Film

Van, aki forrón szereti /Some Like It Hot/

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 120 perc, 1959 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

315 szavazatból
Szerinted?
1929. februárjában két munkanélküli muzsikus, Joe és Jerry végső lépésre szánja el magát: jelentkeznek egy női zenekarba! Ám maguk is meglepődnek, amikor női ruhába bújva felvételt nyernek. Csak akkor jönnek rá, hogy megfogták az Isten lábát, amikor felszállnak a vonatra, amellyel az együttes Floridába indul, egy hálókocsiban kell ugyanis tölteniük az éjszakákat a zenekar tucatnyi lánytagjával, akik hamar bizalmukba fogadják az új lányokat... A végső meglepetés azonban még várat magára. Kiderül ugyanis, hogy az énekesnő, Sugar Kane egy igazi bombázó, akibe mindkét nőimitátor halálosan beleszeret. Esélyük azonban vajmi kevés, ugyanis Sugar nem randizik hölgyekkel, de még csak csóró urakkal sem. Joe-nak azonban van már egy terve: lányként Sugar bizalmába férkőzik, két fellépés között viszont átöltözik és gazdag playboynak adja ki magát, aki nagyon is tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy Sugar kedvébe járjon. Jerry-nek eközben egy lelkes udvarlója akad, akit képtelen levakarni magáról.

Ez a húszas években játszódó fergeteges gengszterfilm-paródia hozta meg a világhírt Jack Lemmonnak, aki az ugyancsak kitűnő komikusnak bizonyuló szépfiú Curtis és szexbomba Monroe méltó partnereként szerencsétlenkedi végig a helyzetkomikumok végtelen sorát. A két munkanélküli zenész, miután akaratlanul szemtanúi lettek a rivális bandák leszámolásának Chicagóban, női ruhában, női zenekarban menekül Kamáslis Colombo emberei elől a napfényes déli üdülőhelyre, ahol Lemmont üldözőbe veszi egy szerelmes milliomos. Tangójuk és a film végső poénja ("Senki sem tökéletes!") azóta filmtörténet lett...

Forgalmazó: Örökmozgó

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Sugar Kane
Joe/Josephine
Jerry/Daphne
Spats Columbo
Mulligan nyomozó
Osgood E. Fielding III

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (1960) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória
  • Golden Globe-díj (1960) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória: Jack Lemmon
  • Golden Globe-díj (1960) - Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória: Marilyn Monroe
  • BAFTA-díj (1960) - Legjobb férfi alakítás: Jack Lemmon
  • Oscar-díj (1960) - Legjobb jelmeztervezés: Orry-Kelly
  • BAFTA-díj (1960) - Legjobb film jelölés: Billy Wilder
  • Oscar-díj (1960) - Legjobb férfi alakítás jelölés: Jack Lemmon
  • Oscar-díj (1960) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Billy Wilder I.A.L. Diamond
  • Oscar-díj (1960) - Legjobb rendező jelölés: Billy Wilder
  • Oscar-díj (1960) - Legjobb operatőr jelölés: Charles Lang

Vélemény:


október 12. 11:37
Sz*r lehetett neked elolvasni a film ismertetőt. Ennyit a hernyótalpról.

Maga a film nem unikum egy német vígjáték újra adaptálása amerikai viszonyokra.
A komikai helyzetet mint előttem szóló "mélykritikus" volt
szíves közölni "buzifilmet ad az mtv" helyett sima nőruhás szerepcsere, de az ebből származó gegek sokasága annyira időtálló, hogy a mai napig vidáman lehet kacarászni rajta. Hozzá téve az életüket mentik női ruhában és erre nem csak gengszter szinten volt már precedens de akár világtörténelmi helyzetben is.
Tény , hogy nem ez minden idők brüsszeli 12 összeállítása, de az sem véletlen, hogy az USA viszonylatban a No.1 vígjáték.
Végtelen számú megnézés estén sem karcoljuk össze DVD-k
digitális jeleit, hiszen ha nem Lemmon és Curtis játékán derülünk akkor a szuper szőkén mosolygunk akit Virágnak hívnak und Monroe.
Szóval aki nem szereti messzire kerülje el, aki rajong érte nézze.

október 12. 05:52
Hihetetlenül jó film. Jó sztorival, profi színészekkel. Nagyon jó humorral, beszólásokkal. Ez egy sokszor nézhető film, azaz örök klasszikus.

augusztus 22. 21:39
Nálam, meg 0, mert nem birom az olyan filmeket, ahol férfiak nőnek öltöznek be. Fujj.

Összes hozzászólás