Végakarat

Bakancslistához adom
Last Orders
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-angol filmdráma, 109 perc, 2001

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Jack Dodd joviális úriember volt, bármikor talált alkalmat egy jó kocsmázásra. A londoni hentes úgy halt meg, ahogy élt: mosollyal az arcán, egy lóverseny közben, amikor kölcsönkért pénzből fogadott. Hátrahagyott végrendeletében megkérte feleségét, legjobb barátait és fogadott fiát, hogy szórják szét hamvait a tengerbe Margate partjainál. Felesége Amy, akivel ötven évig élt, úgy érzi nem bírja teljesíteni a kívánságot és otthon marad. A jóbarátok Ray, Lenny, Vic és a fogadott fiú, Vince viszont felkerekednek az utolsó kívánság teljesítésére. A tenger felé, útközben összeszedik emlékeiket Jack-ről, a barátságról, a nőkről, a szenvedélyekről. Mi volt, mi maradt és mi az igazán fontos az életben...

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Európai Filmdíj

    2001
    Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Courtenay

Hozzászólások

Szerinted?
SandCreek 2015 jan. 07. - 16:06:10
Lírai film, sok-sok múltbeli emlékkel, fõként idõsödõ férfiakról, nem csak idõseknek.
A négy jóbarát/ivócimbora és családjuk története nem látványos de tele van feldolgozandó utalásokkal a korábbi évtizedekre. Erõssége, hogy a szokványos mai emberek élettörténetét sorozatos múltbeli jelenetek felvillantásával (flashbacks) teszi izgalmassá.
SPOILER !
Ezek közül az egyik pl. amikor kiderül, hogy hogy Ray fia Vince valójában fogadott (árva) gyermek. Ezt elég nagy botorság lelõni egy ismertetõben, amikor ez egy bevágott jelenet üzenete túl a film felén.
SPOILER VÉGE

Ray és Amy házassága pontosan azért érdekes, mert szép lassan derül ki mind több részlet. A rendezõ tudatosan és nagyon jól alkalmazza a hirtelen bevágásokat, amivel az érdeklõdés fenntartható egy teljesen hétköznapi emberekrõl szóló filmben. A férfi fõszereplõk és Amy (Helen Mirren) magas színvonalú játéka végig örömet és izgalmat szerzett nekem.
kipuha 2011 dec. 22. - 20:56:02 Előzmény Ford Mustang
Tényleg nem az. Kosárból párszáz forintért meg lehetett venni DVD-n, de többet is megért volna.
Ford Mustang 2011 okt. 25. - 17:52:31
Nem lehet rossz film.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu