Vége

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 100 perc, 1999

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Új évezredbe léptünk. Nem jutottunk vissza a Kőkorba, és a Világvége sem jött el.
Az élet nagyjából ugyanúgy zajlik, mint eddig. Problémák persze akadnak itt is, ott is. Mi azonban tovább fejlődünk. Megszületünk. Szerelmesek leszünk. Élünk, dolgozunk, és nyugdíjba megyünk. És végül meghalunk.
A film egy fiatal amerikai nő, Stephanie története. Egy nőé, aki az élete értelmét azon a világon kívül keresi, amit saját maga körül kialakított.
Stephanie olyan, mint a legtöbben közülünk. Egy "hétköznapi Kata". Nagyon jól elboldogul egy olyan munkakörben, amiért nem lelkesedik. Egyedül él a macskájával. Rendszeresen tornázik, hogy kívánatosan nézzen ki, mégsem jár randevúkra. Hogy a lábait kímélje, edzőcipőt visel, még az üzleti kosztümjeihez is. Stephanie észszerűen táplálkozik, már amikor eszik egyáltalán.
Történetünk 1999. augusztus elején zajlik. A kétezredik év problémája okozta paranoiában emésztődő Stephanie drasztikus cselekedetre szánja rá magát, hogy változtasson életén. Több Internet web-oldalon talált utalás alapján a térben, időben, kultúrában távoli Magyarországra utazik, Budapestre. A világ minden tájáról érkezett 250.000 fiatal között egyévente megrendezett, egyhetes zenei fesztivál közepén találja magát, a "Pepsi-szigeten". Azt reméli, hogy itt megleli a válaszokat az életével kapcsolatos kérdésekre. Hét napon és hat éjszakán átkutat a fesztiválon valaki után, aki az ő hírnöke lehetne. Egyfajta Messiás.
Vagy akárki, aki a fesztiválzárás előtt, a napfogyatkozás alatt elvezeti a válaszokhoz. A "Vége" előtt.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu