Váratlan szépség

Bakancslistához adom
Collateral Beauty
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 94 perc, 2016

Értékelés:

222 szavazatból
Szerinted?

Egy sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától... már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek.
Tervet készítenek a megmentésére. Veszélyes, kockázatos tervet, amely a legvégsőkig feszíti a húrt: de talán segít, hogy a szenvedő szembenézzen az élettel - ha megéri.
Bemutató dátuma: 2016. december 22. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ktesibios okt. 22. 22:57:38 5/10
Sajnos ennek a filmnek az alkotók minden jóindulata ellenére szinte csak hibái vannak. Mindent hoz, ami miatt rosszak tudnak lenni az amcsi filmek. A legfőbb gond, hogy érzelemgazdagság helyett csöpög, de tényleg csöpög érzelgősségtől. Lehet, hogy karácsonykörül ez is belefér, nem tudom. De egy jobb rendező keze alatt, ilyen színészekkel remek kis film lehetett volna. Nem lett. Szerintem.
8/10
ControlAlt szept. 10. 12:52:54 8/10
Minden hibája ellenére nekem tetszett. A csavarra én is rájöttem, de attól még szép film.
9/10
kabat aug. 06. 08:38:27 9/10
Először megnéztem a filmet és utána olvasom a hozzászólásokat, ilyen ritkán adódik, de néha pont így jó!
Véletlenül akadtam rá, kb az első 10 percről le is maradtam.... Nos, valóban nem árt ha "felkészülünk " rá, de mindenképpen úgy látom van annyi mondanivalója a filmnek, hogy többször is meg kell nézni. Elgondolkodtam Will Smith "főszerepén". Lehet, hogy nem véletlen, hogy a főszereplő, valójában mellékszereplő és ez a film rendkívülisége?! Mindenkinek megvan a maga tragédiája, valóban a kitűnő karakterek és brilláns szereplők ( sorsok) mellett Will Smith története és nem a szerepe van középpontban. Mondom, mindez feltevés, ez a saját véleményem, de elképzelhető, ha többször (is) megnézem, megváltozik. Jómagam tiszteletben tartom mindenki véleményét, ha nem is mindenben értek mindenkivel egyet, azért minden hozzászóló kommentjéből kapok egy tájékoztatást, amit értékelek, és becsülök.
Midnight67 jún. 29. 23:25:30
Ehhez a filmhez megfelelő hangulat kell, én nem voltam felkészülve rá.
Nem Will Smith-el van bajom, mert láthattuk már őt jól sikerült drámai szerepekben (Hét élet, A boldogság nyomában, Sérülés), hanem a történet tűnt kissé erőltetettnek. Talán legközelebb.
perry 2019 szept. 29. - 22:49:06
A "dolog" pikantériája az , hogy adott egy tehetséges ember Will Smith. Mondom ezt annak ellenére, hogy szerintem ez nem az ő súlycsoportja és ebben a filmben mondhatni szép csendben elfogyott.. Mert zseniális szórakoztató ember komikus, rapper, szórakoztató mozik sztárja ezt nem lehet tőle elvitatni. A másik bajom ezzel az alkotással az, hogy alakításban mindenki jobb nála. Márpedig nem tesz jót a központi szerepnek és szereplőnek az ha lejátsszák a vászonról.
Keira Knightley
Aimee Moore
Kate Winslet
Edward Norton
Whit Yardsham
Helen Mirren
Brigitte
Naomie Harris
Michael Pena is csillagászati távolságra van az ő alakításától. Sajnos az ő javukra. Ettől aztán ő csak egy húzónév a moziban és a film megbillen csodálkozva nézem Helen Mirren ámulatba ejtő játékát Knightley pár percét amikor "felfénylik" a mozivászon. Ezen epizódok miatt érdemes nézni ezt a mozit ami nem több mint egy szépen komponált történet úgy igazán álomgyári módon.
8/10
Nymo 2019 ápr. 22. - 19:41:44 8/10
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy sokaknak nem jött át a történet lényege. Vagy mit lényege, egyenesen maga a sztori sem.
Ez egy jó kis film minden sziruposságával együtt. Magához a témával nem is lehetne máshoz hozzányúlni, csak úgy hogy a vége "tömény nyál".
Valaki lentebb nagyvonalakban leírta a sztorit és, hogy mit "akartak elhitetni" velünk nézőkkel. Nincs itt semmi hitegetés.

A főhős és a segítő hölgy sztoriját illetően, voltak rá utaló jelek, hogy nem csak idegenek egymásnak. Az üzenet, amit a volt férjtől kapott a nő, miszerint: bárcsak újra csak két idegen lennénk egymásnak. Egyértelmű utalás. Egy közös gyerek elvesztése egy házasságban nagy tragédia, a párok csak ritkán képesek együtt maradni. Pedig nagy szükségük lenne egymásra. Azzal, hogy főhősünk egy ilyen üzenetet írt volt asszonyának, gyermeke édesanyjának azt jelezte, hogy szüksége van rá, de tiszta lapokkal. Ezért inkább úgy közeledtek egymáshoz, mint két idegen.
A halál, az idő és a szeretet valóban megjelentek, nem csak színészek voltak. Maguk a "jóbarátok" is elhitték, hogy ők irányítanak, pedig abszolút nem. Nem véletlen, hogy a szeretet éppen azt az embert vonzotta magához, ezáltal be a színházba is, akinek szüksége volt rá. Abban a jelenetben a végénházi a halál meg is dícséri kitűnő alakításáért.
És nem véletlen, hogy a végén a "színészeket" egyesével az fizette ki, akinek épp szüksége volt rá, hog neki is segítsen. A haldokló barát akinek szembe kell vele néznie, a halált. A már jócskán termékeny évei végén járó nőt, aki gyereket szeretne, az időt fizette ki. A legjobb barátot, akinek a gyermeke szeretetére és az ahhoz vezető út megtalálására volt szüksége, a szeretet találta meg.


Nincs itt semmi félre vezetés, ez valóban a Karácsonyi ének c. történet újra gondolása. És szerintem abszolút el lett találva.
Abban viszont egyet kell értenem, hogy Will Smith nem éppen az a fajta színész, akihez passzol egy olyan karakter, mint a film főhőse.
9/10
NHzsolt 2019 ápr. 22. - 19:01:00 9/10
Ha csak egy kicsit is úgy nézi az ember, hogy bele gondolja magát a szereplők helyzetébe, és nem akarja maga megoldani az élet nagy dolgait,csak figyel,egy szerintem másfél órás jó történetet lát majd, elgondolkodtató, érzelmes pillanatokkal, a végén kisebb csavarral, de szerintem érdemes volt megnézni.
furfang 2019 ápr. 21. - 22:15:41
A hozzászólásokat olvasva nagyon érdekes, hogy embereket mennyire zavarnak az érzelmek.
7/10
sexykex 2019 ápr. 02. - 08:31:21 7/10
Egy családtag elvesztése kemény dolog. Gyermekünk elvesztése nehezen feldolgozható, sokkoló esemény. Ez a színészi hókuszpókusz a papa kibillentésére a levelekkel együtt, erőltetett filmes ostobaság. Itt persze bejön, de ajánlom, senki se próbálja ki.
Az idő szinte az egyedüli, ami gyógyulást hozhat. Ha az elhunytnak van testvére, akkor kicsit könnyebb, ha nincs, akkor sürgősen csinálni kell egyet. A film mindezektől függetlenül profi tákolmány, valódi „gyászpornó” – egy amerikai szaklap szavaival élve – sírdogálhatunk kedvünkre.
3/10
IDS 2019 jan. 25. - 12:30:16 3/10
Ez a fim több sebből is vérzik. Rém gyenge eresztés.
Történet, fordulatok, dialógus, színészi játék.

Valahogy Will Smith szereplése mindig garancia arra, hogy a dráma átfordul giccses melodrámába. Annyira erőlködik szegény, hogy autentikusan eljátsza ezt a megtört és az életbe belefáradt karaktert, hogy ismét túltolja a biciklit. Attól kéne meghatódnom, hogy minden jelenetben könnyezik?

A történet meg egyenesen botrányos.

Az állítólagos legjobb barátai úgy akarnak segíteni a főhősnek, hogy felbérelnek egy magándetektívet arra, hogy kövesse azzal az indokkal, hogy fogást találjanak rajta, így bolondnak lehessen nyílvánítani, hogy aztán ezzel az ürüggyel el tudják adni a cég részvényeit, amihez kell a főhős aláírása. Az pedig egyenesen botrányos, hogy a végén kiderül, hogy a nő aki a segítőcsoportot vezeti, a volt felesége? Miközben végig azt a benyomást próbálják bennünk kelteni, mintha ezek most találkoztak volna először. Úgy is beszélnek egymással,mint két ember, aki nem ismeri egymást. Az előzetes pedig szándékosan félrevezető, ugyanis az alapján azt hinnénk, hogy a főhőst meglátogatja a halál, az idő és a szeretet (mivel leveleket írt nekik). Az igazság az, hogy felbérelnek 3 színészt, hogy játszák el a halált, az időt és a szeretetet.A film után javaslok mindenkinek egy kád fürdőt, hogy azt a sok nyálat le lehessen mosni.


czeh 2018 okt. 03. - 00:58:21
Az idő csupán egy a sok közül ami csupán illúzió, de ettől még az van, ami van.
7/10
Warthog82 2018 szept. 09. - 10:14:58 7/10
Tényleg,mi van akkor ha az idő tényleg csak egy illúzió?
tortura 2018 júl. 16. - 17:49:41
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Tényleg kell hozzá egy bizonyos hangulat, ugyanakkor megrendítő és bájos.
Már több filmben láttam, de még mindig elképedek Naomie Harris szépsége láttán. Még női szemmel is gyönyörű.
7/10
Makk Marci 2018 jún. 10. - 08:44:01 7/10
Jó kis film de kell hozzá egy bizonyos hangulat, nekem megvolt 7/10.
10/10
metzj 2017 dec. 25. - 15:37:38 10/10
Megrendítõ és õszinte... 10/10
10/10
mszama79 2017 szept. 03. - 18:40:45 10/10
Wow! 10 pont. És csak az nézze,akibe szorult empátia és fantázia.
2/10
Gaddemon 2017 aug. 21. - 12:39:26 2/10
Egyszerûen fájdalmas ez a film. Nem amiatt, amit a rendezõ szeretett volna: vontatott, manipulatív, túlságosan érzelgõs. Az állandóan könnyes szemû Will Smith-tõl kellene nekünk is végigsírdogálni a filmet. A viszonylag nívós színészgárda se javít a helyzeten, közepes játék mindenkitõl, de ebbõl nem lehetett többet kihozni. Kismillió film van, amiben szívbemarkolóan tudják megmutatni a hasonló témákat, de itt csak azt vártam, hogy legyen már vége, mert halálra unom magam.
7/10
Atis88 2017 júl. 13. - 19:11:40 7/10
Elég lassú és vontatott, de azért egyszer nézhetõ. A színészek jók. 7/10.
game4d@gmail.com 2017 júl. 09. - 21:29:32
Ennek a filmnek a megnézése az egyik legjobb módja annak, hogy elpocsékolj az életedbõl másfél órát! Vagy ha épp nincs hányingered de nagyon szeretnéd, hogy legyen, akkor feltétlenül nézd meg ezt a filmet!!
10/10
Viharsziget 2017 jún. 14. - 22:04:26 10/10
Nekem is nagyon tetszett, nem értem a lehúzást, vagy, hogy nem lett nagyobb sikere....
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu