kár", hogy hitler öngyilkos lett.
Szívesebben láttam volna róla olyan képet, mint mussolinirõl, akit a k*rv@j@val együtt lógattak fel.
KurtWagner 2015 júl. 13. - 23:56:34
Szóval akkor te az a tipikus szolga vagy, aki miután felesküdtél a Führerre, és az utána azt kéri tõled, hogy öld meg az összes gyerekedet, szó és gondolkodás nélkül meg is teszed. Akkor már inkább az a a soha nem létezõ és mocskos demokrácia...
proklima 2015 júl. 13. - 23:54:44
Hitler egy ön-és közveszélyes, megalomániás, buta, elvakult és pszichopata õrült volt.
Ezen nincs mit ragozni.
offtopic
Sz Peter 2015 júl. 13. - 23:06:01
"nem volt vallásos és ismereteink szerint jó ideje depresszív állapotban élte napjait"

Nos, valóban ezek egy tökéletes vezetõ jellemzõi.
Igazából csak azt nem értem, hogy miért magyarázod Hitler bizonyítványát.
Cisco 2015 júl. 13. - 22:26:25
Szakrális esetben természetesen az uralkodóra és a népre esküsznek.
Cisco 2015 júl. 13. - 22:19:37 Előzmény Edmond Dantes
Akkor hát folytatom…

Kedves Edmond,
ne ragadtasd el magad azonnal ennyire! Ha nem értesz valamit, mint itt most az ’elvonatkoztatva’ szó értelmét, nem kell mindjárt feladni minden reményt. :)

„…"mondja, pontosabban írja"…” – egyelõre nem nagy baj, ha más nem is, legalább már ez megragadt benned, ez is valami. :)
Még ha pikírt célzattal is.
És ha már If várába is bevezették a netet, érdemes még pallérozódnod.
:D
Összes hozzászólás