Vállalati csalódások

Bakancslistához adom
The Company Men
angol-amerikai filmdráma, 104 perc, 2010

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Bobby Walker vállalati alkalmazott. Az élete egy pillanat alatt megváltozik, amikor elveszti a munkáját és vele együtt hat számjegyű fizetését. A családjára és a közvetlen közösségére is hatással van ez a veszteség. Bobby-nak meg kell ismerkednie a kétkezi munka világával. Gipszkarton-szereléssel kezd foglalkozni, felesége bátyjával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2013 nov. 28. - 09:58:21 Előzmény Rahar
Látod, én teljesen másképp látom a dolgot. Én bárkit képes vagyok sajnálni, ha elveszti az állását. Teljesen mindegy, hogy gazdag vagy szegény vagy átlagos, mert ugyanúgy fogja megélni. Én is voltam munkanélküli, a párom is. Ennél rosszabbat el sem tudok képzelni (illetve egyet: valami ronda betegséget). Olyan rohadtul érzi magát az ember, hogy azt ki sem tudom fejezni. Pedig nem voltak parizer-gondjaink. Igaz gazdagok sem vagyunk, de a munkanélküliség szerencsére nem érintett annyira tragikusan bennünket, hogy pl. elveszítjük a lakást, utcára kerülünk vagy ilyesmi. Mégis borzalmas volt.
SPOILER lehet!!!
Szóval én bizony sajnáltam a fõhõst. Egy dolog volt benne ellenszenves, hogy mennyire erõltette a látszat fenntartását. No persze az ember nem dicsekszik az állástalansággal, hisz kudarcként éli meg. Szégyelli. Nekem az volt ellenszenves, hogy a feleség összes javaslatát elutasította. A mélypont számomra az volt, mikor a saját gyereke mutatott tkp. példát az apjának azzal, hogy visszavitt valami drága játékot, mert még õ is megértette, hogy nem engedhetik meg maguknak. Azt hiszem, a paliban is akkor fordult meg a borjú és elvállalta azt a rohadt melót, amihez lövése sem volt, meg még fárasztó is. De a családért tette, s ettõl tiszteletre méltóvá vált.
Egyébként nagyon nyomasztó film, pedig tele van realitással. Ezek a dolgok bármelyikünkkel megtörténhetnek. A film vége felé a tragédiát valahogy sejteni lehetett, nem okozott meglepetést. Nem rossz film, de nem fogom többször megnézni. Azon döbbentem meg, hogy K. Costner hogy megöregedett. Anyaég! Még Banderas nyújt az egyik reklámban egy olyat képet magáról, mint egy utolsó stádiumos AIDS-es.
7/10
Rahar 2013 szept. 24. - 21:14:50 7/10
Nekem tetszik az alkotás, egyszer jó volt megtekinteni, de többet nem szeretném. Az elején nem tudtam szimpatizálni a szereplõkkel, nehogy már egy porshés fickót sajnáljak, aki nem tud járni golfozni, amit én nem tartok sportnak. De a végére Ben Affleck által játszott karaktert megkedveltem. Viszont végre egy film, amiben a feleség valóban egy segítõ, támogató karakter és nem egy hisztis, válni akaró, pénzéhes személy.
r0t0 2013 szept. 21. - 19:39:14
Ne erõltesd, ami nem megy... (írás)
honeeey 2013 szept. 17. - 11:46:06
Vannak benne rendezõi hibák. Pl. 33. perc körül.
8/10
arcansas 2011 nov. 16. - 00:38:26 8/10
Nagyon jó kis film volt,jó színészekkel.

SPOILER
Ha kicsit jobban belementek volna a számokba,akkor talán még több pontot adtam volna.Wall Street és The Pursuit of Happyness keveréke volt.Elvileg Ben Affleck-nek kellett volna vinnie az egész filmet?Ha igen,akkor kicsit hiányérzetem volt.Chris Cooper hozta a formáját,Tommy Lee Jones szintén,Maria Bello csak mellékszereplõ,de valahogy minden filmjében mutatják fehérnemûben.