Végrehajtók

Bakancslistához adom
Repo Men
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai sci-fi akciófilm, 111 perc, 2010

Értékelés:

277 szavazatból
Szerinted?

Toronto, a nem is olyan távoli jövőben. Az orvostudomány vívmánya, hogy már nincs szükség donorokra a szervátültetéseknél, mesterséges szervekkel dolgoznak. Más kérdés, hogy kevesen engedhetik meg maguknak a költséges transzplantációt. Ezért létrehoztak egy hitelkonstrukciót, melynek lényege, ha valaki nem tudja fizetni a részleteket, visszaveszik tőle a szervet. Az ügyet a Repo Mannek nevezett behajtóemberek végzik. Remy az egyik legjobb a szakmában. Egy napon azonban arra ébred, hogy ő is adósként szerepel a listán, és a cég nyakára küldi a korábbi társát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Bosnyák Dániel 2017 okt. 23. - 15:04:43
Nagyon tetszett ez a film. Számomra a témája eredeti és elgondolkodtató.
Egy olyan alternatív világról szól, amiben egy polgárháború után az USA-ban gyakorlatilag egyes hitelintézetek szerzõdéses és legális gyilkosokat alkalmaznak, ráadásul a társadalomnak csak egy csekély része lázad ellene. Félelmetes, pörgõs, akciódús, ezen kívül van benne dráma és humor is. Szerintem Jude Law, Forest Whitaker és Liev Schreiber nagyon jól visszaadják a karaktereket.
Kucu77 2016 júl. 19. - 22:15:36
Nem volt rossz film, bár sok újat nem adott. Kicsit az ExIstenZ-re, kicsit a Szárnyas fejvadászra is emlékeztetett. Liev Schreiber és John Leguizamo nagy kedvenceim, jó volt látni õket.
Amúgy végig azt hittem, Philip K. Dick írásából készült a film, az õ világára emlékeztetett a történet.
1/10
Kumpirka 2016 jún. 06. - 23:43:04 1/10
Vajon miért bukott meg ez a film?

Ja, tudom már, azért, mert szar!
HARCOS TIBI 2016 márc. 21. - 21:35:20 Előzmény Rahar
Mûszerveket nem kell hûteni.
HARCOS TIBI 2016 márc. 21. - 21:26:40 Előzmény carr
Kiszámítható egy lóf@szt.
sznúp 2016 márc. 06. - 21:40:20 Előzmény mrbyu
Ez a film Philip K. Dick novellája alapján készült, ahogy az Emlékmás is, neki nem kellett lopnia senkitõl, inkább tõle loptak az említett alkotásokban.
2/10
stupek2 2015 szept. 12. - 07:04:06 2/10
A film közepéig elbeszélõ költemény. Érzéstelen "munkások" elvileg csak visszaveszik a szervet, mint bank az autót, de senki nem törõdik a filmben azokkal, akiktõl vissszavették. Pld mi lett a rapperrel? Utána pedig izguljsk olyan emberért, aki rengeteget megölt? Na , ne!
2/10
offtopic
carr 2015 szept. 08. - 02:06:07 2/10
Undorító, kiszámítható. Túl sokat emlegették az M5 limbóhintót, biztos az rakta be a kiskaput. Nálam 2es. 10bõl. Inkább aludtam volna.
7/10
King Diamond 2015 márc. 11. - 21:55:33 7/10
Érdekes film volt, bár én nem teljesen ilyenre számítottam. A végén láttam, hogy könyvbõl/novellából van ez is adaptálva, elolvasni nem hiszem, hogy fogom. A történetre a legjobb szó az érdekes, de valóban, eléggé szürreális az egész. A szereplõk nagyon jók, Forest Whitakert nagyon szeretem, és Jude Law sem a kevésbé jó színészek közé tartozik. Jó volt látni a Trónok harca "Vörös papnõjét", Liev Schreibert, ALice Bragát és John Leguizamót is. Az akciójelenetekkel semmi gond nincsen, mégis egy idõ után kissé unalmasnak éreztem. Én a hosszabb (120 perces, unrated) verziót láttam, egy kicsit hosszú volt. Többen is írták már, hogy a feleség reakciója egyik napról a másikra történt, ez egyáltalán nem igaz, már a legelejétõl kezdve érzõdött, hogy válaszút elé fogja állítani a férjét hamarosan, amit utána nem sokkal meg is tett. Legalábbis számomra ez egyértelmû volt. A végén a verekedõs és a szerves jelenet pazar, valamint a csavar is nagyon tetszett. Egyáltalán nem volt érthetetlen, mint egyesek írták.
Azt viszont meg tudom érteni, hogy miért nem került mozikba, ezt nem ott kell megnézni, tökéletesen megteszi otthon is. Egyszer érdemes, többször már nem mondanám.
7/10
olahmiki1959 2014 nov. 10. - 01:50:29
Nekem tetszett a film, nem egy szokványos sci-fi, nagyon jó ötletek vannak benne, a színészi játék egészen elsõrangú, a történet fordulatos, az akciójelenetek brutálisan látványosak és kemények, egy-két hiba nekem is feltûnt,
SPOILER
ilyen iszonyatos veréseket nem bír ki a legszuperebb ember sem, és ha életben marad, akkor is hetekig nyomja az ágyat az intenzív osztályon, nem kel föl 10 perc múlva szinte sértetlenül, mint a film fõhõse több alkalommal is
SPOILER VÉGE

Ez az egy motívum az amerikai akciófilmekben rendre visszatér, amit nem értek, mert egyébként nagyon jól meg vannak rendezve ezek a filmek, de ilyen szempontból kevés közük van a való élethez...:)

A film jó, komoly mondanivalója is van, szerintem kiemelkedik az átlagos sci-fi filmek közül. Érdemes volt megnézni.:D
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 24. - 21:52:02 10/10
A film azért van, hogy figyelmesen végignézzék. Csak ezek után lehet róla értékes véleményt alkotni...

SPOILER: A végén szkennelni kell az adott testrész, amit utána a kis csúszkába rakhatnak így lesz része a leltárnak. De ez nem lényegi momentum. Ezt már csak "álmodja" Jude law. Mikor verekedtek a volt társával, akkor a fejsérülést nem heverte ki, hanem kapott egy agyi implantátumot, amiben az elméje tovább él a maga útján.
SPOILER OFF
Gina424 2014 jún. 24. - 20:59:34
Hát ez a film nekem nagyon nem tetszett. Azt hittem lesz egy jó kis üldözõs story, erre kapok egy se füle se farka történetet. Komolyan nem értettem meg a végét. Mentségemre szolgáljon, hogy fõzés meg gyereknevelés közben néztem, fél szemmel, meg annyira gyengusz volt, hogy elvesztettem a fonalat. De árulja már el valaki, hogy SPOILER miért kell a végén saját magukat feltrancsírozni? Próbálok rájönni valami logikára a dologban, de nem tudok.
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 06. - 01:04:57 10/10
Kiváló film. Látványos és mesterien elõadott mû.
Minden megvan benne ami kell: jó történet, dráma, romantika, fordulatok, akciók, csattanó ...

Könnyen érthetõ, meglepõ és látványos film. (félig)SPOILER A legjobban a Viharszigethez tudnám hasonlítani a végkifejletet. Mikor kiderül, hogy a happyendet már csak gépre kötve "élte meg", ez már olyan Total recall feeling (félig)SPOILER VÉGE

Nem hinném, hogy egyszernézõs film lenne ... vállalható akár többszöri megnézésre is a tartalmassága miatt. Jól leköti a szemlélõt.
k11zoltan 2014 jan. 01. - 22:13:45
Egyszernézõs.
kybuck 2013 júl. 01. - 21:09:48
Csalódás volt ez a film, nem véletlenül bukott meg. Az alapsztori nem rossz, bár meglehetõsen abszurd és életszerûtlen, szemben más disztópikus forgatókönyvekkel, a megvalósítás azonban csetlõ-botló, néhol komikus dramaturgiájú, a végét pedig elszúrták. Az Eqlibrium akkor már inkább nézhetõ hasonló alkotás. Senki nem veszt vele semmit, fõleg aki már több efféle filmet látott.
Norci88 2013 febr. 25. - 13:35:27
7,6-nál szerintem is többet érdemelne! Nekem nagyon tetszett, amikor láttam anno. Nem egy kiszámítható film, mit ne mondjak :)
10/10
skewer22 2013 jan. 08. - 23:57:40 10/10
Ez a film 7,7 ??? Kinek a pap kinek a papné ugye. Szerintem ez a film csillagos ötös !
9/10
technokrata 2012 dec. 14. - 19:01:19 9/10
Nekem nagyon bejön. Szerintem a brutalitás is szükséges a hatáshoz, és a nem valami szép beszéd is érthetõ. Hiszen nem a legintelligensebb embereket alakítja JL és FV.
sznúp 2012 nov. 03. - 00:06:35
Jó az alaptörténete, de értelmetlenül sok benne a vér, belsõ szerv és az obszcén kifejezések.
Értem, hogy el kell fogadni a sztori abszurditását, de behaltam azon amikor a családi piknik közben kimegy a néger egy konyhakéssel, nevetgélve a ház elé, hogy elvégezze a munkáját, mert ugye a munka az munka.

***SPOILER***

Valamint azon, hogy ugye az volt az alapterv, hogy megsemmisítik a nyilvántartást, erre helyette inkább feltrancsírozza a könnyen jött kis barátnõjét, majd a néger megoldja a gondot 2 gránáttal, ja és egy késsel, amit a fõnöknek címzett.

***SPOILER VÉGE***
mrbyu 2012 okt. 07. - 15:09:16
Ahogyan többen már írták elõttem, a filmben elõfordul néhány logikátlanság, illetve brutálisan eltúlzott jelenet. De szerintem ezek egy részét (pl. hogy hogyan lehetséges, hogy a végrehajtók szabadon gyilkolásznak) egész egyszerûen el kell fogadni, az abszurditás tudatos a filmben. Ahogyan egy Kafka mûben is, el kell fogadni a történet elején egy szürrealitást indokolás nélkül, utána viszont teljesen átélhetõ, szabályos mederben folyik tovább a sztori. A film legvégén lévõ hihetetlenül elrugaszkodott, véres jeleneteket akár jelképesen is lehet érteni, én ezt célzott rendezõi fogásnak tartom, és más vérengzõ filmekkel (pl. Drive) ellentétben ezek nem zavartak, a maguk elvontságában emészthetõk voltak.

Ötleteket viszont bõven lop a film. A mûszerves világ alapgondolata már a Ghost in the Shell c. animében is megjelent, de erre vonatkozó utalást láthatunk rögtön a Total Recall (Emlékmás) elején is. Az "M5" álomvilágban való továbbélés pedig szinte teljes másolata a Nyisd ki a szemed (Abre los ojos) címû spanyol filmnek, de ehhez hasonló egyébként a Total Recall alapötlete is. Mégis, a konkrét történet és a kiinduló konfliktus, a kõkemény társadalomkritika élvezhetõvé, kifejezetten nézhetõvé teszi a filmet.

Nem vagyok benne biztos, hogy újra megnézném, de egyszer mindenképp érdemes volt, és Jude Law és Forest Whitaker tényleg tökéletesen játszik. :)
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!