Film

Veer-Zaara

indiai romantikus dráma, 192 perc, 2004

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Szerelmi történetként tálalt India-Pakisztán konfliktusfilm. Vagy fordítva: szerelmi történet, melynek hátterét az országok és hatalmak kénye-kedve határozza meg. Az esszenciális mondanivaló az emberségről és a szeretetről persze bármilyen környezetben ugyanaz maradna, mégis érdekes adalékokkal szolgál a film. Kultúrák közt leomló és felépülő híd jelenik meg, melyet csak a szeretet tehet stabillá.

Stáblista:

Szereplők

Veer Pratap Singh
Zaara Hayaat Khan
Saamiya Siddiqui
Mariam Hayaat Khan

Vélemény:

szavazat: 10/10 2012 febr. 20. - 02:46:53
2012 febr. 20. - 02:46:53
Mármint film...
szavazat: 10/10 2012 febr. 20. - 02:46:27
2012 febr. 20. - 02:46:27
Ami viszont a szerelmi szálat még érdekesebbé teszi az az indiai-pakisztáni kényes vonal. Hihetetlenül szép fil, és még jóóóóó hosszú is.
2009 febr. 02. - 23:37:24
2009 febr. 02. - 23:37:24
A lány, dadájának hamvait jött szétszórni Indiába és balesetet szenvedett a busz amivel utazott. Egy mentõ pilóta megmentette az életét, és abban a pillanatban amint meglátta azonnal beleszeretett a lányba. Mivel a lány még soha sem járt sehol egyedül ezelõtt, a fiú féltette elengedni, ezért elkísérte. 2 csodás napot töltöttek együtt. Mikor a fiú a vasútállomásra kísérte lányt találkoztak a lány jegyesével akit szülei szemeltek ki neki. A fiúban egy világ omlott össze mikor megtudta, hogy a lány el van jegyezve. Amint a jegyesek hazaértek elkezdték tervezni az esküvõt és már csak pár nap volt hátra, de amióta a lány találkozott a pilótával senki másra nem tudott gondolni és ki akarta ûzni a fejébõl, de nem tudta. A lány legjobb barátnõje így értesítette a fiút, hogy vigye el innen a lányt, mert megszakad a szíve, hogy látja így szenvedni. A fiú el is jött amint meghallotta, hogy a lány mennyire szereti õt. El akarta vinni õt, de akkor a lány apja megbetegedett a szégyentõl amit a lánya okozott neki. "egy senki és ráadásul indiai". Mivel az apa csak akkor lehet jobban ha a lánya csak ahhoz megy hozzá akit õ szemelt ki, ezért a 2 szerelmesnek el kellett válnia egymástól. Mivel a võlegény úgy érezte megsértették õt így megzsarolta a fiút és koholt vádak alapján börtönbe csukatta. Az elégtétel után elvette a lányt feleségül...
Ez még nem a vége. Nézzétek meg.
KULTÚRKEDD április 2.
KULTÚRKEDD április 2.

Kezdjétek április 2-án kedden a PORT.hu-n a napot!